Japan – 10 dana zrakoplovom

Japan1 Japan2 japan3

Japan

10 DANA/7 NOĆI

 

Datumi putovanja:  02.10. – 11.10.2017.

Zrakoplovom iz Zagreba

 

TOKYO – HAKONE – FUJI – NARA – KYOTO – OSAKA

Dobro došli u carstvo smješteno na više od 3000 otoka i s preko 200 vulkana, “izdvojeno” od ostatka svijeta golemim morskim prostranstvom!

Mistična zemlja poznata je po svojoj jedinstvenoj kulturi, ali i ljepoti i magiji koju stvara priroda.

Kontrast tradicionalnog i modernog kreirao je neponovljiv sklad prirode i aritekture, a  reflektirao se i na kulturu življenja.

Ritual inemuri, u prijevodu “spavanje u budnom stanju” zapravo je suptilna metoda za dobivanje promaknuća na poslu. Ne samo da ne izaziva negativne konotacije, već je drijemanje za vrijeme radnih sati za Japance simbol marljivosti i predanosti poslu.

U Zemlji izlazećeg sunca mnogo toga ćete otkriti i naučiti!

*Vrijednost više: uključene ulaznice za hramove, letovi Turkish Airlinesom – najboljom europskom zrakoplovnom kompanijom 5. godinu zaredom, vožnja bullet-trainom

1. dan:              ZAGREB – ISTANBUL

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci dva sata prije polijetanja zrakoplova za Istanbul. Nakon preuzimanja putne dokumentacije, prijava na let Turkish Airlines TK 1056 s polijetanjem u 20:10 sati. Dolazak u Istanbul u 23:20 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Tokio na liniji Turkish Airlines TK 52 u 01:40 sati. Obroci i odmor tijekom leta.

2. dan:              ISTANBUL – TOKIO

Dolazak u Tokio predviđen je za 19:30 sati. Nakon slijetanja i obavljenih carinskih formalnosti, slijedi organizirani transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan:             TOKIO

Nakon doručka, cjelodnevni razgled grada u pratnji lokalnog vodiča. Vožnja sa zaustavljanjima i razgledom grada: Tokyo Metropolitan Government Buildingsa, kompleksa građevina u kojem je sjedište tokijske metropolitanske uprave. Zgrade su malo arhitektonsko čudo s dva tornja, a gradnja je koštala milijardu dolara. Na 45-om katu Glavne zgrade br. 1. smješten je i vidikovac na koji ćemo se popeti brzim liftom te razgledati cijeli Tokio s visine od 202 metra, odakle se vidi “kao na dlanu”. Nastavak vožnje do četvrti Shinjuku s razgledom zanimljivih arhitektonskih projekata, pravih umjetničkih djela suvremene arhitekture, napravljenih po narudžbi lokalne uprave. Odredište nam je i hram Meiji te kompleks koji ga okružuje, a posvećen je božanskim dušama cara Meijija, prvog cara modernog Japana, i njegove supruge carice Shoken. Hram je smješten u predivnoj, uvijek zelenoj šumi koja je posađena prije 90 godina, kada je zasađeno 120.000 stabala i točno 365 vrsta (koliko je dana u godini) donesenih iz svih dijelova Japana i svijeta. Slobodno vrijeme za ručak te nastavak poslijepodnevnog razgleda obilaskom nacionalnog parlamenta te Akasaka palače – bivše rezidencije japanskih prinčeva. Povratak u hotel, noćenje.

4. dan:              TOKIO

Nakon doručka slijedi nastavak razgleda Tokija. Kako bismo bolje upoznali svakodnevnicu Japanaca, uputit ćemo se na tržnicu Tsukiji, poznatu po ponudi velikog broja i raznih vrsta ribe. Osim iznimne važnosti za Tokio i Japan, ovo je i najveća riblja tržnica na svijetu. Slijedi vožnja brodom po rijeci Sumida, a potom posjet Asakusa Kannonu, hramu božice Kannon smještenom u nekadašnjem ribarskom selu Asakusa. Jedan je to od najslavnijih hramova Japana i godišnje ga obiđe 30 milijuna posjetitelja. Šetnja popularnom četvrti Asakusa i jednom od najstarijih trgovačkih ulica grada – Nakamise, koja se smatra najboljom ulicom u Tokiju za kupovinu suvenira, a i odlično je mjesto za isprobati lokalnu hranu. U nastavku vožnja po četvrti Ginza, čuvenoj po velikim robnim kućama, bezbrojnim trgovinama i odličnim restoranima. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan:             TOKYO – HAKONE

