Festival ruža u Bugarskoj – 5 dana autobusom

Festival ruža u Bugarskoj

Plovdiv- Sofija – Kazanlak – Beograd

 

Termin putovanja: 03.-07.06.2020.

Cijena od 1.390 kn

 

Program putovanja:

1. DAN: ZAGREB – PLOVDIL

Polazak autobusa iz Zagreba ispred glavnog ulaza u Zagrebački velesajam u 20:00 sati. Mogućnost ukrcaja putnika u Slavonskom Brodu. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Srbiju  u pravcu Bugarske uz usputna stajanja zbog odmora od puta i okrjepu.

 

2. DAN: PLOVDIV

Po dolasku u Plovdiv odlazimo do hotela i  smještaj u hotel. Kraći odmor. Nakon odmora odlazimo u upoznavanje grada s našim pratiteljem. Plovdiv je jedan od najstarije naseljenih gradova u Europi. Šetnja gradom kroz povijest: od tragova antičkog Philippopolisa, tračanske Pulpudeve, Srednjovjekovnog Paldina i Osmanskog Filibeta do današnjeg vremena u kojem je Plovdiv grad kulture i zabave.  U Antičkom kazalištu vrlo često nastupaju svjetski poznati umjetnici kao što su to činili umjetnici i prije 2000 godina. Sve je to razlog zbog kojeg je Plovdiv imao titulu Europske prijestolnica kulture 2019, a sada ju je predao Rijeci. Najzanimljivija  četrvrt je Stari Plovdiv pod zaštitom je UNESCO-a. Tamo svaka kuće želi nadmašiti susjednu po svojoj boji i raskoši. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje grada. Povratak u hotel. Noćenje.

 

3.dan PLOVDIV – KAZANLAK – DOLINA RUŽA (fakultativni izlet) 

Doručak. Rani odlazak prema pitoresknoj dolini ruža i tračanskih vladara. Cilj nam je srce doline, grad Kazanluk,  smjestio se između planinama u ravnicu s  nepreglednim poljima ruža koje omeđuju Stara planina i  Srednja gora.  Odlazimo uživati u tradicionalnoj berbi ruža. Znate li da je potrebno između 3000-3500 kg latica ruža za jedan kilogram ružinog ulja. Ruže se beru ručno do najkasnije 10 sati jer onda imaju najviše mirisa. Cijena ružinog ulja uspoređuje se sa cijenom zlata. Odlazimo u destileriju gdje ćemo prisustvovati izradi najskupljeg eteričnog ulja na svijetu. Ručak (uz jezero Koprinka, specijalitet je pastrva). Posjet jedinstvenom svijetu Muzej ruža u Kazanluku. U magični svijet tajanstvenih tračana uranjamo prilikom posjeta grobnice staroj više od 2500 godina. Povratak u Plovdiv. Slobodno poslijepodne. Noćenje.

 

4.dan PLOVDIV – SOFIJA

Doručak. Odjava iz hotela i polazak za Sofiju. Dolaskom u gradu kraći predah za kavu do odlaska na upoznavanje grada. Šetnja gradom starim 7000 godina. Sofija je grad  kroz kojeg su prošli mnogi narodi i civilizacije i svako od njih ostavio je svoj trag. Od starih Rimljana, preko Huna do Osmanlija. Na putu od  Male Azije prema Evropi te na putu od Jadrana do Crnog mora.  Prošetati ćemo starim ulicama i trgovima, do brojnih termi jer grad ima 39 termalnih izvora, arena, stadion. Zaviriti ćemo u poznatu Konstantinovu četvrt. Brojne pravoslavne crkve, katolički hram, džamija i sinagoga (druga najveća u Europi danas)  govori o tolerantnosti građana Sofije.  ovog podneblja. Slobodno vrijeme za odlazak na ručak ili istraživanje grada. Sastanak s pratiteljem na dogovorenom mjestu i odlazak do hotela. Smještaj u hotel. Noćenje.

