Uskrs 2017. na Kubi

kuba-4 kuba-2 kuba-sol-sirenas-coral-1

Termin: 11.04.-19.04.2017.

HAVANA I VARADERO

 

Zrakoplovom iz Zagreba

 

 

 

 

 

Viza: potrebna (turistička karta)
 
PROGRAM PUTOVANJA:
1. dan: Zagreb – Beč – Havana
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Nakon preuzimanja putne dokumentacije, prijava na let i polijetanje zrakoplova kompanije Austrian Airlines (OS 682) prema Beču u 8.25 sati. Po dolasku u Beč u 9.25 sati, nastavak leta za Havanu zrakoplovom kompanije Austrian Airlines (OS 023) u 10.15 sati. Dolazak u Havanu u 16.25 sati prema lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti, organizirani prijevoz do hotela. Smještaj i noćenje.
2. dan: Havana
Doručak. Odlazak u organizirani razgled grada u pratnji lokalnog vodiča, autobusom i pješice. Obilazak stare i nove, moderne Havane, koja se mijenja vrlo brzo, renovira i pokazuje novi sjaj. Vidjet ćete kolonijalne dijelove grada: Plaza de Armas, Obispo ulica, Plaza de la Cathedral, Palacio de Artesania, Plaza Vijega. Organiziran je posjet muzeju ruma, gdje kroz vođenu turu kroz sve faze (od sadnje do spremanja u bačve) možete vidjeti cijeli proces dobivanja tog najpoznatijeg karipskog pića. Ručak je organiziran u lokalnom restoranu. Predah tijekom razgleda bit će uz koktel (uključen u cijenu) u poznatom hotelu National ili na krovu hotela Ambos Mundos s pogledom na staru Havanu. Odlazak do La Rampa ulice i Trga Revolucije, te preko rezidencijalne četvrti Miramar povratak do hotela. U razgled je uključen ručak u lokalnom restoranu (piće uz ručak nije u cijeni). Smještaj u hotel. Noćenje.
3. dan: Havana
Doručak. Slobodan dan za osobne programe. Preporučujemo odlazak na tržnicu suvenira ili šetnju gradom koji oduševljava svojim šarmom, toplinom, pjesmom i plesom na svakom koraku. Ukoliko ste raspoloženi za večernji provod, možete posjetiti Parisien Show u hotelu National ili tradicionalni kabaret show Tropicana s preko 80 izvođača. Noćenje u hotelu.
4. dan: Havana – Dolina Vinales (Pinar del Rio) – Havana
Doručak. Sastanak s lokalnim vodičem i odlazak prema gradiću Pinar del Rio, koji se nalazi u pokrajini Vinales . Ukoliko će tvornica duhana u gradu biti otvorena za posjetitelje svakako će biti organizirano zaustavljanje i ulazak u manufakturu cigara. Kratki razgled Pinar del Ria i Vinalesa, koji se nalaze u srcu plantaža duhana, ali i plantažama palmi, nasadima ananasa, banana i manga. Odlazak u spilju Taino indijanaca, prvih stanovnika otoka, gdje je organizirana vožnja brodićem po rijeci koja teče unutar spilje. Nakon izleta, a prije povratka u Havanu, organiziran je ručak u lokalnom restoran koji je uključen u cijenu (piće nije u cijeni ručka).
5. dan: Havana – Finca Vigia – Cojimar – Varadero
Nakon doručka odlazak iz Havane i vožnja prema Varaderu. Tijekom vožnje zaustavljanje kod Finca Vigia, Hemingwayovog muzeja, kuće gdje je živio, te nastavak prema Cojimaru, malom ribarskom mjestu gdje je imao usidren svoj brod. Nastavak putovanja prema Varaderu, po dolasku prijava u hotel. Smještaj i noćenje. Usluga All Inclusive.
6 – 7. dan: Varadero
Slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje na prekrasnim pješčanim plažama ili odlazak na neki od brojnih fakultativnih izleta, uz doplatu. Preporučujemo izlet u Trinidad, Cienfuegos i Santa Claru ili izlet katamaranom na Cayo Blanco, otočić s prekrasnim plažama te usputno kraće plivanje s delfinima. Noćenje.
8. dan: Varadero – Havana – Beč
Nakon doručka slobodno vrijeme do organiziranog prijevoza za zračnu luku Havana. Polijetanje zrakoplova kompanije Austrian Airlines (OS 024) prema Beču u 18.10 sati. Noćni let.
9. dan: Beč – Zagreb
Dolazak u Beč u 10.50 sati prema lokalnom vremenu te nastavak leta zrakoplovom kompanije Austrian Airlines (OS 683) prema Zagrebu u 12.55 sati. Dolazak u Zagreb u 13.50 sati i završetak putovanja.
First minute cijena aranžmana po osobi: 15.990 kn    za uplate do 60 dana prije polaska ili do popunjenja mjesta.
Redovna cijena aranžmana po osobi: 16.290 kn

