Egipat – odmor i kultura – grupni polazak

egipat-papirus egipat-first-minute-hurghada-3 egipat-kairo-1

Hurgada / Makadi Bay  – 8 dana /7 noći

 

Transfer + let + 7 dana all inclusiv usluge + pratitelj putovanja

Datum putovanja:

31.03.-07.04.2019.

02.-09.06.2019.

 

Cijena paketa od:   4.750 kn

 

Smještaj u hotelu  Grand Makadi 5*
LJU HRG 31.03.2019  2200  0130 FEG 3420
HRG LJU 07.04. 2019 1500 1855 FEG 3663

 

Program putovanja:

 

 

1 dan – nedjelja

Sastanak putnika na Autobusnom kolodvoru Zagreb u 17,15 (peroni 502 – 505)  Upoznavanje s pratiteljem grupe te polazak prema Ljubljani u 17,30. Ugodna vožnja kroz Hrvatsku i dalje Slovenijom uz zaustavljanja putem radi odmora. Putem do zračne luke dobiti će te  osnovne informacije o Egiptu, ulasku u zemlju, vizi, novcu, hrani, vodi, izletima… Saznat će te informacije o povijesti i kulturi Egipta.

Dolaskom u Zračnu luku Brnik, prijava na let i čekanje do polijetanja zrakoplova. Let na relaciji Ljubljana – Hurgada uz obrok i piće na letu. Po slijetanju u Hurgadu obavljanje carinskih formalnosti te odlazak autobusom do Makadai Baya.

Makadi Bay nalazi se svega 20 minuta vožnje od zračne luke Hurgada. Smješten na pješčanoj plaži na čijem se samom kraju nalazi koraljni greben.

Smještaj u hotel. Noćenje.

 

2 dan – ponedjeljak – MAKADI BAY

Nakon doručka sastanak s pratiteljem putovanja te odlazak na upoznavanje hotelskog kompleksa Red See – Makadi Bay. Kompleks se sastoji od 5 hotela, nekoliko kompleksa bazena, vodenog parka, nekoliko restorana, shopping molla, spa centra… Prostire se duž duge pjaščane plaže na kojoj osim kupanja imate mogućnost promatranja podvodnog svijeta na grebenu do kojeg vodi 70tak metara dugačak mol. Povrak na ručak.

Nakon ručka, slobodno vrijeme za odmor i uživanje na bazenu ili plaži.

Večera u hotelu i noćenje.

 

3 dan – utorak – MAKADI BAY – LUKSOR – KARNAK- DOLINA KRALJEV

Doručak.  Predlažemo odlazak na jednodnevni izlet u Luksor i Dolinu kraljeva u pratnji lokalnog vodiča (doplata).  Polazak na izlet u ranim jutarnjim satima. Luksor je udaljen oko 300 km od Hurgade te vožnja traje oko 4 – 4,5 sata.

Za Luksor se kaže da je najveći muzej na otvorenom. Nastao je na desnoj obali Nila na području drevne Tebe, koja je bila glavni grad Srednjeg i Novog Kraljevstva. U vrijeme  najmoćnije vladavine faraona u Tebi je živjelo oko milijun stanovnika. Dolaskom do Luksora odlazimo u obilazak: hrama u Karnaku,  Memnonovi kolosi, obilazak hrama kraljice Hatšepsut, posjet tvornici alabastera, odlazak u  Dolinu kraljeva (ulaz u Tutankamonovu grobnicu nije u cijeni), vožnja brodom po Nilu te odlazak na ručak u restoranu pokraj rijeke.

Izlet je u pratnji vodiča na hrvatskom.  Povratak u hotel u  večernjim satima (oko 22:00 sata)

Za sve koji ostaju u hotelu – dan za odmor i opuštanje uz all inclusive uslugu.

 

4 dan  srijeda – HURGADA – GRAND AQUARIUM

Doručak i slobodno vrijeme za opuštanje na plaži do ručka.

