5Škotska & Irska – 15 dana avionom iz Ljubljane

5Škotska & Irska – 15 dana avionom iz Ljubljane 5Škotska & Irska – 15 dana avionom iz Ljubljane 5Škotska & Irska – 15 dana avionom iz Ljubljane

IRSKA & ŠKOTSKA

(15 DANA)

 


ISTINSKI DOŽIVLJAJ PRIRODE

 

DATUMI PUTOVANJA:
Garantirani polasci: 15.-29.07., 12.-26.08.2018.
Ostali polasci: 07.-21.07., 29.07.-12.08.,19.08.-02.09. 2018.
15 dana zrakoplovom iz Ljubljane!

 

Irska je zemlja više od 40 nijansi zelene boje, meke trave i visokih litica, mora i slikovitih sela, tajanstvenih šuma, šarenih gradića, delfina, glazbe i plesa, opuštenosti, piva i pubova, a Škotska – zemlja zeleno – plavih obzora, svježine, romantike i tajanstvenosti, kariranih kiltova, ponosnog srca i  lijepih srednjovjekovnih gradova…

1. DAN: ZAGREB/LJUBLJANA – MANCHESTER – GLASGOW  večera, noćenje
Sastanak putnika na Autobusnom kolodvoru Zagreb i prijevoz (uz doplatu) prema Ljubljani. Preuzimanje putne dokumentacije od pratitelja u zračnoj luci J. P. Pučnika i prijava na let prema Manchesteru. Po slijetanju slijedi vožnja slikovitom pokrajinom prema Glasgowu, prvom škotskom gradu kojeg ćemo razgledati i jednom od najljepših gradova iz viktorijanskog razdoblja. Posebno je zanimljiva katedrala iz 12. st., jedna od najljepših crkvi južne Škotske. Ljubitelji kulture visoko vrednuju Glasgow: smatraju ga jednim od najboljih gradova u Europi, mnogobrojni poznati muzheji i galerije, kao i brojni kulturni programi opravdavaju njihovu postavku o Glasgowu. Kasnovečernji dolazak u hotel, smještaj. Večera i noćenje.

2. DAN: GLASGOW – LOCH LOMOND – INVERARAY – OBAN (FORT WILLIAM) doručak, večera, noćenje
Doručak. Vožnja prema sjeveru do najvećeg britanskog jezera Loch Lomond, zaštićenog područja koje radi opuštanja posjećuju brojni domaćini. Loch Lomond najveće je škotsko jezero, dugačko 38 kilometara. Godine 2002. osnovan je NP Loch Lomond and the Trosachs, a kraj je omiljen među planinarima i ljubiteljima prirode. Nastavak u Inveraray, slikoviti gradić s crno-bijelim kućama iz 18. stoljeća. Razgled tamošnjeg dvorca u kojem su stoljećima vladali vladari klana Campbell. Vožnja u Oban ili Fort William, turističke gradiće na obali, idealne za polazište na otok Skye ili na Ben Nevis, najviše brdo na Britanskom otočju. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

3. DAN: FORT WILLIAM – OTOK SKYE – EILEAN DONAN
Doručak, večera, noćenje                
Doručak. Nakon vožnje slikovitim zapadnim područjem i po dolasku do središta Škotske, slijedi vožnja do otoka Skye, koji djeluje nestvarno i bajkovito. Osvojiti će vas veličanstvenim krajolicima, zelenim ravnicama, rijekama, magičnim vodopadima, planinskim vrhovima i pašnjacima prepunim divljeg cvijeća. Slijedi vanjski razgled najpoznatijeg i najfotografiranijeg dvorca Eilean Donan. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

4. DAN: LOCH NESS – INVERNESS (AVIEMORE) doručak, noćenje
Doručak. Odlazak iz hotela i vožnja do jezera Loch Ness, najdubljeg jezera u Škotskoj i svjetski poznatog zbog nemani Nessie koja navodno u njemu živi. Razgledat ćemo centar za posjetitelje gdje ćemo saznati sve detalje o Nessie, a zatim ćemo nastaviti putovanje do ruševina dvorca Urquhart koji se nalazi na uzvisini iznad jezera i otkud se pruža prekrasan pogled na jezero i okolicu (upravo s tog mjesta više je puta viđena Nessie!). Slijedi vožnja do prijestolnice škotskog visočja, grada Inverness, suvremenog industrijskog središta na sjevernom kraju Loch Nessa. U blizini se nalazi Culloden Moor, mjesto gdje se odvila bitka u travnju 1746. u kojoj su pretendenta na englesko prijestolje, Charlesa Edwarda Stuarta, porazili Englezi. Tom bitkom označen je kraj vladavine klanova, a to je i posljednje kopnena bitka na britanskom tlu. Smještaj u hotelu u okolici. Noćenje.

