Barcelona – 5 dana zrakoplovom

barcelona-4 barcelona-1 barcelona-6

Barcelona – 5 dana zrakoplovom

Barcelona zrakoplovom
5 dana/ 4 noćenja

Polasci: 01.10. – 05.10.2017.
Barcelona – glavni grad Katalonije, mediteranska metropola jedinstvenog karaktera, veličanstvenih ostataka iz doba rimskog carstva, srednjovjekovnih četvrti, stopljeno s prekrasnim primjerima moderne i avangarde 20. stoljeća.
Nakon obnove 1992. godine za Olimpijske igre, Barcelona je postala destinacija u Europi, pa čak i u Svijetu, koja se jedostavno mora posjetiti.

Slikoviti krajolici, najbolje očuvana gotička četvrt u Europi, arhitektura jedinstvenog Gaudijevog stila, umjetničke galerije…samo su mali dio beskonačne ponude ovog grada koji doslovno pruža za svakoga ponešto!
*Vrijednost više: uključena boravišna pristojba, bogata fakultativna ponuda

1. dan, nedjelja ZAGREB – BARCELONA
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci ”Pleso” kod Pošte u 13.15h. Polijetanje zrakoplova za Barcelonu na direktnom letu Croatie Airlinesa, OU 374 u 15.20h. Po dolasku u Barcelonu u 17.30h obavljanje pograničnih formalnosti i odlazak na panoramski razgled grada: Montjuïc, gdje je smješten Olimpijski sportski kompleks; Gradonačelnikov vidikovac, s kojeg se pruža prekrasan panoramski pogled na grad; terminal Marítimo, trajektna luka; Kolumbov spomenik, visok 60 m i podignut na mjestu gdje je Kolumbo pristao s brodom nakon otkrića Amerike; Casa Batlló i Casa Milà/La Pedrera, prekrasne stambene zgrade, obje djela čuvenog katalonskog arhitekta Antonija Gaudíja. U nastavku prijevoz do hotela te prijava i smještaj u sobe. Noćenje.

2. dan, ponedjeljak BARCELONA
Nakon doručka, odlazak na poludnevni razgled središta grada pješice: Gotička četvrt, najstariji dio grada, jedna od najsačuvanijih i najljepših u Europi, sa spletom uskih krivudavih uličica i katedralom iz 14. i 15. stoljeća, sjajnim primjerom katalonske gotike. Šetnja ulicom Portal del’Angel do katedrale sv. Eularije, Trga Jauma I. gdje se nalaze Generalitat i Gradska vijećnica te preko ulice Ferrán, čuvenoj po Gaudijevim svjetiljkama, uz legendarnu Picassovu uličicu Avignyó do Kraljevskog trga. Potom šetnja Ramblom, najživljom gradskom avenijom i pješačkom zonom koja povezuje Katalonski trg, središte novog grada, i Port Vell, staru luku. Slijedi odlazak do Sagrade Familie, jedne od najslavnijih svjetskih katedrala, najveći nedovršeni Gaudíjev projekt, a nakon kraćeg odmora i stanke za ručak predlažemo odlazak u Park Güell, remek-djelo Antonija Gaudíja (dio UNESCO-a), jednog od najljepših vidikovaca i simbola grada. Noćenje.

3. dan, srijeda BARCELONA – FIGUERAS & GIRONA – BARCELONA
Doručak. Predlažemo da današnji dan iskoristite za odlazak na izlet Figueras & Girona.
Figueras, rodno mjesto jednog od najpoznatijeg španjolskog umjetnika Salvadora Dalíja u kojem se nalazi i njegov istoimeni muzej, koji je nakon Muzeja Prado u Madridu najposjećeniji muzej u cijeloj Španjolskoj. U nastavku, odlazak do Girone, jednog od najljepših katalonskih srednjovjekovnih gradova. Šetnja Ramblom uz rijeku Onyar do središta grada: katedrala i Židovska četvrt. Kraće slobodno vrijeme za osobne programe te povratak prema Barceloni.
Gostima koji ostaju u Braceloni predlažemo posjet Picassovom muzeju smještenom u ulici Montcada, jednoj od najljepših srednjovjekovnih uličica Barcelone, odlazak do živopisne tržnice La Boqueria ili pak odlazak do Španjolskog sela (Poble Español), jedinstvenog kompleksa građevina raznih stilova iz čitave Španjolske, u kojem možete vidjeti kako izgledaju, a i kako su izgledali, gradići na jugu i na

 

sjeveru i sve što je značajno za pojedine pokrajine. Danas su sve te kućice suvenirnice, kafići i restorani.
Navečer mogućnost fakultativnog odlaska na večeru uz strastveni flamenco show. Noćenje.

4. dan, srijeda BARCELONA – SITGES & TARRAGONA – BARCELONA
Doručak. Danas predlažemo odlazak na izlet do Sitgesa i Tarragone, mediteranskih gradića na Zlatnoj obali (Costa Daurada).
Sitges – slikoviti gradić smješten nadomak Barcelone koji je, osim po povijesnim znamenitostima, lijepim plažama i noćnim klubovima, poznat i po filmskom festivalu i karnevalu. Često ga nazivaju „Ibiza u malom“ ili St. Tropez Španjolske.
Tarragona – nekadašnja prijestolnica Hispanie s mnogim srednjovjekovnim spomenicima i arheološkim ostacima iz rimskog carstva (dio UNESCO-a): zidine s portalom sv. Antuna; Pretorium, za kojeg se vjerovalo da je rodna kuća Poncija Pilata; amfiteatar iz 2 st.; katedrala iz 12. st., jedna od najljepših u Španjolskoj.
Ukoliko pak ostajete u gradu, a pri tome ste još i ljubitelj nogometa, predlažemo odlazak do najvećeg stadiona u Europi – Camp Nou, doma nogometnog kluba Barcelona, gdje možete razgledati muzej sa brojnim trofejima kluba, Messijevim zlatnim loptama…, obići tribine, novinarske kabine, proći tunelom kroz koji igrači izlaze na teren i dr. Noćenje.