 

5.dan SOFIJA– BEOGRAD – ZAGREB

Nakon doručka odjava iz hotela i krećemo put Beograda. Po dolasku u grad,sastanak s lokalnim vodičem i odlazak na panoramski razgled grada. Po završetku panoramskog razgleda slobodno vrijeme za odlazak do Kalemegdanske tvrđave koja se smjestila na ušću Save u Dunav. Predlažemo da svakako odete do Skadarlije i prošetate po Knez Mihajlovoj ulici. Beograd je grad koji živi 24 sata i sigurno će te naići na puno interesantnih događanja. Polazak za Zagreb planiran je u poslijepodnevnim satima. Predviđeni dolazak za Zagreb u kasnim večernjim satima.

 

Cijena programa po osobi: 1.460,00 kn

First minute cijena: 1.390 kn 

***First minute cijena vrijedi do 30 dana prije putovanja odnosno do popunjenja mjesta predviđenih po first minute cijeni.

 

CIJENA UKLJUČUJE:

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu
 • smještaj u hotelu 3*/4* u Sofiji u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s doručkom
 • smještaj u hotelu 3*/4* u Plovdivu u dvokrevetnim sobama na osnovi 2 noćenja s doručkom
 • turističkog pratitelja tijekom cijelog putovanja
 • rezglede prema planu uz pratitelja putovanja
 • lokalnog vodiča u Beogradu
 • jamčevinu, organizaciju i prodaju putovanja

 

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • ulaznice za kulturne objekte
 • boravišnu pristojbu 1 euro po osobi i noći ( 3 eura ukupno)
 • troškove osobne prirode
 • police zdravstvenog i putnog osiguranja
 • fakultativni izlet u Kazanlak – 15 eura po osobi
 • nadoplatu za jednokrevetnu sobu 530 kn
 • sve što nije navedeno pod cijena uključuje

NADOPLATA za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

 • za posebno sjedalo u autobusu:
  – 1 red – sj. 3,4  100 kn
  – 2 red – sj. 5,6,7,8  100 kn
  – sjedala iza 2. vrata   100 kn
 • za dodatno prazno sjedalo u autobusu 450 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

 

Minimalan broj putnika:45

Vrijede: Opći uvjeti putovanja

 

Predlažemo da uplatite policu putnog osiguranja te osiguranja od otkaza putovanja.

 

U slučaju manjeg broja putnika od Minimalan broj putnika, Agencija ima pravo na promjenu cijene prema navedenoj tablici za manji broj putnika ili na otkaz putovanja.

Cijena nadoplate na bazi minimalno:

Nadoplata  za manji broj putnika

minimum 40 putnika 130 kn
minimum 35 putnika  170 kn

minimum 30 putnika: 245 kn

Kada organizator u programu objavi više cijena za različiti broj putnika, putnik je dužan platiti cijenu prema konačnom broju putnika na putovanju.

Kod prijave putniku se računa najniža cijena aranžmana.

Ako broj putnika za tu cijenu nije dosegnut, putnik je dužan po obavijesti organizatora putovanja, najkasnije do dan prije puta doplatiti u programu navedenu razliku.

 

VAŽNE NAPOMENE
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede rokovi o otkazu putovanja navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat od strane osiguravajuće kuće uz pravovaljane razloge), molimo da nas kontaktirate!
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je novi sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, na svim granicama Europske unije na kojima se provode granične kontrole, uključujući i građane Europske unije što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima te Vas molimo za razumijevanje.

– Agencija ma pravo na promjenu redoslijeda programa po danima kao i na promjenu hotela u istoj ili višoj kategorizaciji

– Kategorizacija hotela je prema nacionalnoj kategorizaciji.
– Polazak i povratak je uvijek s najavljenog mjesta
– Agencija nije u mogućnosti utjecati na regulaciju prometa unutar ili izvan Hrvatske kao ni na gužve i čekanja na granicama
– Završna obavijest o putovanju je dokument koji dolazi netom prije vašeg putovanja sa svim detaljima o putovanju, šalje se dva dana prije puta za višednevna putovanja i jedan dan prije puta za jednodnevna putovanja (obavijest o točnom mjestu i vremenu polaska, imenu i kontaktu voditelja putovanja).
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju korištenje WC u autobusu. (Stajanja na putu predviđena su svakih 2,5 – 3 sata, osim u noćnoj vožnji kada su pauze rjeđe ili se izgubilo vrijeme zbog gužvi u prometu ili dužih čekanja)
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

  000

Izdvajamo

Najam autobusa

Najam autobusa

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42