Balkanski Trokut – Zrakoplovom i autobusom iz Zagreba i Dubrovnika

Kruja crna gora1 makedonija-1

5 dana / 4 noćenja

 

Balkanski trokut zrakoplovom & autobusom iz Zagreba i Dubrovnika!

 

Termin putovanja: 01.10.–05.10.2017. 

 

 

 

ULCINJ – KRUJË – TIRANA – ELBASAN – OHRID – BERAT – DRAČ – SKADAR – BUDVA

 
*Vrijednost više: hoteli 4*, polupansion, ulaznice i  ručak u Skadru 

Albanska riječ za Albaniju je Shqipëria, što zapravo znači „Zemlja orlova“.

Zanimljivo je da više Albanaca (procjenjuje se između 7-10 milijuna) živi u inozemstvu nego u matici zemlji koja ima oko 3 milijuna stanovnika.

Do 1991. godine, na taj broj stanovnika u zemlji je bilo samo 3 tisuće automobila. U rigoroznom komunizmu bilo je zabranjeno imati privatni automobil. Broj bunkera bio je mnogo veći od broja automobila – govorimo o 700 tisuća bunkera koji su stanovnicima neugodan podsjetnik na 50 godina izolacije.

Jedno upozorenje – klimanje glavom u Albaniji znači ne, a odmahivanje, da – suprotno od onog što smo navikli. Dakle, pazite na što pristajete!

     

 