5. dan, četvrtak BARCELONA – ZAGREB
Nakon doručka predlažemo posjet trgovačkom centru Maremagnum s mnogobrojnim trgovinama, barovima i restoranima ili pak obližnjem Akvariju, jednom od zasigurno najboljih i najvećih u Europi, u kojem se može vidjeti morska flora i fauna Mediterana, ali i tropskih mora i oceana. Oko 15.00h prijevoz od hotela do zračne luke. Prijava na direktan let Croatia Airlinesa, na liniji OU 375 u 18.20h; s očekivanim dolaskom u Zagreb u 20.20h. Završetak programa.

First minute cijena aranžmana po osobi: 3.590 kn
Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 3.890 kn

Pristojbe u zračnim lukama, po osobi: 1.090 kn

Napomena: first minute cijena vrijedi do 60 dana prije polaska ili do popunjenja određenog broja mjesta!
Cijena uključuje:
 povratni prijevoz zrakoplovom iz Zagreba (ekonomska klasa) do Barcelone;
 prijevoz autobusom od zračne luke do hotela pri dolasku u Bracelonu s uključenim panoramskim razgledom grada i prijevoz od hotela do zračne luke u povratku;
 smještaj u hotelu Holiday Inn Express Barcelona – City 22@ 3* ili sličnom u dvokrevetnoj sobi na osnovi 4 noćenja s doručkom;
 boravišnu/turističku pristojbu,
 razglede prema programu;
 pratitelja iz Zagreba,
 pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu.

Cijena ne uključuje: pristojbe u zračnim lukama – obavezna doplata 1.090 kn (podložno promjeni do dana izdavanja karata), ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda, karte javnog gradskog prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu predviđeni programom, osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje i putno osiguranje (preporučamo).
Mogućnost doplate za polaske iz Splita, Dubrovnika, Pule i Zadra (na upit): 370 kn po osobi + pristojbe zračnih luka
Popusti na pomoćnom ležaju:
Dijete 2-11,99 godina: 1.000 kn
Odrasla osoba: 150 kn

Napomena:
Smještaj u trokrevetnoj sobi
Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog kreveta + pomoćni ležaj.
Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

Fakultativna ponuda (uz najmanje 10 prijavljenih osoba):
 Flamenco večera & show u Palacio del Flamenco (jelovnik: paella s plodovima mora, salata, princes krafne s čokoladom, čaša Sangrie ili vina, voda): 380 kn po osobi

 Izlet Figueras & Girona: 550 kn po osobi
- uključen prijevoz autobusom i ulaznica za Muzej Dalí

 Izlet Sitges & Tarragona: 490 kn po osobi
- uključen prijevoz autobusom i ulaznica za katedralu u Tarragoni

Informativne cijene individualnih ulaznica po osobi :
Sagrada Familia: odrasli 18 Eur, dijete do 11 godina besplatno
Park Güell: odrasli 8 Eur, dijete do 6 godina besplatno, dijete 7-12 godina 5,60 Eur
Poble Español: odrasli 14 Eur, dijete 4-12 godina 7 Eur
Aquarium: odrasli 20 Eur, dijete 5-10 godina 15 Eur, dijete 3-4 godine 7 Eur
Muzej Picasso: zbirka 11 Eur, zbirka & privremena izložba 14 Eur
Casa Batlló: odrasli 23,50 Eur, dijete 7-18 godina 20,50 Eur, dijete do 6 godina besplatno
Casa Milà/La Pedrera: odrasli 22 Eur, dijete 7-12 godina 11 Eur, dijete do 6 godina besplatno
Camp Nou Experience: odrasli 25 Eur, dijete 6-13 godina 20 Eur
Metro karta: jednodnevna 7,60 Eur; jedan smjer 2,15 Eur.

 

RED LETENJA:
OU 374 ZAG BCN 15:20 17:30
OU 375 BCN ZAG 18:20 20:20
Važno: Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 23 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov.

 

Minimalni broj putnika: 15

 

NAPOMENA: Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Sve cijene su izražene po osobi u dvokrevetnoj sobi. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja.
Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz siječnja 2017. i mogu biti podložne promjeni.

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

  019

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 9-17h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

t: 01/58-01-486

f: 01/58-01-484

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR9423600001102297560

ID:

HR-AB-01-080806214

OIB:

69520296219

Last minute

Last minute

Sva last minute putovanja

 

Grčka – Južna Kreta

Polazak: 29.07.2017. iz Ljubljane

Hotel Zafiria  2*, 2 tjedna

6.122 kn, Noćenje sa doručkom

 

 

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

PDF ulaznice za Gardaland

PDF ulaznice za Gardaland

PDF ulaznice – kupite ulaznice unaprijed i izbjegnite gužve na blagajnama!

Putno osiguranje

Uniqua putno osiguranje

Kupite osiguranje online

Kupite putno osiguranje online i ostvarite popust od 10%.

Naši partneri

Air Plus

Tui incoming

Mondial

Vidi Web Top 100

Vidi Web Top 100

Vidi Web Top 100

Web nominiran u izboru najboljih web stranica za 2011. godinu

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42