Šri Lanka – 10 dana – Zrakoplovom iz Zagreba

sri-lanka-2 sri-lanka-9 srilanka-dubai-2

Biser Indijskog oceana

10 dana/ 7 noći

Siguran polazak  iz Zagreba

 TERMIN: 12.04. – 21.04.2017.

 

 

 

PROGRAM PUTOVANJA:

 

COLOMBO – PANADURA – KANDY – NP YALA – GALLE – MIRISSA – KITULGALA
*Vrijednost više: odličan hotel 5*, polupansion, bogata ponuda fakultativnih sadržaja, popusti za djecu do 2.000 kn
Možete li zamisliti mjesto na Zemlji gdje svega nedostaje osim ananasa, banana, jastoga i dragulja.
Jeste li znali da je plavi safir od 1404,49 karata iskopan upravo na Šri Lanci u Ratnapuri, a vrijednost mu je procijenjena na čak 101 mil usd.
Upoznajte domovinu cimeta i Sirimavo Bandaranaike
Ayubowan!
1. dan ZAGREB – ISTANBUL
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Pleso kod šaltera Pošte u 18.00h, podjela putne dokumentacije i prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji Turkish Airlinesa TK 1056 u 20.10h s dolaskom u 23.20h.
2. dan ISTANBUL – COLOMBO – BENTOTA
Nastavak putovanja za Colombo na letu TK 730 u 02.00h, s međuslijetanjem na Maldivima. Očekivano slijetanje u Colombo u 15.05h. Nakon obavljanja pograničnih formalnosti, dobrodošlica lokalnog predstavnika te prijevoz autobusom prema Bentoti, ljetovalištu na zapadnoj obali poznatom po pješčanim plažama. Po dolasku, prijava i smještaj u hotel. Večera. Noćenje.
3. – 8. dan BENTOTA
Doručak. Slobodni dani za odmor i uživanje u hotelskim sadržajima, na plaži, u šetnji, kupovini ili pak mogućnost odlaska na jedan od niže navedenih fakultativnih izleta. Večera. Noćenje.
Pinnawala – Kandy – botanički vrt Peradeniya (cjelodnevni izlet):
Susret s lokalnim vodičem u jutarnjim satima i polazak prema središnjoj Šri Lanci
Posjet utočištu slonova Pinnawala koje se od 1975. godine brine o slonovima koji su napušteni ili ozljeđeni u njihovim prirodnim staništima. Slijedi odlazak prema Kandyju s usputnim zaustavljanjem u tvornici čaja u kojoj ćete uz upoznavanje s tehnološkim procesima imati prilike degustirati i kupiti različite vrste čajeva. U nastavku posjet brusionici dijamanata te odlazak u Kandy, posljednju prijestolnicu starih singaleških kraljeva i kulturnog središta otoka (dio UNESCO-a), koji još uvijek ponosno čuva mnoge legende, tradiciju i običaje. Ovaj šarmantni gradić kolonijalnog štiha, uskih i krivudavih ulica, sa svih je strana okružen brežuljcima, a u njegovom se središtu nalazi veliko jezero na čijoj se sjevernoj strani nalazi Sri Dalada Maligawa – hram Zuba (Temple of the tooth), najsvetije mjesto budista Šri Lanke, impresivno zdanje u kojem je navodno pohranjen Budin zub. Kandy je također sa svojim okolnim naseljima središte otočke zanatske djelatnosti (predmeti od drveta i mjedi te nakit od srebra, zlata i dragog kamenja). Za kraj posjet kraljevskom
botaničkom vrtu Peradeniya, čiji korijeni datiraju iz davne 1371. godine. Proteže se na površini od gotovo 60 ha i jedno je od najljepših mjesta na otoku. Poznat je po mnogobrojnim primjercima biljaka, njih preko 4000 vrsta, što uključuje orhideje, začine, ljekovito bilje, palme, bambus, fikus, borove i brojne druge nikad ili rijetko viđene biljke. Povratak u hotel u kasnijim poslijepodnevnim satima.
Nacionalni park Yala (cjelodnevni izlet):
Susret s lokalnim vodičem u ranim jutarnjim satima i polazak prema Nacionalnom parku Yala, poznatom i pod nazivom Ruhunu. Po dolasku, obilazak parka i safari džipom u trajanju od cca 3 sata. Park je glavna otočka atrakcija za sve ljubitelje divlje prirode i životinjskog svijeta, a ujedno je i najbolje mjesto za vidjeti velike sisavce. Podjeljen je u pet područja no samo je jedan otvoren za javnost. Slonovi su ovdje čest prizor, a uz malo sreće naići ćete i na leoparda! Jeleni, bivoli, medvjedi, divlje svinje, paunovi, krokodili, preko 450 vrsta ptica, 250 vrsta leptira…samo su još neki od stanovnika ovog parka. Njegova jedinstvenost leži u raznolikosti staništa, očaravajuće tropsko bilje se na nekim mjestima spaja u gustu prašumu koja pak ustupa mjesto lagunama s dugim pješčanim plažama, okruženim brežuljcima koji ostavljaju dojam nekog drugog, nestvarnog svijeta.
Kosgoda – Ambalangoda – Galle – rijeka Madu (cjelodnevni izlet):
