Kuba – Cheova priča- 16 dana iz Ljubljane

Kuba – Cheova priča-  16 dana iz Ljubljane Kuba – Cheova priča-  16 dana iz Ljubljane Kuba – Cheova priča-  16 dana iz Ljubljane

Putovanje na Kubu – Zrakoplovom iz Ljubljane

 

16 dana

 

Polasci: 03.02., 22.04. i 22.07. 2017.

 

Program putovanja na Kubu:

1. dan LJUBLJANA – HAVANA. Sastanak u Ljubljani i prijevoz s autobusom do evropskog aerodroma. Let preko jedne od evropskih destinacija u Havanu. Nakon slijetanja slijedi uređivanje graničnih formalnosti, prijevoz do hotela i noćenje. (zrakoplov, H)
2. dan HAVANA. Doručak. Cjelodnevno istraživanje grada koji kao da je iz nekog drugog vremena. Prvo posjetimo stari dio grada, gdje se nalazi katedrala i gdje Havana pokaže kako je nekada izgledala. Posjetimo i muzej ruma Havana Club gdje naučimo kako se pripremi pravi koktel. Po želji, ručak u kolonijalnom središtu ili slobodno za vlastita istraživanja. Zatim sjednemo u poznate stare kubanske automobile te se u njima priuštimo razgledavanje novog dijela grada – aveniju Melecon, Trg revolucije, predsjedničku palaču, Centralni par, Kapitol, sveučilište, predio Miramara. Po želji, uz doplatu, u večernjim satima možemo pogledati poznatu Tropicanu. Noćenje. (H, D)
3. dan HAVANA – krokodili – GUAMA – CUEVA DE LOS PECES – Svinjski zaljev – CIENFUEGOS. Doručak. Prolazeći pokraj nasada citrusa i plantaža šećera, vozimo se prema poluotoku Zapata. Posjetimo farmu krokodila, gdje možemo vidjeti dvije vrste krokodila (čak i rijetkog kubanskog krokodila) i gdje možete kupiti proizvode od krokodila (od odreska do torbice…). Put nas dalje vodi do sela La Boca de Guama, gdje s brodicom razgledamo selo izvornog stanovništva Tainos. Zatim nastavljamo prema Svinjskom zaljevu, gdje se odvila jedna od najvažnijih bitki maloga Davida (Fidela) s Goljatom (CIA). Nakon posjete muzeju u Svinjskom zaljevu si priuštimo skok u toplo more blizu pećine LA CUEVA DE LOS PECES, 70 m dubokom prirodnom bazenu duž rasjeda, koja je idealna za promatranje koralja i morskog bogatstva … Vožnja do Cienfuegosa, gdje si priuštimo večeru i odmor u ugodnoj okolici. Možda noćni skok u toplo plavetnilo? Noćenje. (H, DV – sve uključeno)
4. dan CIENFUEGOS – BOTANIČKI VRT – TOPES DE COLLANTES. Doručak. Možda još koji skok u toplo more i slobodno prijepodne za uživanje u hotelu po načelu „sve uključeno“. Nakon ručka posjetimo Cienfuegos, rodni grad Benija Moreja. Prošećemo se po glavnoj gradskoj ulici do glavnog trga te si razgledamo nekadašnji Batistov Casino. Slijedi razgledavanje najvećeg botaničkog vrta na otoku. Zatim nastavljamo prema Trinidadu, odakle se popnemo visoko u gorje Esacambay, u kontrast visinskog zraka i gorsko ljetovalište Toppes de Collantes na visini od 770 m. Možda šetnja na sviježem zraku, večera i slobodna večer. Noćenje. (H, DV)
5. dan TOPPES DE COLLANTES – NP GUANAYARA – PLAYA ANCON/okolica TRINIDADA. Doručak. Danas nas čeka doživljajna šetnja po predivnoj okolici gorja Escambray. U starom ruskom kamionu se odvezemo do ulaska u nacionalni park Guanayara, gdje si priuštimo prekrasnu, nekoliko kilometara dugu šetnju po tropskom zelenilu i širokom ekosistemu nacionalnog parka do slapa u džungli. Možemo se okupati u prirodnim bazenima ili si priuštiti tuš pod slapom! Čeka nas i ručak. Po povratku iz šetnje se u poslijepodnevnim satima spustimo do prekrasnog ropskog ljetovališta na Playa Ancon, gdje si priuštimo uživanje u toplom moru! Noćenje je moguće i u okolici Trinidada. U tom slučaju će biti organiziran prijevoz na Playu Ancon. Večera i noćenje. (H*, DRV)
6. dan PLAYA ANCON/okolica TRINIDADA – izlet u VALEE DE LOS INGENIOS i TRINIDAD. Doručak. Vožnja u slikovitu dolinu Los Ingenios. S visinske panoramske točke razgledamo dolinu te posjetimo plantažu šećerne trske. Ulazimo u kubanski biser – staru prijestolnicu šećerne trske Trinidad (Unesco). Prvo se skupa prošećemo po gradu te razgledamo Plazu Mayor i po želji neki od muzeja: arheološki muzej, Museo Historico Municipal, Museo Romantico, … Poslije podne je slobodno – možete ga iskoristiti za uživanje i za odmor na Playa Ancon ili se izgubite u ugodnim kolonijalnim ulicama Trinidada, koji je raj za fotografe i tražitelje atmosfera! Večera i noćenje. (H, sve uključeno/puni pansion)
7. dan PLAYA ANCON/okolica TRINIDADA – CAMAGUEY – BAYAMO/VILLA SANTO DOMINGO. Doručak. Slijesi vožnja po nizinskoj Kubi među poljima šećerne trske do Camagueya. U glavnom gradu kubanskih kauboja se izgubimo u labirintu uskih ulica, a zatim nastavljamo do ishodišta za sljedeći dan. Večernja šetnja nam dobro dođe, kao i večera i noćenje u svježoj okolici. (H, DV)