     Program putovanja:
1. dan ZAGREB – DUBROVNIK – ULCINJ – KRUJË – TIRANA
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci ”Pleso” kod šaltera Pošte najkasnije u 06.00h (u 04.30h na polasku 19.04. i 12.08.). Polijetanje zrakoplova za Dubrovnik na letu Croatia Airlinesa, OU 384 u 07.25h (OU 660 na polasku 19.04. i 12.08.). Dolazak u 08.30h (u 06.45h na polasku 19.04. i 12.08.) te nastavak putovanja autobusom Hrvatskom i crnogorskim primorjem i dalje uz Skadar, jedan od najstarijih gradova Albanije do Krujë, najznačajnijeg albanskog povijesnog lokaliteta, Skenderbegovog rodnog grada. Šetnja gradom koji se smjestio na visini od 600-tinjak metara ispod stjenovitih planina, uz razgled Skenderbegovog i Etnografskog muzeja te tradicionalnog bazara. Slijedi vožnja prema Tirani, glavnom i najvećem grade Albanije. Po dolasku, prijava i smještaj u hotel. Večera u lokalnom restoranu. Noćenje.
2. dan TIRANA – ELBASAN – OHRIDSKO JEZERO
Nakon doručka odlazak na razgled grada: Ethembegova džamija; Skenderbeg trg, glavni gradski trg; kula sa satom; spomenik Majci Terezi; Nacionalni povijesni muzej, na čijem se pročelju nalazi spektakularni mozaik koji predstavlja Albance kroz povijest; Piramida, kulturni centar. Slijedi kraće slobodno vrijeme za osobne programe te polazak prema Makedoniji. Vožnja preko Elbasana, povijesnog grada u središnjoj Albaniji i nekadašnjeg važnog komercijalnog centra obzirom se nalazio na raskrsnici trgovačkih puteva.
Vožnja dalje prema Ohridskom jezeru koje se od 1980.g. nalazi na popisu Unescove svjetske baštine. Po dolasku prijava i smještaj u hotel. Večera u hotelu. Noćenje.
3. dan OHRIDSKO JEZERO / SV. NAUM
Doručak te razgled Ohrida. Grad je slavenski naziv dobio po vapnenačkoj hridi visokoj 792 m na kojoj se nalazi povijesna jezgra grada. Nazivaju ga i draguljem Makedonije zbog iznimnog prirodnog okruženja. Razgled grada: crkva sv. Sofije iz 11 st.; antički amfiteatar; crkva sv. Bogorodice Perivlepta s vrijednim freskama i ikonama; Samuilova tvrđava s koje se pruža predivan pogled na grad i jezero (10./11. st.); galerija ikona; crkva sv. Klimenta i Pantelejmon. Osim brojnih spomenika, restorana, kavana i barova tu se nalaze i brojne trgovine s poznatim unikatnim nakitom – ohridskim biserima (onima koji su voljni potrošiti nešto više, svakako preporučamo da potraže radnje obitelji Tavel i Filev koje rade originalne bisere!). U nastavku odlazak do Svetog Nauma, uz usputno zaustavljanje kod Muzeja na vodi u Uvali kostiju, rekonstruiranog prapovijesnog naselja sojenica, pretvorenog u jedinstveni muzej u kojem je prikazan način života žitelja ovog naselja iz 1200. godine prije naše ere. Posjet Sv. Naumu, jednom od najljepših lokaliteta na Ohridskom jezeru, smještenom na  stijeni u blizini izvora rijeke Crni Drim. Obilazak manastirske crkve posvećene arkanđelima Mihaelu i Gabrijelu. Povratak u hotel. Večera u hotelu. Noćenje.
4. dan OHRIDSKO JEZERO – BERAT – DRAČ
Nakon doručka slijedi povratak prema Albaniji. Vožnja prema Beratu, čuvenom gradu-muzeju (dio Unescove baštine), dobro očuvanom nekadašnjem osmanskom gradu kojeg neki smatraju i jednim od najljepših na Balkanu. Poznat je i kao grad „tisuću prozora“, zahvaljujući mnogobrojnim prozorima starih kuća karakterističnog lokalnog stila. Berat je stara tvrđava koja je još uvijek naseljena, što je zapravo prava rijetkost u Europi. Tvrđavom dominiraju stara citadela iz 13. st. u kojoj su se nalazile bizantske crkve ukrašene veličanstvenim freskama i ikonama, džamija Sultan Bajezita I. te Crkva sv. Marije u kojoj je smješten Narodni muzej ikona s djelima najpoznatijeg albanskog ikonografa Onufrija. U nastavku mogućnost posjete Etnografskom muzeju, smještenom u otomanskoj kući iz 18. st., u kojem su izložene narodne nošnje, alatke koje su koristile tkalje i kujundžije (majstori koji su izrađivali tradicionalni nakit) te kuhinje, spavaće i gostinske sobe opremljene u tradicionalnom stilu. Polazak prema Draču, nekadašnjoj albanskoj metropoli s antičkim, bizantskim i spomenicima nedavne prošlosti. Danas je Drač centar albanskog turizma s bezbrojnim plažama i bogatom turističkom ponudom. Po dolasku, prijava i smještaj u hotel. Večera u hotelu. Noćenje.
5. dan DRAČ – SKADAR – BUDVA – DUBROVNIK – ZAGREB
Doručak i odjava iz hotela. Panoramski razgled Drača te polazak prema Skadarskom jezeru. Zaustavljanje u Skadru koji se smatra najstarijim i povijesno najvažnijim gradom Albanije, u kojem ćete vidjeti, tipično za ovaj dio Balkana, mnoštvo krivudavih ulica, ograđenih visokim zidovima u kojima prevladava duh prošlih vremena. Znamenitost grada svakako je tvrđava Rozafa, a legenda o mladoj ženi po kojoj je tvrđava dobila ime, neće Vas ostaviti ravnodušnim. Ručak u jednom od lokalnih restorana te nastavak putovanja prema dubrovačkoj zračnoj luci. Po dolasku, prijava za let Croatia Airlinesa, OU 301 u 21.05h (u 21.15h na dan 23.04.; u 20.30h na dan 16.08.); s očekivanim dolaskom u Zagreb u 22.00h (u 22.20h na dan 23.04.; u 21.35h na dan 16.08.). Završetak programa.
Ultra first minute cijena aranžmana po osobi:      3.490 kn
First minute cijena aranžmana po osobi:                3.690 kn
Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:  3.890 kn

 

 

 

Napomena: Za polazak 19.04. – 23.04. vrijedi FM cijena.
Pristojbe u zračnim lukama, po osobi: 520 kn
Odbitak za polazak iz Dubrovnika, po osobi: 400 kn
Napomena: ultra first minute i first minute cijena vrijedi do 60, odnosno 45 dana prije polaska ili do popunjenja određenog broja mjesta!
 