Nakon ručka predlažemo odlazak do Hurgade, šetnja gradom i odlazak u Hurgada Grand Aquarium – Red See in glass (doplata)

Povratak u hotel, večera, noćenje

 

 

5 dan – četvrtak -  PLAVA VODENA AVANTURA

Doručak i slobodno vrijeme za istraživanje okoline. Predlažemo odlazak na cjelodnevnu vodenu avanturu (doplata).

Odlazimo brodom te se sidrimo u vodama pored otočja Giftun. Ako imamo sreće možda ugledamo i delfine, ali ronjenj uz pomoć dihalica i peraja omogućiti će nam razgled mnogobrojnih koralja svih  boja. Osim u koraljima možete uživati u mnogobrojnim šarenim ribama te promatrat njihov svjet. Odlazak na rajsku plažu i slobodno vrijeme za kupanje. Za sve one koji žele okušati sreću u ribolovu danas se pruža prilika, a oni hrabriji mogu probati vožnju bananom.

Ručak na brodu.

Predviđeni povratak u hotel oko 17 sati. Slobodno poslijepodne, večera, noćenje.

Za sve koji ostaju u hotelu – dan za odmor i opuštanje uz all inclusive uslugu.

 

 

5 dan – petak-  KAIRO – GIZA- EGIPATSKI MUZEJ

Predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet u Kairo, piramide i Egipatski muzej (doplata).

Polazak autobusa oko 1:00 ispred hotela i vožnja do Kaira. Kairo je udaljen oko 470 km te vožnja traje oko 6 sati. Dolaskom u Kairo posjetit ćemo  Egipatski muzej sa zbirkom Tutankamonovo blago. Netaknutu grobnicu faraona Tutankamona otkrio je 1922 Howard Carter u Dolini kraljeva. Neki dijelovi blaga pohranjeni su u muzeju i dostupni ze javnost. Odlazimo do piramida u Gizi, poznata slika sa svih razglednica i prve asocijacija kada se spomene Egipat. Pauza za ručak, a u poslijepodnevnim satima posjet jednoj od parfumerija. Povratak u hotel oko ponoći.

Za one koji ostaju u hotelu slobodan dan za vlastite programe.

 

Kairo je glavni grad Egipta. Procjenjuje se da njegova aglomeracija iznosi 15,2 milijuna stanovnika i po tome je trinaesti grad po veličini u svijetu.

Smješten je na obalama i otocima Nila u sjevernom Egiptu, malo južnije od mjesta gdje rijeka napušta svoju pustinjom obrubljenu dolinu i gdje se grana u tri rukavca te započinje deltu Nila.

Najstariji dio grada je na istočnoj strani rijeke. Novi dio se postupno se širi zapadno, okružujući zelene površine doline Nila.

U pustinji zapadno od Gize je dio drevne nekropole Memphis, na platou Gize, sa svoje tri velike piramide, od kojih je jedna Keopsova piramida (jedina preostala građevina od sedam drevnih svjetskih čuda).  Oko18 kilometara južno od Kaira je smješten stari grad Memphis koji graniči s nekropolom Saqqara. Ovi gradovi su drevne prethodnice Kaira. (Wikipedjia)

 

6 dan – subota SUPER SAFARI I BEDUINSKA VEČERA

Doručak te slobodno vrijeme za plažu ili odlazak do Hurgade na šetnju ili kupnju još pokojeg suvenira.

U poslijepodnevnim satima predlažemo odlazak na Super safari (doplata). Jeepovima odlazimo na vožnju kroz pustinju do beduinskog sela gdje će te moći isprobati vožnju kvadovima ili jahati na devi. Večera u beduinskom selu. Za sve one koji još nisu imali priliku da probaju nargilu, sada je pravi trenutak. Povratak u hotel. Noćenje.

Za sve koji ostaju u hotelu – dan za odmor i opuštanje uz all inclusive uslugu.

