Advent u Švicarskoj – 4 dana autobusom

Advent u Švicarskoj – 4 dana autobusom Advent u Švicarskoj – 4 dana autobusom Advent u Švicarskoj – 4 dana autobusom

Termin putovanja: 14.12.-17.12.2017.

 

Smještaj na obali jezera u srcu Švicarske!

1.dan ZAGREB – RIJEKA – JEZERO VIERWALDSTÄTTERSEE

Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora peroni 502-506 u 04:30 sati, polazak iz Karlovca s benzinske crpke Petrol kod naplatnih kućica u 05:15 sati ( okvirno vrijeme, obavezna prijava kod rezervacije), te polazak sa sjevernog stajališta Vrata Jadrana kod Rijeke u 07:00 sati. Vožnja kroz Italiju prema Švicarskoj uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Prekrasni alpski krajolici, ljupka mala sela i izuzetne prirodne ljepote otvaraju se pred putnicima već u graničnom području Italije prema Švicarskoj. Dolazimo na područje jezera Vierwaldstättersee. Ovo je područje „srca Švicarske“. Pisce i umjetnike privlačila je ljepota planinskih vrhunaca i prvi turisti dolaze na ovo područje već u 19.stoljeću da bi se divili pogledu na jezera i planinske vrhunce. Uživajte u zimskim alpskim pejzažima Švicarske! Smještaj u hotel na području jezera. Noćenje.

2.dan LUZERN I JEZERO VIERWALDSTÄTTERSEE „KOLIJEVKA ŠVICARSKE“

Doručak. Izlet kroz najljepše krajolike centralne Švicarske oko jezera Vierwaldstättersee. Posjetiti ćemo: Meggen s jedinstvenom Mramornom crkvom, Weggis na zaštićenom položaju na jezeru, tradicionalno selo Vitznau, polazište zupčane željeznice i gradić Schwyz po kojem je Švicarska dobila ime i gdje je Forum švicarske povijesti gdje posjetioci mogu dobiti sliku o razvoju Švicarske kao države. Posebno je kanton Uri vezano uz priču o Wilhelmu Tellu, švicarskom nacionalnom junaku. U Altdorfu moći ćete se fotografirati uz poznati Tellov spomenik. Moguća vožnja brodom po jezeru uz prekrasne krajolike, zaljeve i mala mjesta (doplata na licu mjesta vožnja ovisna o vremenskim prilikama. Nastavak vožnje autobusom oko jezera do najljepšeg švicarskog grada Luzerna. Luzern je grad koji je inspirirao umjetnike, a otmjena promenada uz jezero okružena je velikim hotelima- palačama u art noveau stilu, a danas više od pet milijuna posjetilaca godišnje dolazi u ovaj jedan od najljepših gradova Europe, posebno čaroban u predbožićno doba godine. Rijeka Reuss teče kroz grad uz srednjevjekovne trgove i kuće fasada oslikanih freskama. Razgled starog grada uz obalu jezera – poznati zatvoreni most – trg Hirschenplatz. Slobodno vrijeme u središtu čarobnog Luzerna za šetnju, posjete muzejima (zbirka suvremene umjetnosti Rosengart, povijesni muzej, Alpineum, švicarski muzej prometa, muzej Richarda Wagnera itd.), za kupovinu i osobne programe ili posjet božićnom sajmu. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan ZÜRICH I LUZERN

Doručak. Izlet u Zürich, najveći grad Švicarske. Razgled grada: stari grad s uskim srednjovjekovnim ulicama – obale rijeke Limmat koja u samom gradu utječe u Ciriško jezero – crkva Grossmünster simbol švicarske reformacije – stara gotička crkva Fraumünster. Slobodno vrijeme za posjet božićnim sajmovima: najveći je sajam ispred Opere, a vrlo je slikovit i božićni sajam u ulicama starog grada. Predlažemo i romantičnu šetnju uz jezero, kupovinu odličnih švicarskih čokolada, satova i suvenira, kavu i kolač u jednoj od čuvenih kavana – slastičarnica ili posjet nekom od brojnih muzeja poput najvećeg švicarskog povijesnog muzeja Landesmuseum, muzeja moderne umjetnosti Kunsthaus ili nogometnog muzeja Fife. Vožnja do Luzerna. Slobodno vrijeme u najljepšem švicarskom gradu za osobne programe, kupovinu i posjete božićnim sajmovima. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan JEZERO VIERWALDSTÄTTERSEE – LUGANO –RIJEKA/ZAGREB

Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja prema jugu Švicarske i posjet Luganu, gradu okruženom bujnom suptropskom vegetacijom i palmama. Mješavina mediteranskog i alpskog utjecaja daje Luganu poseban šarm i ugođaj. Razgled grada: veliki gradski park, jedan od najljepših u Švicarskoj – stari grad s palačama – promenada uz jezero. Kraće slobodno vrijeme i nastavak puta kroz Italiju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Hrvatsku u kasnim satima.

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 1.990 kn
REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 2.190 kn

First minute cijene vrijede do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Cijena uključuje:

• prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu,

• smještaj u hotelu 3* na području jezera Vierwaldstättersee u Švicarskoj na osnovi 3 noćenja s buffet doručkom

• razgledavanja prema programu

• pratitelja tijekom putovanja

• pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:

• doplata za jednokrevetnu sobu: 890 kn

• ulaznice za muzeje i kulturno – povijesne spomenike

• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.).

• doplatu za vožnju brodom po jezeru Vierwaldstaettersee (uplata na licu mjesta, minimum 25 osoba, informativna cijena, vožnja ovisna o vremenskim prilikama): 20 EUR po osobi

• Putno osiguranje

TROKREVETNE SOBE: na ovom programu moguća je rezervacija dvokrevetnih soba s pomoćnim ležajem isključivo na fiksni upit.

PREPORUKA PUTOVANJA:

Ovo putovanje uključuje 3 noćenja s doručkom na obali jezera Vierwaldstättersee, u „kolijevci Švicarske.“ Smještaj direktno u samom srcu područja oko Luzerna s 3 noćenja omogućuje potpuno uživanje u prekrasnom švicarskom krajoliku, čarobnim božićnim sajmovima i lijepim gradovima i mjestima do kojih Vas iz hotela čeka samo kratka vožnja !

PRAKTIČNE NAPOMENE:

Valuta u Švicarskoj je švicarski franak CHF. Moguća je nabavka valute u Hrvatskoj prije početka putovanja ili zamjena na licu mjesta. U suvenirnicama i na turističkim mjestima moguće je plaćanje i u eurima.

Švicarska je savezna država u središnjoj Europi. Švicarska ima dugu tradiciju neutralnosti, ali i međunarodne suradnje i sjedište je brojnih međunarodnih organizacija.Confoederatio

Helvetica je latinska inačica službenog naziva države, čime se izbjegava izbor između jednog od četiri službena jezika. Sastoji se od tri geografska različita djela: Jure na sjeverozapadu, Švicarske visoravni u

srednjem dijelu i Alpa na jugu i jugoistoku.Na površini od 41.285 km 2 živi oko 8 milijuna stanovnika.

Granične i vizne formalnosti:

Za putovanje u Švicarsku državljanima Republike Hrvatske nije potrebna viza, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

  002

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 9-17h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

t: 01/58-01-486

f: 01/58-01-484

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR9423600001102297560

ID:

HR-AB-01-080806214

OIB:

69520296219

Last minute

Last minute

Sva last minute putovanja

 

Grčka – Južna Kreta

Polazak: 29.07.2017. iz Ljubljane

Hotel Zafiria  2*, 2 tjedna

6.122 kn, Noćenje sa doručkom

 

 

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

PDF ulaznice za Gardaland

PDF ulaznice za Gardaland

PDF ulaznice – kupite ulaznice unaprijed i izbjegnite gužve na blagajnama!

Putno osiguranje

Uniqua putno osiguranje

Kupite osiguranje online

Kupite putno osiguranje online i ostvarite popust od 10%.

Naši partneri

Air Plus

Tui incoming

Mondial

Vidi Web Top 100

Vidi Web Top 100

Vidi Web Top 100

Web nominiran u izboru najboljih web stranica za 2011. godinu

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42