Dvorci Hrvatskog zagorja – jednodnevni izlet

Upoznajmo Hrvatsku 2020.

 

Dragi putniče!

Stiglo nam je jedno novo i drugačije vrijeme. Nešto, što nas je sve iznenadilo i nitko od nas još ne zna pravu formulu rješenja.  Moramo prihvatiti taj izazov i maksimalno se prilagoditi novonastaloj situaciji. Možda će ova situacija iznjedriti i nešto dobro. Da promatramo svijet oko sebe na drugačiji i pažljiviji način. Da zastanemo kraj nekog detalja i dobro ga proučimo,  da shvatimo da je vrijeme na našoj strani  jer do sada smo ga gurali od sebe. Tako ćemo istinski bolje upoznati mjesta gdje idemo i bolje ih doživjeti te se vratiti ispunjeniji. Putovanja su doživljaji. Pa krenimo u novi doživljaj, budimo strpljivi i učimo jedni od drugih.

 

Dvorci Hrvatskog zagorja 

Dvorac Gredice, Veliki Tabor, Trakošćan

Datum putovanja: 20.06.2020.

 

*** Važno: prilikom dolaska na izlet molimo putnike da obavezno koriste zaštitne maske 

 

Sastanak putnika s pratiteljem putovanja ispred Glavnog ulaza Zagrebačkog Velesajma (južna strana) u 7,40 Nakon upoznavanja i uputa mjera prilikom putovanja za vrijeme trajanja opasnosti od zaraza od COVID – 19.

Polazak autobusa u 8,00 sati te vožnja turističkim autobusom u pravcu Hrvatskog zagorja. Malo nakon silaska s autoceste u pravcu Tuheljskih toplica zasigurno ste mnogo puta vidjeli DVORAC GREDICE. Možda će vam biti bliže ako vam kažemo Dvorac Gjalski. Dvorac danas ima funkciju hotela 4*, ali biti će interesantno ćuti crtice iz njegove povjesti.

Nastavljamo  Desiniča do dvorca  VELIKI TABOR, gotičko renesansni dvorac grofova Ratkay iz 15. stoljeća koji prema ocjeni UNESCO-a pripada najvišoj kategoriji spomenika. Dvorac odiše tajanstvenošću zbog legende o ljubavi lijepe pučanke Veronike Desenić i grofa Fridriha Celjskog. Razgled dvorca uz stručno  Nakon razgleda slobodno vrijeme za samostalno otkrivanje detalja te šetnju dvorcem i okolišem.

Nakon predaha nastavljamo vožnju prema  dvorcu TRAKOŠĆAN, najpoznatijem dvorcu Hrvatskog zagorja, spomenika kulture i prirode najviše kategorije. Smješten na brežuljku s perivojem usred park šume iznad umjetnog jezera. Unutrašnjost dvorca sadrži brojne dvorane i sobe među kojima su i sobe sa oružjem, soba sa viteškim oklopima, lovačka dvorana… Odlazak na obilazak dvorca u pratnji lokalnog vodiča koji će nam dati detaljne informacije o navikama i običajima stanovnika dvorca. Svi posjetioci dvorca osim svog luksuza koji je izložen u raskošnim dvorana žele vidjeti i ona tajnovitija mjesta tako ćemo završiti razgled u dvorskoj kuhinji iz koje i danas znaju mirisati razne delicije.  Nakon razgleda slobodno vrijeme za šetnju okolicom dvorca te samostalne razglede. 

Polazak prema Zagrebu u 18,30, a planirani dolazak oko 20:00 sati.

 

Cijena putovanja po osobi ovisno o broju putnika
30 putnika u autobusu od 50 mjesta: 215 kn
25 putnika u autobusu od 50 mjesta: 265 kn
22 putnika u autobusu od 50 mjesta: 285 kn
20 putnika u autobusu od 50 mjesta: 310 kn
18 putnika u autobusu od 50 mjesta: 330 kn

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom
 • razgledavanje prema programu
 • ulaznicu i stručno vodstvo u dvorcu Veliki Tabor
 • ulaznicu za dvorac Trakoščan
 • turističkog pratitelja
 • jednokratne maske za povratak
 • dezinfekcijska sredstva pri svakom ulasku u autobus
 • jamčevno osiguranje
 • troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje:

 • osobnu potrošnju, policu putnog zdravstvenog putovanja kao i policu od otkaza puta
 •  

 

Važne napomene vezane uz putovanja za vrijeme trajanja pandemije COVID – 19

Prema trenutnim napucima HZJZ  putnici u autobusima trebaju sjediti na sasvim lijevom odnosno sasvim desnom mjestu kako bi se postigao preporućeni razmak između putnika. Ako je moguće, preporučljivo je da putnici koriste zaštitne maske, ako im ne smeta disanju zbog zdravstvenog stanja. Ako putuje obitelj ili suputnici koji i inače žive zajedno isti mogu biti smješteni da dva mjesta jedan do drugog odnosno ako se radi o 3 ili 4 osobe  tada mogu sjediti u  jednom redu. 

Maske je potrebno nositi za vrijeme cijelog boravka u autobusu: 
Prihvatljiva pokrivala za lice:
 • dvoslojne pamučne maske za lice
 • medicinske (kirurške) maske za lice
 • filtrirajuće polumaske s ventilom i bez ventila (FFP2/N95)
 • Zbog nošenja zaštitnih maski za koje nije preporučljivo nošenje više od tri sata, agencija planira izlete koji traju maksimalno 12 sati te vožnja u jednom smjeru da ne premašuje dva i pol sata. 
 • Za povratak agencija osigurava nove zaštitne maske koje će biti podijeljene putnicima prilikom ulaska u autobus za povratak.
 • Zbog vaše i naše zaštite prilikom svakog ulaska u autobus obavezna je dezinfekcija ruku. Sredstva za dezinfekciju osigurava agencija
 • Prilikom izlaska i prije svakog povratka grupe u autobus isti će se provjetriti te  dezinficiran
 • Zbog kraćih relacija koje traju svega do dva i pol sata do prvog odredišta, autobus neće stajati na usputnim stajalištima zbog okrijepe kako bi se maksimalno spriječile mogućnosti dekontaminacije.

Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede rokovi o otkazu putovanja navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat od strane osiguravajuće kuće uz pravovaljane razloge), molimo da nas kontaktirate!

– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!

– Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je novi sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, na svim granicama Europske unije na kojima se provode granične kontrole, uključujući i građane Europske unije što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima te Vas molimo za razumijevanje.

– Polazak i povratak je uvijek s najavljenog mjesta

– Agencija nije u mogućnosti utjecati na regulaciju prometa unutar ili izvan Hrvatske kao ni na gužve i čekanja na granicama.

– Završna obavijest o putovanju je dokument koji dolazi netom prije vašeg putovanja sa svim detaljima o putovanju, šalje se dva dana prije puta za višednevna putovanja i jedan dan prije puta za jednodnevna putovanja (obavijest o točnom mjestu i vremenu polaska, imenu i kontaktu voditelja putovanja).

– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju korištenje WC u autobusu. (Stajanja na putu predviđena su svakih 2,5 – 3 sata, osim u noćnoj vožnji kada su pauze rjeđe ili se izgubilo vrijeme zbog gužvi u prometu ili dužih čekanja)

– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

 

 

 

 

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

 

Izdvajamo

Najam autobusa

Najam autobusa

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42