Nakon doručka, odjava iz hotela te vožnja autobusom do Hakonea. (Vaša se prtljaga prevozi posebno iz hotela u Tokiju i čekat će Vas u hotelu u Nari. Stoga je potrebno ponijeti jednu torbu sa stvarima dostatnim za jedno noćenje i sljedeći dan.) Po dolasku u Hakone, slijedi vožnja brodom po jezeru Ashi, nastalom nakon jedne od brojnih vulkanskih erupcija, uz pogled na planinu Fuji, koja je i simbol Japana. Obići ćemo i hram Hakone, smješten na obali jezera, koji je nekada bio najomiljeniji hram samuraja, o čemu se može više doznati u malom muzeju pored hrama. Hakone je sastavni dio Nacionalnog parka Hakone Fuji Izu, poznatog po izvorima termalne i nadasve blagotvorne vode. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak izleta uključuje odlazak na planinu Komagatake popularnom gondolom (žičarom) s koje se pruža jedinstven pogleda na jezero Ashi te na očaravajuću planinu Fuji. Odlazak do hotela u Hakoneu. Smještaj. Večera u hotelu. Noćenje.

6. dan:              HAKONE -  NARA – OSAKA

Doručak te odjava iz hotela. Vožnja autobusom do stanice Odawara odakle se vozimo ultra-brzim vlakom tzv. bullet trainom (vlakom-metkom-320 km/h) do Osake. Po dolasku, odlazak autobusom do Nare na organizirani obilazak Kasuga Taisha, hrama i svetišta koje je mnogo puta dograđivano, a čiji unutarnji dio sadrži stotine raskošnih lanterni što su ih hodočasnici ostavljali nadajući se boljoj budućnosti. Slijedi posjet hramu Todaji-ji, jednom od najslavnijih i povijesno najvažnijih budističkih hramova Japana, u kojem je čuvena statua Velikog Buddhe. Odlazak na ručak u lokalni restoran. Slijedi obilazak Parka jelena, ustanovljenog u prvim godinama 14. stoljeća, u kojem obitava 1200 sika-jelena, koje su smatrali svetim, pa i božanskim životinjama – ukoliko bi netko ulovio jelena, kažnjavalo ga se okrutnom smrću, i tako je bilo sve do sredine 17. stoljeća. Danas se jeleni više ne smatraju svetima, ali kako ih je ostalo malo, u ovom raskošnom parku napravili su im dom i čuvaju ih kao nacionalno blago. Povratak u hotel u Osaki. Noćenje.

7. dan:             OSAKA – KYOTO – OSAKA

Nakon doručka slijedi odlazak na cjelodnevni razgled Kyota autobusom, uz obilazak hrama Kinkakuji, odnosno Zlatnog paviljona, koji je simbol ovog grada. Nekada je bio dom shoguna, a sagrađen je u stilu Kitayama kulture, specifičnog načina života koji se razvio među pripadnicima bogatih aristokratskih krugova u Kyotu. Sljedeće odredište bit će nam hram Kiyomizu, građen prije nego što je Kyoto postao glavni grada Japana. Nakon slobodnog vremena za ručak, odlazimo iskusiti tradicionalnu ceremoniju ispijanja japanskog čaja – jedan je to od tradicionalnih obreda kojem se pridaje izniman značaj te kojim se izražava gostoprimstvo, a iako stoljećima stara ceremonija je ostala sačuvana do današnjih dana. Poslijepodne je rezervirano za odlazak do Shijo-Kawaramachija, dijela grada poznatog po brojnim trgovinama te čuvenoj Nishiki-dori, tržnici koja zauzima nekoliko ulica i s brojnim egzotičnim ponudama, među kojima se ističu sušena riba, ukiseljeno povrće, japanski slatkiši te odličan sushi. Povratak u hotel u Osaki. Noćenje.