8. dan SANTO DOMINGO – COMANDANCIA DE LA PLATA – SANTIAGO DE CUBA. Doručak. Ujutro se uputimo u poznatu Comandaciu de la Plata – hodamo po otiscima stopala Chea Guevare, Castra i drugih revolucionara, koji su se tu dvije godine borili s gverilskom vojskom. „Comandancio“ je jedan od od najfascinantnijih i najautentičnijih doživljaja na Kubi! Nakon terenske vožnje nam do ishodišta treba još 3km hoda (a toliko i nazad!). Poslije podne se odvezemo prema Santiagu de Cuba. Smjestimo se u hotelu, a zatim oživimo s onim po što smo ovdje i došli – temperamentnom atmosferom glazbe i plesa, koje ne možemo nigdje drugdje naći! Večera i noćenje. (H, DV)
9. dan SANTIAGO DE CUBA. Doručak. Santiago – kolijevka kubanske glazne i revolucije – izgrađen je na brojnim brežuljcima te se ponosi svojom šarolikom kubanskom tradicijom i kulturom. Ulice se u valovima dižu i spuštaju, ukrašavaju ih raznobojne kolonijalne građevine, dok se u pozadini poput kulise nad gradom diže gorje Sierra Maestra. Dali nam se u istraživanju pruži prilika za ples na ulici? Posjetimo „plesni podij“ Casa de La Trovo te uživamo u atmosferi! Posjetit ćemo i groblje Santa Ifigenia s grobnicom Josea Martija, Trg Revolucije, kuću Diega Velazqueza, Muzej karnevala i tvrđavu del Morro. Večera i noćenje. (H, DV)
10. dan SANTIAGO DE CUBA-  EL COBRE – CAYO COCOA. Doručak. Slobodno prije podne za vlastito istraživanje. Zatim napuštamo temperamentni grad plesa i glazbe, i već smo kod svetišta El Cobre. Tu je nekada bio važan rudnik bakra, a danas razgledavamo i crkvu „Naše Gospe od milosrđa“ i kubanske vijećnike. Nastavak putovanja prema sjeveru, do slikovitog kubanskog ljetovališta Cayo Coco.  Boravak na jednoj od najljepših kubanskih plaža, sa finim bijelim pjeskom i tirkiznim morem.
Smještaj u hotelu i večera. Noćno kupanje , npćenje (H, All Inclusive)
11. dan CAYO COCO – odmor!!! Nismo umorni ,ali nam slobodan dan svima i više nego paše. (H, sve uključeno)
12. dan CAYO COCO – SANTA CLARA. Doručak. Dan počinjemo rano, jer nas čeka duga vožnja prema Santa Clari. Začiniti ćemo ju mnogim zaustavljanjima i spontanim razgledavanjima te doživljajima, a ćuti ćemo i zanimljive priče iz kubanske stvarnosti – s naglaskom na revoluciji naravno, jer nas u kasnim poslijepodnevnim satima čeka revolucionarna poslastica i jedna od najvećih otočkih znamenitosti : grobnica Che-a Guevare, stvoritelja naše priče! Kasna večera i noćenje. (H, DV)
13. dan SANTA CLARA – LAS TERRAZAS – (okolica) VINALES. Nakon doručka u Santa Clari, već smo na putu prema gorju Guaniguanico do Las Terrazas na ugodnoj nadmorskoj visini oko 500 metara te s prekrasnim prilikama za šetnje po pokrajini valovitih brežuljaka, bogatih raznovrsnom florom i faunom. Prošećemo se među starim plantažama kave, a nakon ručka si slobodno priuštimo kupanje u bazenu rijeke San Juan. Čeka nas još vožnja do Vinalesa, a na putu se u skladu sa sezonom zaustavimo na plantaži duhana! Smještaj u okolici Vinalesa. Večera i noćenje. (H, DRV)
14. dan VINALES. Najljepše smo sačuvali za kraj! Vinales se ugnijezdio u Sierra de Los Organos te nam nudi nevjerojatne panoramske poglede te najljepše boje na Kubi. Milijune godina su rijeke kopale podzemne tunele u mekanom vapnencu i tako su nastajale moćne pećine. Nad njima se pokrajina raspadala i nastala je prkrasna pokrajina mogota. Priuštimo si šetnju po tom spektakularnom krajoliku do El Palmaita, uživamo u atmosferi mogota nad nama te plantažama duhana i kave oko nas. U skladu s vremenom posjetimo i tvornicu cigara. Na putu upoznamo ljubazne domaćine, koji nam s nešto sreće zamotaju cigaru ili nam ponude domaće vino. Prije razgledavanja pećine Cueva de India se zaustavimo na ručku, dok u pećini uživamo u predivnim konturama podzemnoga svijeta, a zatim se iz nje s brodicama odvezemo na slobodu. Posjetimo i Prapovijesni Mural. Povratak u hotel i slobodno do večere, možda se na dodatno istraživanje uputimo na leđima konja? Večera i noćenje. (H, DRV)
15. dan VINALES – izlet u SOROO i COJIMAR – EUROPA . Na putu prema Havani prvo posjetimo vrt orhideja u Soroi. Nastavljamo do ribarskog sela Cojimar, odakle je Hemingway išao u ribolov, te njegov muzej. Baš nam lijepo paše slobodno poslije podne u Havani, kojega iskoristimo za vlastito istraživanje i uživanje u atmosferi grada te zadnje kupovine. Naš kubanski krug je zatvoren, oživjeli smo s Cheovom pričom … Kako drugačije sada osjećamo havanske ulice … Večernji odlazak u zračnu luku i let prema Europi. (zrakoplov, D)
16. dan EVROPA – LJUBLJANA. Dolazak na evropski aerodrom u i slijedi prijevoz autobusom do Ljubljane.
Kuba je socijalistička zemlja i zbog posebnog državnog uređenja se može dogoditi da bez upozorenja zatvore neke muzeje ili će razgledavanja biti dozvoljena isključivo za domaće kubanske grupe.
Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
03.02. REDOVNA CIJENA 20.328,00 KN
AKTUALNA CIJENA 19.635,00 KN
22.04. REDOVNA CIJENA 20.328,00 KN
AKTUALNA CIJENA 19.404,00 KN
22.07. REDOVNA CIJENA 19.935,00 KN
AKTUALNA CIJENA 18.919,00 KN