Polazak iz hotela u jutarnjim satima. Vožnja južno od Bentote, prema Galle-u, nekadašnjoj glavnoj luci na otoku i izvrsnom primjeru utvrđenog kolonijalnog grada u jugoistočnoj Aziji, kojem su poseban pečat ostavili Nizozemci. Na putu kraće zaustavljanje u Kosgodi. Tu se nalazi utočište za kornjače u kojem se može vidjeti njih nekoliko vrsta, a najugroženija od njih je morska kornjača Karetna želva. Najranjivija su njihova jaja, koja u velikom broju ostaju nezatrpana na plažama diljem obale i koja samo dobrom voljom lokalnih ribara završe ovdje. Rezultat toga je izlijeganje i otpuštanje preko 100 000 mladih kornjača u samo dvije godine od otvaranja utočišta. Slijedi odlazak u obližnji šarmantni gradić Ambalangoda poznat po maskama koje se ručno izrađuju i oslikavaju, koriste se u tradicionalnim plesovima, a simboliziraju demone, bogove, heroje… Posjet Muzeju maski u kojem ćete imati priliku upoznati se s legendama i tajnama vezanim uz njih. Put dalje vodi u Galle, grad koji zbog građevina u kojima se miješaju elementi europske arhitekture i jugoazijske tradicije te starih kamenih ulica i tropskog okruženja, djeluje više kao mediteransko mjestašce. Utvrda Galle iz 17.st. (dio UNESCO-a) najveća je utvrda koju su europski kolonijalisti izgradili u Aziji, a danas se unutar nje nalaze brojni male trgovine, kafići i hoteli u vlasništvu domaćih i stranih umjetnika, pisaca, dizajnera… Na putu natrag prema hotelu očekuje vas opuštajuće krstarenje rijekom Madu, tijekom kojeg možete uživati u pogledu na prirodne ljepote, bezvremenski ritam seoskog života i tradicionalne ribarske tehnike.
Mirissa – promatranje kitova (cjelodnevni izlet)
Šri Lanka je omiljena destinacija među ljubiteljima prirode, a jedan od razloga su odlični klimatski uvjeti za promatranje plavetnih kitova i ulješura.
Rani polazak iz hotela i vožnja do gradića Mirissa na južnoj obali. Ukrcaj na brod i jednosatna vožnja od obale (60-ak km), kako biste u pogledu u kristalno čistu vodu potpuno uživali u ovom jedinstvenom doživljaju.
Plavetni kit je najveća životinja na Zemlji, prosječne dužine do 26 metara i do 200 tona težak. U ljetnim mjesecima, kada se jedino hrani (zimi živi od masnih rezervi) dnevno pojede oko 3,5-4 tone sitnih račića. Plivaju u gotovo svim svjetskim oceanima, no zimu provode u umjerenim i subtropskim morima. Većinom plivaju sami ili u paru.
Ulješure (dužine do 18 m i do 50 t teške) žive pak u jatima, imaju najveći mozak od bilo koje životinje (teži do 9,5 kg) i najdublje rone.
Vaš prvi susret sa ovim životinjama velikim kao mlazni avion zasigurno će biti nezaboravno iskustvo.
Kitulgala (cjelodnevni izlet)
U jutarnjim satima polazak prema gradiću Kitulgala smještenom u unutrašnjosti, u jednoj od najkišnijih regija zemlje koja se može pohvaliti očaravajućiom prirodom, rijekama i lokalnim delikatesama, zbog čega je i jedno od omiljenih vikend odredišta stanovnika Colomba.
Jedan od najboljih načina za doživjeti ovu prašumu je živipisan rafting kroz tropsko zelenilo rijekom Kelani, poznatoj kao lokaciji snimanja Oscarom nagrađenog filma Most na rijeci Kwai.
9. dan BENTOTA – COLOMBO – ISTANBUL
Doručak. Odjava iz hotela i polazak prema Colombu, prijestolnici Šri Lanke, lučkom gradu bogatog kolonijalnog nasljeđa u kojem se miješaju rase, religije i kulture. Grad je dinamičan i pretrpan, s nebrojenim spletom uličica u kojima se uglavnom živi na cesti, a mnogi ulični prodavači prodaju sve, od satova do plastičnih posuda. Panoramska vožnja poslovnim dijelom grada, četvrti Sinhala (Cinnamon Gardens) koja je naziv dobila po nekadašnjim plantažama cimeta, uz Ured premijera, Gradsku vijećnicu, Nacionalni muzej do četvrti Pettah s živopisnom tržnicom, hinduističkim hramom i i
starom nizozemskom crkvom koja datira iz 18.st. U nastavku odlazak u zračnu luku te prijava na let za Istanbul Turkish Airlinesa TK 731 u 20.40h. Večera i odmor tijekom noćnog leta.
10. dan ISTANBUL – ZAGREB
Dolazak u Istanbul u 05.00h te nastavak leta za Zagreb na liniji TK 1053 u 07.15h. Očekivano vrijeme dolaska u 08.35h. Završetak programa.
First minute cijena po osobi do 17.03.2017.:           6.490 kn
Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:   6.990 kn
Pristojbe u zračnim lukama: 2.890 kn
Napomena: first minute cijena vrijedi do 17.03.2017. ili do popunjenja određenog broja mjesta!  
 