8. dan:              OSAKA

Doručak te odlazak na cjelodnevni razgled grada Osake koji uključuje obilazak Umeda Sky Buildinga – Floating Gardena, zgrade s mostom-opservatorijem, arhitektonskog čuda i zaštitnog znaka Osake. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak poslijepodnevnog razgleda obilaskom Osaka Castle Museuma, prekrasnog dvorca u zelenim tonovima koji je tijekom japanske povijesti odigrao važnu ulogu i višekratno bio mjesto obračuna šoguna, feudalnih vojskovođa koji su ponekad imali ovlasti veće i od cara. Potom slijedi odlazak do četvrti Dotonbori, najživlje i omiljene gastronomske i zabavne četvrti stanovnika Osake. Kraće slobodno vrijeme za osobne programe. Vožnja do hotela. Noćenje.

9. dan:              OSAKA – TOKYO – ISTANBUL

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe do polaska na željezničku stanicu i ukrcaja u Shinkansen vlak za Tokyo; presjedanje na vlak za zračnu luku Narita i check in za let prema Istanbulu. Predviđeni polazak zrakoplova je u 21:25 na liniji TK 53 Turkish Airlinesa.

10. dan             ISTANBUL – ZAGREB

Dolazak u Istanbul u 04:10 po lokalnom vremenu, presjedanje na let TK 1053 Turkish Airlinesa za Zagreb s predviđenim polaskom u 07:20 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 08:35 sati.

First minute cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi do 01.08.:  18.590 kn
Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:     19.590 kn

Napomena: first minute cijena vrijedi do 01.08.2017. ili do popunjenja određenog broja mjesta.

Pristojbe u zračnim lukama: 3.280 kn

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa);
 • smještaj prema programu u hotelima 3*/4* u standardnim dvokrevetnim sobama na osnovi 7  noćenja s doručkom;
 • prijevoz klimatiziranim autobusima prema programu;
 • prijevoz brzim vlakom, tzv. bullet-trainom, na liniji Odawara – Shin Osaka u 2. razredu;
 • razglede prema programu u pratnji lokalnih vodiča na engleskom jeziku;
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju;
 • obroke prema programu (1  večera + 1 ručak);
 • pratitelja putovanja iz Zagreba;
 • troškove organizacije putovanja i jamčevine

Cijena ne uključuje:

 • pristojbe u zračnim lukama (obavezna doplata – 3.280 kn / cijena promjenjiva do trenutka izdavanja karata)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 2.900 kn
 • dodatne obroke
 • fakultativne izlete
 • zdravstveno i osiguranje od rizika otkaza
 • osobne troškove
 • osiguranje prtljage (preporučamo – moguće ugovoriti u agenciji)
 • sve što nije izrijekom navedeno pod “cijena uključuje”

Red letenja:

2.10.     Zagreb – Istanbul          20:10 -. 23:20

3.10.      Istanbul – Tokio              01:40 – 19:30

10.10.    Tokio – Istanbul             22:30 – 05:15

11.10.     Istanbul – Zagreb          07:20 – 08:35 

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

  019

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 9-17h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

t: 01/58-01-486

f: 01/58-01-484

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR9423600001102297560

ID:

HR-AB-01-080806214

OIB:

69520296219

Last minute

Last minute

Sva last minute putovanja

 

Grčka – Južna Kreta

Polazak: 29.07.2017. iz Ljubljane

Hotel Zafiria  2*, 2 tjedna

6.122 kn, Noćenje sa doručkom

 

 

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

PDF ulaznice za Gardaland

PDF ulaznice za Gardaland

PDF ulaznice – kupite ulaznice unaprijed i izbjegnite gužve na blagajnama!

Putno osiguranje

Uniqua putno osiguranje

Kupite osiguranje online

Kupite putno osiguranje online i ostvarite popust od 10%.

Naši partneri

Air Plus

Tui incoming

Mondial

Vidi Web Top 100

Vidi Web Top 100

Vidi Web Top 100

Web nominiran u izboru najboljih web stranica za 2011. godinu

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42