 

7 dan – nedjelja  MAKADI BAY – HURGADA – LJUBLJANA – ZAGREB

Doručak i slobodno vrijeme do odjave iz hotela. Transfer autobusom do zračne luke Hurgada i polet zrakoplova prema Ljubljani.  Po slijetanju u Ljubljanu te nakon obavljanja carinskih formalnosti polazak autobusa prema Zagrebu.

Predviđeni dolazak u Zagreb oko 22,30.

 

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi u izabranom hotelu

The Grand Makadi hotel :  4.750 kn

Sunwing Waterworld Makadi Hotel: 4.860 kn

The Makadi Palace Hotel: 4.890 kn

 

Cijena uključuje:

 • transfer na relaciji Zagreb – Zračna luka Brnik – Zagreb
 • let na relacija Ljubljana – Hurgada – Ljubljana
 • zrakoplovne pristojbe, obrok na letu
 • predanu prtljagu 20 kg po osobi
 • ručnu prtljagu   max 5 kg po osobi
 • transfer na relaciji zračna luka Hurgada- hotel – zračna luka
 • pratitelja putovanja
 • 8 dana/ 7 noći  u izabranom hotelu na osnovi all inclusive usluge
 • policu jamčevnog osiguranja
 • policu od odgovornosti
 • organizaciju i izvedbu programa

Cijena ne uključuje

 • trošak izrade vize za Egipat (28 eura- plaća se prilikom slijetanja u zračnu luku u Hurgadu)
 • policu putnog osiguranja i osiguranja u slučaju otkaza putovanja
 • troškove osobne potrošnje
 • trošak napojnica
 • sve što nije navedeno pod cijena uključuje

Obavezne nadoplate:

viza za Egipat 28 eura / osoba

 

 

Moguće doplate (informativne cijene podložne promjenama na što Agencija nema utjecaj)

 

Izlet Luksor / Karnak i Dolina kraljeva  – 75 eure (uključen izlet autobuson, posjet hramu u Karnaku, Luksor, hram kraljice Hačepsut, Memonovi kolosi,Dolina kraljeva, vožnja Nilom, ručak)

Hurgada – Grand Aquarium – 30 eura  - odlazak do Hurgade autobusom, uključena ulaznica za aquarium i povratak autobusom do hotela)

Plava vodena avantura  i Rajska plaža – 30 eura  trajanje od 8h do 16h uključeno:snorkeling, ribolov, vožnja bananom, Rajski otok u trajanju 1-1.5 sat, ručak – morski plodovi

Kairo- Giza i Egipatski muzej -  70 eura (uključen izlet u Kairo autobusom, Obilazak nacionalnog muzeja, blago Tutankamona, obilazak piramida u Gizi i Sfinge, ručak, posjeta parfumeriji)

Super safari i beduinska večera – 35 eura ( uključeno :vožnja Jeepovima po pustinju, vožnja kvadovima, jahanje na devama, večera u beduinskom selu)

 

 

 

Usluga all inclusive:

obuhvaća buffet doručak, ručak i večeru u izabranom hotelu. Uključena su sva bezalkoholna i alkoholna pića domaće proizvodnje. Gosti kompleksa imaju neograničenu konzumaciju flaširane vode. U poslijepodnevnim satima uz kavu ili čaj možete se osladiti palačinkama, fritulama, pogačicama ili nekim drugim zagriskom. Većina barova radi do ponoći, ali u lobiju svakog hotela je šank koji je dostupan gostima 24 sata.

Svi gosti prilikom dolaska u hotel dobiti će narukvice koje su obvezni nositi cijelo vrijeme boravka. Osim toga svaki od gostiju zadužit će karticu za ručnik za plažu. Prilikom dolaska na plažu svoju karticu zamijenite za ručnik, a prilikom povratka s plaže i vračanja ručnika ponovo dobijete svoju karticu. Na taj način osigurani su vam čisti ručnici svakog dana.

Unutar kompleksa postoji nekoliko a la carte restorana u koje možete odvesti dragu osobu ili cijelo društvo na večeru. U restoran je potrebno naručiti se dan ranije odnosno rezervirati stol. U cijenu boravka uključena vam je jedna večera u a la carte restoranu s nekoliko menua na izbor. Piće nije uključeno u cijenu i plača se posebno.