Cijena aranžmana uključuje: 
 prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa);
 prijevoz klimatiziranim turističkim autobusom prema programu;
 smještaj u Bentoti u hotelu Eden Resort & Spa 5* u dvokrevetnoj sobi na osnovi 7 polupansiona;
 razgled Colomba u pratnji lokalnog vodiča na engleskom jeziku;
 pratitelja iz Zagreba;
 troškove organizacije putovanja i jamčevine.
Cijena ne uključuje: pristojbe u zračnim lukama – obavezna doplata 2.890  kn (podložno promjeni), doplatu za jednokrevetnu sobu od 3.590 kn, napojnice za lokalne vodiče i vozače, trošak vize za Šri Lanku od 260 kn, doplate za fakultativne usluge i obroke koji nisu gore navedeni, osobne troškove, putno osiguranje (preporučamo).
Popusti:
Dijete 2-11,99 godina u krevetu s roditeljima: 2.000 kn
Dijete 2-11,99 godina na pomoćnom ležaju u sobi s 2 odrasle osobe: 1.000 kn
Treća odrasla osoba na pomoćnom ležaju:     300 kn
Napomena – smještaj u trokrevetnoj sobi
Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog kreveta + pomoćni ležaj.
Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.
Fakultativna ponuda, uz minimum 10 osoba:
 Pinnawala – Kandy – botanički vrt Peradeniya:  990 kn po osobi
- uključeno: prijevoz, lokalni vodič na engleskom jeziku, ulaznice za utočište slonova Pinnawala, tvornicu čaja, brusionicu dijamanata, hram Zuba i botanički vrt Peradeniya
 Nacionalni park Yala: 990 kn po osobi
- uključeno: prijevoz, lokalni vodič na engleskom jeziku, ulaznica za Nacionalni park Yala, safari džipovima
 Kosgoda – Ambalangoda – Galle – rijeka Madu: 550 kn po osobi:
- uključeno: prijevoz, lokalni vodič na engleskom jeziku, ulaznice za utočište kornjača Kosgoda i Muzej maski, vožnja brodom rijekom Madu
 Mirissa – promatranje kitova: 790 kn po osobi
- uključeno: prijevoz, lokalni vodič na engleskom jeziku, vožnja brodom
 Kitulgala: 590 kn po osobi
- uključeno: prijevoz, lokalni vodič na engleskom jeziku, rafting u trajanju od cca 3 sata
VIZA:
Hrvatski državljani trebaju vizu za Šri Lanku.
Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od datuma putovanja.
Vizu je moguće je ishoditi on-line putem poveznice http://www.eta.gov.lk/slvisa/ (cijena 35 USD, plaćanje moguće American Express, Master i Visa karticama).
RED LETENJA:
TK 1056  12APR   ZAGREB      ISTANBUL   20:10   23:20
TK  730   13APR   ISTANBUL   COLOMBO  02:00   15:05
TK  731    20APR  COLOMBO   ISTANBUL  20:40   05:00+1
TK 1053   21APR  ISTANBUL    ZAGREB     07:15   08:35
KORISNE INFORMACIJE – ŠRI LANKA:
Službeno ime: Demokratska Socijalistička Republika Šri Lanka
Geografski položaj: južna Azija
Glavni grad: Colombo
Površina: 65.610 km2
Broj stanovnika: 19.607.519 (2002.)
Službeni jezik: singaleški (službeni i narodni jezik) i tamilski (narodni), engleski se jezik također općenito priča svugdje
Vjerska struktura: budizam 70%, hinduizam 15%, islam 7.5%,  kršćanstvo 7.5%
Vremenska razlika: +3,30 h u odnosu na Hrvatsku
Novčana jedinica: šrilanska rupija LKR (1 Rs = 100 centa); 1 kn = 21,61 LKR; 1 EUR =162,52 LKR; 1 USD = 147,92 LKR2
