Venecija – Večer vatrometa i La festa del Redentore

Redentore_TheGrittiPalace venecija-4 2013 Festa del Redentore

Venecija-  Večer vatrometa i La festa del Redentore

Jednodnevni izlet

Autobusom iz Zagreba, Karlovca  i Rijeke

 

Termin: 14.07.2018.

Volite putovati? I mi :) :) Koja vam je iduća destinacija? Mi se spremamo u Veneciju, to je uvijek dobar izbor, posebno na feštu svih fešti, dan kada slave Venexiani, domaćini i kada širom otvaraju vrata svojih domova kako bi ugostili prijatelje i rodbinu – La festa del Redentore. Festa je vezana za važan datum u povijesti Venecije, 4. rujan 1576. godine kada je pokrenuta gradnja crkve Chiesa del Redentore kao zavjeta zbog dvogodišnje epidemije kuge koja je uzela danak u jednoj trećini tadašnjeg venecijanskog stanovništva, oko 50 tisuća ljudi, a među njima je bio TizianoVecelli, poznatiji kao Tizian.

 

Na dan svetkovine Presvetog Otkupitelja, duždu Alvise Mocenigo zavjetovao se izgraditi velebnu crkvu kada epidemija kuge završi. Angažiran je čuveni kipar, pisac i kroničar Andrea Palladio. On je za suradnika izabrao graditelja i arhitektu Da Ponte te su potpisali zajednički crkvu na otoku Giudecca, poznatu kao Il Redentore. Posvećena je 1592. godine i jedna je od najpoznatijih paladijevih djela.

Kamen temeljac položen je na Giudechi 1579. i napravljena je mala drvena crkva do koje je vodio most napravljen od brodica vezanih jedna za drugu preko kanala Giudecha od Zatere. Glavni događaj na proslavi je i danas – vatromet. pripreme počinju u zoru, a već s prvim sumrakom zauzimaju se mjesta na brodicama, balkonima, terasama… Prije deset godina, 2006. slavila se na taj dan i pobjeda talijanske nacionalne nogometne momčadi u Svjetskom kupu i vatromet je bio u bojama talijanske zastave.

 

PROGRAM PUTOVANJA

Polazak iz Zagreba u 06:00 sati s Autobusnog kolodvora, peroni 502-506. Vožnja kroz Hrvatsku/ulazak Vrata Jadrana, Sloveniju i Italiju, uz kraća zaustavljanja. Dolazak na pristanište Punta Sabbioni. Odlazak brodićem, zvanim vaporetto u obilazak lagune. Posjetit ćemo otok MURANO, otok smeđih boja i poznatih radionica stakla. Poslušati interesantne povijesne priče na koji način je otok Murano postao otok staklara, pogledati prezentaciju izrade predmeta od stakla. Zasigurno će vam se svidjeti i suveniri koje možete kupiti u staklarskim suvenirnicama. Ukrcavamo se natrag na brodić i plovimo do najšarenijeg otoka lagune. Otok BURANO prepoznatljiv po svojim šarenim kućama te poznat po izradi čipke. Nakon razgleda Burana plovimo do otoka SVETI MARKO. Šetnja do TRGA SVETOG MARKA – DUŽDEVE PALAČE – MOSTA UZDISAJA – NOVIH PROKURATIVA – TORNJA SA SATOM  – MOSTA RIALTO – TRŽNICE.

Šetajući prelazimo  preko mnogobrojnih kanala,  mostova i malih trgova. Okružiti će nas  mali restorančići, kafići, uske uličice sa malim trgovinama.  Iako vam se čini da ste ušli u mali labirint ulica, nemojte brinuti jer svugdje po zgradama su natpisi koji vas vode u pravom smjeru.

Slobodno vrijeme za kupovinu, osobne programe ili posjet muzejima.  Oko 10 sati navečer okupljanje grupe na dogovorenom mjestu  i odlazak do rive odakle ćemo promatrati spektakularni vatromet.  Vatromet poćinje u 23,30 s pontona smještenih u blizini otoka San Giorgio Maggiore i Sv.Marko postaje najljepša pozornica na svijetu, obasjan vatrometom koji se raspucava iznad piazze, bazilike i duždeve palače.  Traje oko 45 do 60 minuta, osvjetljavajući noć i budi snažne emocije među Mlečanima i posjetiteljima. Nakon vatrometa mladi odlaze na Lido gdje zabava traje do zore.

Povratak brodićem / vapporettom oko. Ukrcaj u autobus i vožnja prema Zagrebu. Dolazak na mjesto polaska u jutarnjim satima.

 

Cijena aranžmana po osobi: 240,00 kn

 


CIJENA UKLJUČUJE: 
prijevoz autobusom turističke kategorije, turističkog pratitelja tijekom putovanja, jamčevinu, troškove organizacije i prodaje izleta

 

CIJENA NE UKLJUČUJE:
fakultativne sadržaje

OBAVEZNA DOPLATA
brod Punta Sabbioni – Murano – Burano – sv. Marko –  Punta Sabbioni – 25 € po osobi
Najmanji broj putnika: 40 u slućaju manjeg broja putnika agencija zadržavo promjene cijene ili otkaza putovanja

 

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

  000

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 9-17h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

t: 01/58-01-486

f: 01/58-01-484

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR9423600001102297560

ID:

HR-AB-01-080806214

OIB:

69520296219

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

PDF ulaznice za Gardaland

PDF ulaznice za Gardaland

PDF ulaznice – kupite ulaznice unaprijed i izbjegnite gužve na blagajnama!

Putno osiguranje

Uniqua putno osiguranje

Kupite osiguranje online

Kupite putno osiguranje online i ostvarite popust od 10%.

Naši partneri

Air Plus

Tui incoming

Mondial

Vidi Web Top 100

Vidi Web Top 100

Vidi Web Top 100

Web nominiran u izboru najboljih web stranica za 2011. godinu

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42