Škotska & Irska – 11 dana avionom iz Ljubljane

Škotska & Irska – 11 dana avionom iz Ljubljane Škotska & Irska – 11 dana avionom iz Ljubljane Škotska & Irska – 11 dana avionom iz Ljubljane

IRSKA & ŠKOTSKA

(11 DANA)

 


ISTINSKI DOŽIVLJAJ PRIRODE

 

DATUMI PUTOVANJA: 24.6.-4.7.2017.
 15.-25.7.2017. – GARANTIRANI POLAZAK
9.-19.8.2017. – GARANTIRANI POLAZAK
19.-29.8.2017.

 

 

Program putovanja:

1. DAN: ZAGREB/LJUBLJANA – MANCHESTER – GLASGOW  večera, noćenje
Sastanak putnika na Autobusnom kolodvoru Zagreb i prijevoz (uz doplatu) prema Ljubljani. Preuzimanje putne dokumentacije od pratitelja u zračnoj luci J. P. Pučnika i prijava na let prema Manchesteru na liniji JP462 Adria Airways u jutarnjim satima. Po slijetanju slijedi vožnja slikovitom pokrajinom prema Glasgowu, prvog škotskog grada kojeg ćemo razgledati i jednom od najljepših gradova iz viktorijanskog razdoblja. Posebno je zanimljiva katedrala iz 12. st., jedna od najljepših crkvi južne Škotske. Ljubitelji kulture visoko vrednuju Glasgow: smatraju ga jednim od najboljih gradova u Europi, mnogobrojni poznati muzheji i galerije, kao i brojni kulturni programi opravdavaju njihovu postavku o Glasgowu. Kasnovečernji dolazak u hotel, smještaj. Večera i noćenje.
2. DAN: GLASGOW – LOCH LOMOND – INVERARAY – OBAN (FORT WILLIAM) doručak, večera, noćenje
Doručak. Vožnja prema sjeveru do najvećeg britanskog jezera Loch Lomond, zaštićenog područja koje radi opuštanja posjećuju brojni domaćini. Loch Lomond najveće je škotsko jezero, dugačko 38 kilometara. Godine 2002. osnovan je NP Loch Lomond and the Trosachs, a kraj je omiljen među planinarima i ljubiteljima prirode. Nastavak u Inveraray, slikoviti gradić s crno-bijelim kućama iz 18. stoljeća. Razgled tamošnjeg dvorca u kojem su stoljećima vladali vladari klana Campbell. Vožnja u Oban ili Fort William, turističke gradiće na obali, idealne za polazište na otok Skye ili na Ben Nevis, najviše brdo na Britanskom otočju. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.
3. DAN: FORT WILLIAM – LOCH NESS – INVERNESS (AVIEMORE) doručak, noćenje
Doručak. Odlazak iz hotela i vožnja do jezera Loch Ness, najdubljeg jezera u Škotskoj i svjetski poznatog zbog nemani Nessie koja navodno u njemu živi. Razgledat ćemo centar za posjetitelje gdje ćemo saznati sve detalje o Nessie, a zatim ćemo nastaviti putovanje do ruševina dvorca Urquhart koji se nalazi na uzvisini iznad jezera i otkud se pruža prekrasan pogled na jezero i okolicu (upravo s tog mjesta više je puta viđena Nessie!). Slijedi vožnja do prijestolnice škotskog visočja, grada Inverness, suvremenog industrijskog središta na sjevernom kraju Loch Nessa. U blizini se nalazi Culloden Moor, mjesto gdje se odvila bitka u travnju 1746. u kojoj su pretendenta na englesko prijestolje, Charlesa Edwarda Stuarta, porazili Englezi. Tom bitkom označen je kraj vladavine klanova, a to je i posljednje kopnena bitka na britanskom tlu. Smještaj u hotelu u okolici. Noćenje.
4. DAN: INVERNESS (AVIEMORE) – PITLOCHRY – EDINBURGH doručak, noćenje
Doručak, odlazak iz hotela. Nastavak putovanja Škotskom prema simpatičnom Pitlochryju, gdje se u neposrednoj blizini mjesta smjestila jedna od poznatih destilerija škotskog viskija koju ćemo posjetiti (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Nakon posjeta destileriji odlazak prema palači Scone u kojem su krunjeni škotski kraljevi, dom grofa od Mansfielda, a okružuje je prekrasan, veliki park. Nijedno mjesto u Škotskoj toliko ne odiše poviješću kao ova palača (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Nastavak putovanja prema Edinburghu, škotskoj prijestolnici. Pri dolasku slijedi panoramski razgled grada, a zatim smještaj u hotelu u okolici. Noćenje.
5. DAN: EDINBURGH doručak, noćenje
Doručak. Odlazak u razgled brojnih znamenitosti Edinburgha, škotskog glavnog grada čije je povijesno središte UNESCO proglasio svjetskom kulturnom baštinom. Edinburgh svakog posjetitelja fascinira svojom arhitekturom i vrlo živim kulturnim životom (posebno tijekom ljeta kad je poprište poznatog glazbenog i kazališnog festivala). Vidjet ćemo Royal Mile, povijesnu ulicu iz koje se račva 66 uličica u srednjovjekovni Edinburgh; Edinburgh Castle, Holyroodhouse, službena kraljičina rezidencija u Škotskoj; katedrala St. Giles, parlament, George Square i staro sveučilište. Slobodno vrijeme za šetnju po Princes Street, jednom od najljepših ulica u Europi, koja je ujedno i glavna ulica u Edinburghu. Noćenje.