Električni napon: 230V/240V, 50 Hz, potreban adapter.
Hrana: Šri Lanka se ponosi domaćim jelima, začinima i mnogim vrstama tropskog voća kojeg si možete priuštiti u izobilju, baš kao i voćnih sokova. U posljednjih nekoliko stoljeća kuhinju Šri Lanke su obogatili ukusi Indije, Kine, Malezije, Arabije i Europe, no prosječni Šrilančanin i dalje uživa u tradicionalnim jelima pripremljenim kod kuće. U većini kućanstava glavni obrok se i dalje sastoji od kombinacije riže i curryja.
Piće: pijte isključivo flaširanu vodu! Među pićima Šri Lanka nudi sve, od čaja, kave, svježe kokosove vode do domaćeg piva i rakije. Alkoholna pića se ne prodaju u vrijeme Poya – dan punog mjeseca.
Odjeća i obuća: udobna i laganija pamučna odjeća, kišobran ili kišni ogrtač, udobne cipele, sandale ili tenisice  za hodanje. U tradicionalnim  krajevima je preporučljivo poštovati domaćine barem minimalno prilagođenom odjećom – pokrivenim ramenima i dekolteom, a po mogućnosti i koljenima (poluduge hlače ili sl.)
Kupovina: batik, čaj, začini, rukotvorine (drvene maske i rezbarije), nakit, srebro, proizvodi od kože i dr.
Klima: zbog blizine ekvatora Šri Lanka ima tropsku klimu i nema jasnih prijelaza između godišnjih doba. Vrijeme u nizinama i obalnim područjima je vruće i vlažno s prosječnom godišnjom  temperaturom 27°C i relativnom vlažnosti zraka od 70% tijekom dana do 90% noću. Većina zemlje ima obilne do umjerene oborine u dva razdoblja, između travnja i lipnja i od listopada do studenog, stoga je najbolje vrijeme za posjetiti Šri Lanku upravo između studenog i travnja.
Pozivni broj zemlje: +94
Mobilni telefon: uporaba mobilnih telefona je moguća, preporučamo provjeru s mobilnim operaterom u Hrvatskoj
Cijepljenje: nema obveznih preventivnih cijepljenja
Viza: potrebna za državljane Republike Hrvatske
Minimalni broj putnika: 15
NAPOMENE:
Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 20 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max. 7 kg). Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja.
Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz listopada 2016. i mogu biti podložne promjeni.
O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

  019

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 9-17h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

t: 01/58-01-486

f: 01/58-01-484

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR9423600001102297560

ID:

HR-AB-01-080806214

OIB:

69520296219

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

PDF ulaznice za Gardaland

PDF ulaznice za Gardaland

PDF ulaznice – kupite ulaznice unaprijed i izbjegnite gužve na blagajnama!

Putno osiguranje

Uniqua putno osiguranje

Kupite osiguranje online

Kupite putno osiguranje online i ostvarite popust od 10%.

Naši partneri

Air Plus

Tui incoming

Mondial

Vidi Web Top 100

Vidi Web Top 100

Vidi Web Top 100

Web nominiran u izboru najboljih web stranica za 2011. godinu

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42