Šri Lanka i Maldivi – 11 dana avionom

Šri Lanka i Maldivi – 11 dana avionom Šri Lanka i Maldivi – 11 dana avionom Šri Lanka i Maldivi – 11 dana avionom

Indijski potkontinent

ŠRI LANKA I RAJSKI MALDIVI

POLASCI: 20.04.-30.04.2018.

COLOMBO – BERUWELA – KANDY – GALLE – NP YALA – MALDIVI

 

*Vrijednost više: odlični hoteli 5*, polupansion, razgled Colomba, popust za djecu do 2.500 kn

 

Šri Lanka – smještena na dijelu kopna nalik dijamantu u naručju Indijskog oceana, oaza kojom vlada duh nekog drugog zaustavljenog vremena.

 

A nakon što upoznate ovu domovinu cimeta i Sirimavo Bandaranaike, probudite se na jednom od 1200 otočića razbacanih s jugozapadne strane indijskog podkontinenta i doživite prirodnu čaroliju zvanu Maldivi!

 

1. dan:                     ZAGREB – ISTANBUL  

 

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman kod kioska Tisak Media (2. kat, lijevo od ulaza) u 18.00h, podjela putne dokumentacije i prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji Turkish Airlinesa TK 1056 u 20.10h s dolaskom u 23.20h po lokalnom vremenu.

 

2. dan:                     ISTANBUL – COLOMBO – BERUWELA

 

Nastavak putovanja za Colombo na letu TK 730 u 01.50h, s međuslijetanjem na Maldivima. Očekivano slijetanje u Colombo u 15.05h po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja pograničnih formalnosti, dobrodošlica lokalnog predstavnika te prijevoz autobusom prema Beruweli, ljetovalištu na zapadnoj obali poznatom po pješčanim plažama. Po dolasku, prijava i smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

 

3. – 7. dan               BERUWELA

 

Doručak. Slobodni dani za odmor i uživanje u hotelskim sadržajima, na plaži, u šetnji, kupovini ili pak mogućnost odlaska na jedan od niže navedenih fakultativnih izleta. Večera. Noćenje.

 

Pinnawala – Kandy – botanički vrt Peradeniya (cjelodnevni izlet):

 

Polazak iz hotela u ranim jutarnjim satima. Vožnja prema središnjoj Šri Lanci. Nakon cca 3h vožnje dolazak do utočišta slonova Pinnawala koje se od 1975. godine brine o slonovima koji su napušteni, bolesni ili ozljeđeni u njihovim prirodnim staništima. Tu je udomljeno preko 40-ak slonova uključujući mladunce. Nakon ovog jedinstvenog doživljaja slijedi odlazak prema Kandyju s usputnim zaustavljanjem u tvornici čaja u kojoj ćete uz upoznavanje s tehnološkim procesima imati prilike degustirati i kupiti različite vrste čajeva. U nastavku posjet brusionici dijamanata te odlazak u Kandy, posljednju prijestolnicu starih singaleških kraljeva i kulturnog središta otoka (dio UNESCO-a), koji još uvijek ponosno čuva mnoge legende, tradiciju i običaje. Ovaj šarmantni grad kolonijalnog štiha sa svih je strana okružen brežuljcima, a u njegovom se središtu nalazi veliko jezero na čijoj se sjevernoj strani nalazi Sri Dalada Maligawa – hram Zuba (Temple of the tooth), najsvetije mjesto budista Šri Lanke, impresivno zdanje u kojem je navodno pohranjen Budin zub. Za kraj posjet kraljevskom botaničkom vrtu Peradeniya, izgrađenom u 18.st. za kandijsvsku arostistokraciju i koji su Englezi pretvorili 1821. u botanički vrt. Proteže se na površini od gotovo 60 ha i jedno je od najljepših mjesta na otoku. Poznat je po mnogobrojnim primjercima biljaka, njih preko 4000 vrsta, što uključuje orhideje, začine, ljekovito bilje, palme, bambus, fikus, borove i brojne druge nikad ili rijetko viđene biljke. Povratak u hotel u kasnim večernjim satima.