Kupanje je dozvoljeno na svim bazenima (ako ne postoje druge upute) Hotel Makadi SPA je isključivo za odrasle te nemaju sobe s pomoćnim ležajima za djecu.

 

Napojnice:

napojnice nisu obvezne, ali su dobrodošle i znak su zahvalnosti prema osoblju koje se brine o vašem boravku.

U Egiptu su plaće  vrlo niske i gotovo sve djelatnosti se oslanjaju na napojnice. Pristojno je u sobi ostaviti euro do dva po danu za poslugu koja brine o čistoći vaše sobe, okoline i  kompleksa hotela. Isto tako u restoranu gdje odlazite na doručak, ručak i večeru preporučljovo je pokoji dan ostaviti napojnicu. U kafičima i restornima ostavljaju se napojnice u visini 5-10%  iznosa računa. Na nekim izletima ili krstarenju Nilom – naojnice se skupljaju za cijeli tim ljudi koji sudjelu je u organizaciji istog.

 

Viza:

pri slijetanju u zračnu luku u Hurgadu potrebno je izraditi vizu. Postoji nekoliko šaltera na kojima se viza izrađuje i proces traje nekoliko minuta. Nakon što ispunite formular za vizu službenicu vam zalijepe vizu u vašu putovnicu. Prilikom izlaska iz prostora prihvata punika obavezno morate dobiti žig na vizu kako ne bi imali problema pri povratku.

Važna napomena: pri putovanju u Egipat putovnica mora biti važeća još minimalno 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. U slućaju da vam putovnica vrijedi kraće od 6 mjeseci neće vas pustiti u Egipat.

Prtljaga:

svaki od putnika može onjeti kofer težine 20 kg i ručnu prtljagu do 5 kg. (višag prtljage naplaćuje se 10 eura po kilogramu)

Osobe s djecom u zrakolov mogu unjeti i sklopiva kišobran kolica – bez nadoplate. Velika kolica idu u prtljažni prostor i nadoplačuju se po kilogramu. Boce i oprema za ronjenje mora se najaviti i nadoplačuje se posebno

 

Program je izrađen na minimum 20 putnika.

U slućaju manjeg broja putnika agencija ima pravo na promjenu cijene.

 

Polica osiguranja:

U Egiptu putnici nemaju pokriveno zdravstveno osiguranje te preporućamo da prije odlaska na put uplatite policu osiguranja.

Informativna cijena zdravstvenog osigurnja Allianz po osobi za 8 dana 112 kn. Polica za osiguranje od otkaza puta od strane putnika računa se prema kojeficjentu 1,8% od cijene aranžmana.

Za detaljan izračun molimo da upitate u agenciji.

 

 

 

 

 

 

 

 

pošalji upit

Air plus putovanjeAir plus putovanje

Što je Air Plus?

 

Air Plus je turistički brand,odnosno proizvod namjenjen isključivo gostima koji putuju na svoj godišnji odmor ili na city-tours programe zrakoplovom, a što predstavlja prva riječ u imenu, a druga riječ plus označava sve bolje i drugačije nego to imaju druge putničke agencije ili touroperatori. Dakle, bolji hoteli, lokalni transferi, predstavnici i drugi putnički servisi.

 

Besttravel je u ugovornom posjedu licence Air Plus koja je niz godina razvijana na domaćem i inozemnim tržištima, a koju mi kao manja ali organizacijski vrlo profesionalna agencija želimo daje razvijati.

 

S povjerenjem potražite naše programe sa znakom Air Plus i provjerite našu kvalitetu, gostoljubivost i profesionalnost na način kao što su to činile mnoge generacije putnika do sada. I upamtite: Vaše putovanje započinje dolaskom u našu putničku agenciju…

 

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

 

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

Putno osiguranje

Uniqua putno osiguranje

Kupite osiguranje online

Kupite putno osiguranje online i ostvarite popust od 10%.

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42