Sunčana Sicilija – 5 dana- autobusom, brodom i zrakoplovom

Sunčana Sicilija – 5 dana- autobusom, brodom i zrakoplovom Sunčana Sicilija – 5 dana- autobusom, brodom i zrakoplovom Sunčana Sicilija – 5 dana- autobusom, brodom i zrakoplovom

Putovanje na Siciliju avionom iz Venecije

 

5 dana | Datum putovanja: 24.-28.4. (SIGURAN POLAZAK)  i 1.-5.5.2017.

 

 

Program putovanja na Siciliju:

 

1.DAN: ZAGREB/LJUBLJANA
Sastanak putnika na Autobusnom kolodvoru u Zagrebu i prijevoz (uz doplatu) do Ljubljane. Polazak autobusa prema jugu Italije s dogovorenog mjesta u Ljubljani u večernjim satima. Noćna vožnja.
2. DAN: NAPULJ – POMPEJI – UKRCAJ NA BROD
Jutarnji dolazak u jedan od najživahnijih talijanski gradova – Napulj. Odlazak prema arheološkom čudu, fascinantnim Pompejima (ulaznica uz doplatu na licu mjesta). Zasigurno jedno od najzačudnijih mjesta u Italiji, ako ne i šire, povijest Pompeja proteže se daleko u prošlost, ali ono po čemu su postali svjetski poznati jest trenutak koji je formalno uništio svaki trag života u tom mitskom mjestu: riječ je o kobnoj erupciji Vezuva u kolovozu 79.g.n.e. Užareni komadi stijena, smrtonosna pjena i plin uništili su naselje u roku od nekoliko sati. No istodobno je pepeo koji je u sloju od nekoliko metara prekrio grad ostavio odlično sačuvanim naselje za generacije daleko u budućnost. I tako su Pompeji otkriveni nakon zamalo 1700 godina da bi danas bili jedno od najpoznatijih arheoloških nalazišta u svijetu. Kraće slobodno vrijeme, a zatim ukrcaj na brod, smještaj u četverokrevetnim kabinama i noćna plovidba prema Siciliji.
3. DAN: PALERMO –  TAORMINA – CATANIJSKA RIVIJERA
Pristanak broda u Palermu u jutarnjim satima. Iskrcaj s broda i razgled Palerma, prijestolnice Sicilije: Palatinske kapele, Fontana Pretoria, katedrale… Slobodno vrijeme za obilazak živahne tržnice, šetnju gradskom jezgrom, pokraj brojnih fontana i parkova ili obilazak muzeja, galerija ili baroknog vrta.  Vožnja do Taromine, bisera istočne obale. Taorminu mnogi smatraju najatraktivnijim gradom Sicilije, pitoreskno smještenom u podnožju Monte Taura, s impresivnim pogledom na more i okolicu. Razgled stare gradske jezgre i poznatog grčko-rimsko kazališta. Slobodno vrijeme za šetnju, kupovinu suvenira, itd. Vožnja prema Catanijskoj rivijeri. Smještaj u jednom od ljetovališta. Večera.
4. DAN: CATANIJSKA RIVIERA – ETNA – SIRACUSA
Doručak. Vožnja do Etne, najvišeg europskog vulkana, simbola Sicilije. Vožnja na nadmorsku visinu od 1.900 metara, od kuda kreće uspon na sam vrh. U slučaju povoljnih vremenskih uvjeta, predlažemo fakultativni uspon gondolom i terenskim vozilima do visine od 2.900 metara gdje ćemo se u pratnji gorskih vodiča prošetati najzanimljivijim područjima oko vulkana. Slijedi nastavak putovanja prema Sirakuzi, staroj grčkoj prijestolnici Sicilije i gradu Dioniza i velikog matematičara Arhimeda. Razgledat ćemo glavne gradske znamenitosti: grčki teatar, Apolonovo svetište, rimski amfiteatar, neobičnu katedralu, Dionizovo uho… Povratak u hotel, večera i noćenje.
5. DAN: CATANIA/PALERMO – LJUBLJANA/ZAGREB
Doručak. Slobodno vrijeme za posljednju kupovinu i osobne programe do transfera u zračnu luku u Cataniji ili Palermu. U poslijepodnevnim satima polet posebnog zrakoplova prema Ljubljani. Transfer do Zagreba (uz doplatu).

 
NA DATUMU 1.5. PROGRAM ĆE BITI IZVEDEN OBRNUTIM REDOSLIJEDOM, POLAZAK POSEBNIM ZRAKOPLOVOM IZ LJUBLJANE I POVRATAK BRODOM I AUTOBUSOM.

 

 

 

Cijena aranžmana po osobi: 2.890 kn  (MINIMUM 45 prijavljenih putnika)
Cijena aranžmana po osobi: 3.120 kn  (MINIMUM 35 prijavljenih putnika)

 

Doplata za zrakoplovne pristojbe: 870 kn
Doplata za 1/1 sobu: 380 kn
Doplata po osobi za 1/2 kabinu na brodu: 610 kn
Doplata po osobi za 1/3 kabinu na brodu: 230 kn
 
Cijena uključuje: 
• autobusni prijevoz prema programu
• zrakoplovni prijevoz Catania/Palermo – Ljubljana
• plovidba brodom Napulj – Palermo i smještaj u 1/4 kabinama
• 2 noćenja u hotelima 3* u dvokrevetnim sobama na osnovi polupansiona
• vanjske razglede prema programu,
• hrvatskog pratitelja*,
• organizaciju putovanja
Cijena ne uključuje – informativne cijene ulaznica i moguće doplate:
• organizirani povratni transfer Zagreb-Ljubljana-Zagreb 349 kn
• Pompeji – arheološko nalazište 13€ + 6 € za obavezno lokalno vođenje, Etna: uspon do 2.900 m s terenskim vozilima i lokalnim vodičem 62 €, Taormina: grčki teatar 10 €, Siracusa – arheološki park 10 €, ostale moguće ulaznice.
• boravišnu pristojbu – plaćanje na licu mjesta 3 € po osobi po noćenju
Popusti: za djecu do 12 godina na dodatnom krevetu u pratnji dvoje odraslih osoba odobravamo popust od 15% od osnovne cijene aranžmana.
NAPOMENE:
*Minimum za pratitelja na hrvatskom jeziku je 25 prijavljenih putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih vođenje će biti na slovenskom jeziku.

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

  006

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 9-17h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

t: 01/58-01-486

f: 01/58-01-484

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR9423600001102297560

ID:

HR-AB-01-080806214

OIB:

69520296219

Last minute

Last minute

Sva last minute putovanja

 

Grčka – Južna Kreta

Polazak: 29.07.2017. iz Ljubljane

Hotel Zafiria  2*, 2 tjedna

6.122 kn, Noćenje sa doručkom

 

 

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

PDF ulaznice za Gardaland

PDF ulaznice za Gardaland

PDF ulaznice – kupite ulaznice unaprijed i izbjegnite gužve na blagajnama!

Putno osiguranje

Uniqua putno osiguranje

Kupite osiguranje online

Kupite putno osiguranje online i ostvarite popust od 10%.

Naši partneri

Air Plus

Tui incoming

Mondial

Vidi Web Top 100

Vidi Web Top 100

Vidi Web Top 100

Web nominiran u izboru najboljih web stranica za 2011. godinu

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42