 

Kosgoda – Ambalangoda – Galle – rijeka Madu (cjelodnevni izlet):

 

Polazak iz hotela u jutarnjim satima prema kolonijalnom gradu Galle. Vožnja južno od Beruwele, prema Galle-u, nekadašnjoj glavnoj luci na otoku i izvrsnom primjeru utvrđenog kolonijalnog grada u jugoistočnoj Aziji, kojem su poseban pečat ostavili Nizozemci. Na putu kraće zaustavljanje u Kosgodi. Tu se nalazi utočište za kornjače u kojem se može vidjeti njih nekoliko vrsta, a najugroženija od njih je morska kornjača Karetna želva. Upoznavanje s radom volonterske udruge koja skrbi za kornjače i njihova lijegališta jaja. Slijedi odlazak u obližnji šarmantni gradić Ambalangoda poznat po maskama koje se ručno izrađuju i oslikavaju, koriste se u tradicionalnim plesovima, a simboliziraju demone, bogove, heroje… Posjet Muzeju maski u kojem ćete imati priliku upoznati se s legendama i tajnama vezanim uz njih. Put dalje vodi u Galle, grad koji zbog građevina u kojima se miješaju elementi europske arhitekture i jugoazijske tradicije te starih kamenih ulica i tropskog okruženja, djeluje više kao mediteransko mjestašce. Utvrda Galle iz 17.st. (dio UNESCO-a) najveća je utvrda koju su europski kolonijalisti izgradili u Aziji, a danas se unutar nje nalaze brojne male trgovine, kafići i hoteli u vlasništvu domaćih i stranih umjetnika, pisaca, dizajnera… Prije povratka u Beruwelu vožnja motornim čamcem po rijeci Madu tijekom koje ćete vidjeti bogatu riječnu vegetaciju, ptice i lokalne ribare. Povratak u hotel.

 

Nacionalni park Yala (cjelodnevni izlet):

 

Polazak iz hotela u jutarnjim satima  i vožnja prema Nacionalnom parku Yala, poznatom i pod nazivom Ruhunu. Nakon cca 5h vožnje dolazimo do parka, glavne otočke atrakcije za sve ljubitelje divlje prirode i životinjskog svijeta, a ujedno i najboljeg mjesta za vidjeti velike sisavce. Njegova jedinstvenost leži u raznolikosti staništa.  Obilazak parka i safari džipom u trajanju od cca 3 sata. Slonovi su ovdje čest prizor, a ako bude sreće možda naiđete i na leoparda! Jeleni, bivoli, medvjedi, divlje svinje, paunovi, krokodili, preko 450 vrsta ptica, 250 vrsta leptira…samo su još neki od stanovnika ovog parka. Kasni povratak u hotel.

 

8. dan:                     BERUWELA – COLOMBO – MALÉ / MALDIVI

 

Doručak. Odjava iz hotela i polazak prema Colombu, prijestolnici Šri Lanke, lučkom gradu bogatog kolonijalnog nasljeđa u kojem se miješaju rase, religije i kulture. Grad je dinamičan i pretrpan, s nebrojenim spletom uličica u kojima se uglavnom živi na cesti, a mnogi ulični prodavači prodaju sve, od satova do plastičnih posuda. Panoramska vožnja poslovnim dijelom grada, četvrti Sinhala (Cinnamon Gardens) koja je naziv dobila po nekadašnjim plantažama cimeta, uz Ured premijera, Gradsku vijećnicu, Nacionalni muzej do četvrti Pettah s živopisnom tržnicom, hinduističkim hramom i starom nizozemskom crkvom koja datira iz 18.st. U nastavku odlazak u zračnu luku te prijava na let Turkish Airlinesa TK 731 za Malé u 20.20h. Očekivano slijetanje u 21.25h te prijevoz brzim brodom do hotela. Prijava i smještaj u sobe/bungalove. Večera. Noćenje.