6. DAN: EDINBURGH – STRANRAER – BELFAST – DUBLIN doručak, večera, noćenje
Doručak. Odlazak iz Edinburgha. Vožnja do luke Stranraer i ukrcaj na trajekt od kuda slijedi plovidba prema Irskoj gdje ćemo stići za otprilike 3 sata. Nastavak putovanja prema Belfastu, glavnom gradu Sjeverne Irske od 1920 godine, iznenađujuće zanimljivom i živahnom (više od 70 000 mladih ljudi studira u Belfastu!), smještenom na ušću rijeke Lagan. Panoramski razgled znamenitosti grada i poznate, arhitektonski zanimljive četvrti Titanik u centralnom Belfastu. U nastavku dana vožnja prema Dublinu, smještaj i večera u hotelu u okolici. Noćenje.
7. DAN: DUBLIN – CLIFFS OF MOHER – GALWAY  doručak, noćenje
Doručak. Poslije doručka putovanje uz prekrasne krajolike do živahnog Galwaya, ribarskog gradića na Atlantiku S oko 66 000 stanovnika Galway je najveći grad u zapadnoj Irskoj i sveučilišni grad. Stari grad obilježavaju kamene kuće s drvenim pročeljima. Po dolasku ćemo prošetati gradom kojeg je svjetski poznatim učinila pjesma „Galway Girl“, a zatim otići do područja gdje će nas očarati Moherski klifovi koji se uzdižu nad Atlantikom i ubrajaju se među najdojmljivije irske prirodne ljepote. Na nekim mjestima klifovi od pješčenjaka i škriljavca visoki i više od 200 metara protežu se duž 8 km između Hag’s Heada i Aillensharagha. Zadivljeni prirodom uputiti ćemo se do hotela i ugodno smjestiti.
8. DAN: GALWAY – ADARE – DINGLE  doručak, noćenje
Doručak. Danas napuštamo područje najduže irske rijeke Shannon te putujemo do najljepšeg irskog sela Adare u okrugu Limerick, prekrasno smještenom u šumovitom kraju, s izvrsno sačuvanim kućicama/kolibicama iz 19.st. sa slamnatim krovovima. Earl of Dunraven dao ih je sagraditi kako bi unutra smjestio radnike koji su gradili njegovu rezidenciju, a danas se u tim slikovitim kućicama nalaze obrtničke radionice i trgovine, restorani, a u blizini se igrajući svoj omiljeni sport opuštaju golferi. Slijedi vožnja prema najljepšem irskom poluotoku i mjestašcu Dingle. Strme stijene i pješčani zaljevi pravilno se izmjenjuju što daje posebnu draž ovom obalnom krajoliku. Znamenitost Dinglea je Fungi, popularni delfin, a pokrajina Dingle je najzapadnija europska pokrajina. Panoramska vožnja uz obalu koja je bila kulisa u poznatom filmu „Ryanova kći“. Smještaj u hotelu u okolici Kilkennya i noćenje.
9. DAN: CARLOW – GLENDALOUGH – DUBLIN doručak, noćenje
Doručak. Vožnja do Carlowa i zatim u Glendalough u gorje Wicklow, gdje se kroz cijelu pokrajinu šire sela i mjestašca tako značajna za seosku Irsku. Život ovdje teče lagano… Slikovita stjenovita pokrajina poslužila je za snimanje mnogih filmova o Irskoj. U drugoj polovici dana putovanje prema Dublinu – poslijepodnevni dolazak u Dublin, smještaj u hotel i odlazak u istraživanje najživahnijeg gradskog dijela – Temple Bara s brojnim barovima, pubovima, restoranima. Noćenje.
10. DAN: DUBLIN – MANCHESTER  doručak, noćenje
Doručak. Odlazak u grad gdje ćemo razgledati Trinity College, gdje je sačuvana dragocjena, a po nekima i najljepša knjiga na svijetu – Book of Kells. Rukopis je pravo blago mašte, humora i prirode. Šetnja pokraj najljepšeg parka St. Stephens Green do katedrale sv. Patricka, sveca-zaštitnika zemlje. Mogućnost obilaska zbirke muzeja i degustacije najpoznatijeg irskog piva Guinness. U poslijepodnevnim satima slijedi vožnja u gradsku luku, od kuda ćemo trajektom isploviti prema Engleskoj, prema Holyheadu. Po dolasku slijedi vožnja uz obalu do Manchestera odnosno okolice, gdje ćemo se smjestiti u hotelu. Noćenje.
11. DAN: MANCHESTER – LJUBLJANA/ZAGREB  doručak
Doručak, poslije doručka slijedi transfer do zračne luke i let prema Ljubljani. Po dolasku u Ljujbljanu mogućnost transfera (doplata) prema Zagrebu.
Cijena aranžmana po osobi:
9.690 kn po osobi; min 40 putnika