 

Obvezne doplate:
  • Međunarodna izlazna pristojba iz Kube (okvirno) 25 CUC
  • Doplata za grupu veličine 15-19 osoba 1.079 HRK
Doplate po želji:
Neobavezna doplata na licu mjesta (napojnice) 60 €
Cabaret Tropicana u Havani 100 €
popusti
Popusti za djecu od 2-12 godina na pomoćnom ležaju 20%
Popusti za djecu od 2-12 godina na osnovnom ležaju 10%
Doplata za jednokrevetnu sobu 1848,00 HRK
Popusti:
Članski popust od cijene aranžmana 3.5%
Cijena (najmanje 20 sudionika) uključuje: autobusni prijevoz Ljubljana – evropski aerodrom– Ljubljana, zrakoplovni prijevoz po programu, zrakoplovne pristojbe i sigurnosne takse (2.148,00 Kn), noćenja po navedenom opisu, prehranu s obzirom na oznaku pri svakom danu putovanja, prijevoze i razgledavanja u klimatiziranim autobusima i drugim vozilima, slovenskog pratitelja i lokalne vodiče, posjet Havana Cluba, razgledavanje Havane u starim kubanskim automobilima, izlet s brodicama u Guami, ruski kamion za izlet u Toppes de Collantes, terenska vozila do ishodišta za šetnju do Comandacia, trajekt na Cayo Levisa, sve ulaznice po programu, troškove dobivanja kubanske turističke kartice, troškove organizacije putovanja.
Smještaj: HAVANA : hotel 3-4* sa doručkom, CIENFUEGOS : hotel 3* po sistemu “sve uključeno”, TOPPES DE COLLANTES : hotel 3* s polupansionom TRINIDAD : noćenje s polupansionom kod domaćina,  BAYAMO/VILLA SANTO DOMINGO: hotel 3* s polupansionom, SANTIAGO DE CUBA: hotel 3-4* s polupansionom, CAYO COCO : hotel 3-4* po sistemu “sve uključeno”, SANTA CLARA : hotel 3* s polupansionom, VINALES : noćenje sa doručkom kod domaćina
 
Doplate po želji: 
- kabare Tropicana u Havani 100 EUR. Cijena uključuje prijevoz, show i sjedala u sredini kabarea, welcome coctail, 1 staklenka ruma po stolu, 1 bezalkoholno piće i grickalice.

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

 

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

Putno osiguranje

Uniqua putno osiguranje

Kupite osiguranje online

Kupite putno osiguranje online i ostvarite popust od 10%.

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42