Cijena uključuje: 
 •  povratni prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa) iz Zagreba do Dubrovnika;
 •  prijevoz turističkim autobusom prema programu;
 •  smještaj u Tirani u hotelu Prestige 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi jednog noćenja s doručkom;
 •  večeru u jednom od lokalnih restorana u Tirani;
 •  smještaj na Ohridskom jezeru u hotelu Granit 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi dva polupansiona;
 •  smještaj u Draču u hotelu Rinia2 4* ili sl. (hotel Flower 5* na polasku 19.04.) u dvokrevetnoj sobi na osnovi jednog polupansiona;
 •  razglede prema programu u pratnji licenciranih lokalnih vodiča;
 •  ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja (Krujë: Skenderbegov muzej, Etnografski muzej; Ohrid: crkva sv. Sofije, crkva Samuilova tvrđava, crkva sv. Klimenta, Muzej na vodi, manastir sv. Naum; Berat: citadela, Narodni muzej; Skadar: tvrđava Rozafa);
 •  ručak u Skadru;
 •  pratitelja iz Zagreba;
 •  pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu
Cijena ne uključuje: pristojbe u zračnim lukama (obavezna doplata 520 kn), doplatu za jednokrevetnu sobu od 490 kn, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koji nisu predviđeni programom putovanja, karte javnog gradskog prijevoza, obroke koji nisu prema programu, osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje i putno osiguranje (preporučamo).
Popusti za djecu:
Dijete 2-5,99 godina bez vlastitog ležaja, uz dvije odrasle osobe: 1.000 kn
Dijete 6-11,99 godina na pomoćnom ležaju: 500 kn
Red letenja:
19.-23.04.: OU 660    ZAG   DBV          05:50 06:45                        
OU 301    DBV   ZAG          21:15 22:20                        
 
21.-25.05.; 18.-22.06. i 01.-05.10: OU 384    ZAG   DBV          07:25 08:30                        
OU 301    DBV   ZAG          21:05 22:00                        
 
12.-16.08.: OU 660    ZAG   DBV          05:50 06:45                        
OU 301    DBV   ZAG          20:30 21:35            
Važno: 
Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u domaćem zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi je dozvoljeno nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 23 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov.
Minimalni broj putnika: 15
NAPOMENE:
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Sve cijene su izražene po osobi u dvokrevetnoj sobi. Kategorizacija smještaja odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može se razlikovati od hrvatskih standarda. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja. Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja organizatora putovanja.

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

  019

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 9-17h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

t: 01/58-01-486

f: 01/58-01-484

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR9423600001102297560

ID:

HR-AB-01-080806214

OIB:

69520296219

Last minute

Last minute

Sva last minute putovanja

 

Grčka – Južna Kreta

Polazak: 29.07.2017. iz Ljubljane

Hotel Zafiria  2*, 2 tjedna

6.122 kn, Noćenje sa doručkom

 

 

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

PDF ulaznice za Gardaland

PDF ulaznice za Gardaland

PDF ulaznice – kupite ulaznice unaprijed i izbjegnite gužve na blagajnama!

Putno osiguranje

Uniqua putno osiguranje

Kupite osiguranje online

Kupite putno osiguranje online i ostvarite popust od 10%.

Naši partneri

Air Plus

Tui incoming

Mondial

Vidi Web Top 100

Vidi Web Top 100

Vidi Web Top 100

Web nominiran u izboru najboljih web stranica za 2011. godinu

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42