 

 

 

Cijena uključuje: 
- prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi,
- smještaj u dvokrevetnoj sobi na osnovi 4 noćenja s doručkom u hotelu 4* u Havani
- 3 noćenja u hotelu 4* na osnovi usluge all inclusive u Varaderu,
- 2 ručka prema programu,
- grupne prijevoze i razglede prema programu,
- usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku,
- pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku,
- jamčevinu,
- troškove organizacije putovanja
 
Obavezne doplate:
- pristojbe zračnih luka 3.690 kn – obavezna doplata kod prijave (podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovnih karata);  lokalna pristojba na Kubi 25 CUC (cca 25 €) – obavezan doplata, plaća se na povratku u zračnoj luci).
Cijena ne uključuje: 
- pristojbe zračnih luka 3.690 kn – obavezna doplata kod prijave (podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovnih karata)
- doplatu za jednokrevetnu sobu 2.490 kn,
- kubansku vizu/turističku kartu (450 kn s uključenim posredovanjem),
- putno osiguranje (zdravstveno osiguranje je obavezno za ulazak u Kubu)
- lokalnu pristojbu na Kubi 25 CUC (cca 25 €) – obavezan doplata, plaća se na povratku u zračnoj luci),
- dodatne usluge, obroke i izlete.
- napojnice za lokalne vodiče i vozače (obavezna doplata na licu mjesta cca 20 CUC)
Neobavezne doplate po osobi
- kubanska vizu/turistička karta (450 kn s uključenim posredovanjem)
Fakultativni sadržaji (plaćanje na licu mjesta, ovisno o raspoloživosti): večera u restoranu La Bodeguita del Medio ili u „paladaru“ cca 25 USD; izleti iz Varadera: Tri grada: Santa Clara – Trinidad – Cienfuegos cca 90 USD, Cayo Blanco (izlet katamaranom na otok Cayo Blanco, ručak, plivanje s delfinima) cca 100 USD.
Važne napomene
- Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Zrakoplovne karte izdaju se 14 ili 7 dana prije polaska, a prema uvjetima avio kompanije koji vrijede za grupu.
- Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka i posjeta gradovima. Svi navedeni sadržaji bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed sadržaja.
- Kategorizacija hotela na Kubi odgovara lokalnoj kategorizaciji koja se razlikuje od europske, zamjetna je razlika u smještaju i usluzi, tako da je potrebna prilagodba na lokalne standarde, prijevozna sredstva, običaje i način života tijekom Vašeg boravka na Kubi.
- Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr
- Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora putovanja.
- Za kubansku vizu (turističku kartu) potrebna je kopija putovnice (putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od datuma izlaska iz Kube).
- Osiguranje nije uključeno u cijenu aranžmana. Obavezna je uplata police putnog zdravstvenog osiguranja (pri ulasku u zemlju mogu Vas zatražiti istu).

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

  007

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

Putno osiguranje

Uniqua putno osiguranje

Kupite osiguranje online

Kupite putno osiguranje online i ostvarite popust od 10%.

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42