 

 

DOPLATA ZA zrakoplovne pristojbe: 1.090 kn
DOPLATA ZA MANJI BROJ PUTNIKA:
MINIMUM 30 PUTNIKA: 540 kn 
MINIMUM 20 PUTNIKA: 1.080 kn
CIJENA UKLJUČUJE: zrakoplovni prijevoz Ljubljana – Manchester – Ljubljana, deset noćenja s doručkom u hotelima 2/3*, tri večere prema programu, autobusni prijevoz prema programu, cestarine i ostale pristojbe, vanjske razglede, pratitelja* i organizaciju putovanja.
 
DOPLATE PO ŽELJI, prilikom prijave:
• jednokrevetna soba 2.990 kn
• povratni transfer Zagreb-Ljubljana-Zagreb 349 kn
FAKULTATIVNE DOPLATE, tijekom puta:
dodatni izleti ili večernje predstave: ulaznice po izboru približno 110 € ukupno (dvorci, Trinity College, Book of Kells, razgled i degustacija piva u pratnji vodiča, razgled i degustacija u Jameson destileriji 15 €).
VAŽNO: trokrevetne su sobe na upit. Programi se mogu izvesti i u obrnutom redoslijedu. Let je moguć s obližnjih zračnih luka.
*Minimum za pratitelja na hrvatskom jeziku je 25 prijavljenih putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih vođenje će biti na slovenskom jeziku.
POPUSTI: za djecu do 12 god. u pratnji dvije odrasle osobe popust iznosi 15 % od osnovne cijene aranžmana.
Opći i posebni uvjeti te upute za turističke aranžmane su sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Vašim potpisom ugovora iskazujete da ste suglasni s navedenim uvjetima. Prema zakonskim propisima u slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje. Organizator putovanja pridržava pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ako bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera. Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni, prije puta kao i tijekom samog putovanja.Agencija  zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova i radnim vremenima mjesta koja se posjećuju. Iznos pristojba zračnih luka koje se obavezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana je promjenjiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije unutar 3 dana prije puta u završnoj obavijesti. U hotelima s all inclusive uslugom početak usluge ovisi o itinereru zrakoplova. Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje, a može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Svim putnicima koji nisu državljani Hrvatske i nemaju hrvatske putne dokumente preporučamo da se prije uplate aranžamna osobno informiraju o zemlji u koju putuju i uvjetima koje je potrebno ispuniti za putovanje u tu zemlju imajući u vidu različitost propisa koji vrijede za državljane pojedinih zemalja. Palma može uputiti putnika na izvor informacija ali niti na koji način ne preuzima odgovornost za posljedice koje bi uslijed nepoštivanja tih propisa mogle proisteći za samog putnika. Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize (za zemlje gdje je potrebna), koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Palmu te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Palma d.o.o. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, www.mvep.hr. Podaci sadržani u ovom materijalu obvezuju organizatora putovanja koji pridržava pravo njihove izmjene i u tom slučaju mjerodavno je ono što su stranke ugovorile prilikom sklapanje Ugovora o organiziranju putovanja.

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

  006

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

PDF ulaznice za Gardaland

PDF ulaznice za Gardaland

PDF ulaznice – kupite ulaznice unaprijed i izbjegnite gužve na blagajnama!

Putno osiguranje

Uniqua putno osiguranje

Kupite osiguranje online

Kupite putno osiguranje online i ostvarite popust od 10%.

Naši partneri

Air Plus

Tui incoming

Mondial

Vidi Web Top 100

Vidi Web Top 100

Vidi Web Top 100

Web nominiran u izboru najboljih web stranica za 2011. godinu

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42