 

9. dan:                     MALDIVI

 

Doručak. Slobodan dan za uživanje u suncu, moru i rajskim plažama. Večera. Noćenje

 

10. dan:                   MALDIVI – ISTANBUL   

 

Doručak. Slobodno vrijeme za uživanje na plaži, odmor i kupanje do prijevoza u zračnu luku u večernjim satima. Prijava na let za Istanbul na liniji Turkish Airlinesa, TK 731 u 22.40h.

 

11. dan:                   ISTANBUL – ZAGREB

 

Dolazak u Istanbul u 05.00h po lokalnom vremenu te nastavak leta za Zagreb na liniji TK 1053 u 07.20h. Očekivano vrijeme dolaska u 08.35h po loklanom vremenu. Završetak programa.

 

 

 

 

Ultra first minute cijena do 02.01.2018.: 10.990 kn
First minute cijena do 01.02.2018.: 11.490 kn
Redovna cijena: 11.990 kn

 

Zrakoplovne pristojbe: 3.390 kn

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa);
 • prijevoz klimatiziranim turističkim autobusom prema programu;
 • povratni prijevoz brzim brodom na Maldivima;
 • smještaj na Šri Lanci u Beruweli u hotelu Eden Resort & Spa 5* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 6 polupansiona;
 • smještaj na Maldivima u hotelu Paradise Island Resort & Spa 5* ili sl. u dvokrevetnom bungalovu tip superior na osnovi 2 polupansiona;
 • razgled Colomba u pratnji lokalnog vodiča na engleskom jeziku;
 • pratitelja iz Zagreba,
 • troškove organizacije putovanja i jamčevine.

Cijena ne uključuje:

 

 • pristojbe u zračnim lukama – obavezna doplata 3.390 kn (podložno promjeni),
 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 4.990 kn,
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače od cca 30 USD,
 • trošak vize za Šri Lanku od 260 kn,
 • doplate za fakultativne usluge i obroke koji nisu gore navedeni,
 • osobne troškove,
 • putno osiguranje (preporučamo).

Popusti:

 • Dijete 2-11,99 godina u krevetu s roditeljima:  2.500 kn
 • Dijete 2-11,99 godina na pomoćnom ležaju u sobi s 2 odrasle osobe:  1.500 kn
 • Treća odrasla osoba na pomoćnom ležaju:  500 kn

Napomena – smještaj u trokrevetnoj sobi. Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog kreveta + pomoćni ležaj. Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

 

Fakultativna ponuda, uz minimum 10 osoba:

 • Pinnawala – Kandy – botanički vrt Peradeniya:  990 kn po osobi

uključeno: prijevoz, lokalni vodič na engleskom jeziku, ulaznice za utočište slonova Pinnawala, tvornicu čaja, brusionicu dijamanata, hram Zuba i botanički vrt Peradeniya

 

 • Kosgoda – Ambalangoda – Galle – rijeka Madu: 550 kn po osobi

uključeno: prijevoz, lokalni vodič na engleskom jeziku, ulaznice za utočište kornjača Kosgoda i Muzej maski, vožnja brodom rijekom Madu

 

 • Nacionalni park Yala: 990 kn po osobi

uključeno: prijevoz, lokalni vodič na engleskom jeziku, ulaznica za Nacionalni park Yala, safari džipovima

 

Viza: Hrvatski državljani trebaju vizu za Šri Lanku i Maldive.

 

Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od datuma putovanja.

 

Vizu je moguće je ishoditi on-line putem poveznice http://www.eta.gov.lk/slvisa/ (cijena 35 USD, plaćanje moguće American Express, Master i Visa karticama).

 

Viza za Maldive se dobiva po ulasku u zemlju i besplatna je.

 

Red letenja:

 

TK1056  20APR  ZAGBEB                ISTANBUL              20:10  23:20

 

TK 730   21APR  ISTANBUL             COLOMBO            01:50  15:05

 

TK 731   27APR  COLOMBO             MALE                     20:20  21:25

 

TK 731   29APR  MALE                     ISTANBUL            22:40  05:00+1

 

TK1053  30APR   ISTANBUL            ZAGREB                07:20  08:35

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

  019

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

Putno osiguranje

Uniqua putno osiguranje

Kupite osiguranje online

Kupite putno osiguranje online i ostvarite popust od 10%.

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42