5. DAN: INVERNESS (AVIEMORE) – BLAIR – PITLOCHRY doručak, noćenje
Doručak, odlazak iz hotela. Vožnja do grada Blair, razgled i šetnja prekrasnim parkom. Nastavak prema simpatičnom Pitlochryju, gdje se u neposrednoj blizini mjesta smjestila jedna od poznatih destilerija škotskog viskija koju ćemo posjetiti (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Nastavak vožnje kroz gorje Grampian i prekrasnom dolinom rijeke Dee do kraljevske rezidencije Balmoral (u slučaju kraljevske prisutnosti, razgled neće biti moguć). Kraljica Viktorija ga je zbog njegove veličine i ljepote nazvala “ovaj divan raj”. Vožnja do hotela. Noćenje.

6. DAN: ABERDEEN – STONEHAVEN – GLAMIS – STIRLING
Doručak, noćenje                 
Doručak. Nastavak putovanja do ribarskog gradića Stonehaven, u čijoj se blizini nalaze veličanstvene ruševine dvorca Dunnottar koji je smješten na slikovitom položaju iznad mora, odnosno na vrhu litice s koje puca impresivan pogled. Vožnja do dvorca Glamis, spomenika škotske baštine, u kojem je kraljica Elizabeta provela svoje djetinjstvo. Nakon razgleda, slijedi odlazak u Scone, nekadašnju omiljenu rezidenciju škotskih kraljeva, a zatim i do Stirlinga u kojem su škotski kraljevi okrunjeni. Noćenje.

7. DAN: STIRLING – EDINBURG – STIRLING doručak, noćenje
Doručak. Odlazak u razgled brojnih znamenitosti Edinburgha, škotskog glavnog grada čije je povijesno središte UNESCO proglasio svjetskom kulturnom baštinom. Edinburgh svakog posjetitelja fascinira svojom arhitekturom i vrlo živim kulturnim životom (posebno tijekom ljeta kad je poprište poznatog glazbenog i kazališnog festivala). Vidjet ćemo Royal Mile, povijesnu ulicu iz koje se račva 66 uličica u srednjovjekovni Edinburgh; Edinburgh Castle, Holyroodhouse, službena kraljičina rezidencija u Škotskoj; katedrala St. Giles, parlament, George Square i staro sveučilište. Slobodno vrijeme za šetnju po Princes Street, jednom od najljepših ulica u Europi, koja je ujedno i glavna ulica u Edinburghu. Noćenje u Stirlingu.

8. DAN: STIRLING – STRANRAER – BELFAST doručak, večera, noćenje
Doručak. Odlazak iz Stirlinga. Vožnja do luke Stranraer i ukrcaj na trajekt od kuda slijedi plovidba prema Irskoj gdje ćemo stići za otprilike 3 sata. Nastavak putovanja prema Belfastu, glavnom gradu Sjeverne Irske od 1920 godine, iznenađujuće zanimljivom i živahnom (više od 70 000 mladih ljudi studira u Belfastu!), smještenom na ušću rijeke Lagan. Panoramski razgled znamenitosti grada. Smještaj u okolici Belfasta, večera i noćenje.

9. DAN: BELFAST - GIANT CAUSEWAY – SLIGO  doručak, večera, noćenje
Doručak. Odlazak u razgled četvrti u kojoj je izgrađen najpoznatiji brod Titanic. Danas se tamo nalazi moderan muzej u prirodnoj veličini broda. Nakon informativnog razgleda slijedi vožnja prema najvećem prirodnom čudu, Giant ‘s Causewayu, svjetski poznatoj turističkoj atrakciji. Radi se o ogromnom području bazalnih stupova koji su nastali zbog davne vulkanske erupcije. Najviši stup je visok oko 12 metara, a od 1986 godine, UNESCO je ovo područje proglasio svjetskom baštinom. Vožnja prema Sligu, odnosno smještaj u hotel. Večera i noćenje.

10. DAN: SLIGO – GALWAY  doručak, večera, noćenje
Doručak. Poslije doručka putovanje ćemo nastaviti uz poglede na prekrasne krajolike do živahnog Galwaya, ribarskog gradića na Atlantiku S oko 66 000 stanovnika Galway je najveći grad u zapadnoj Irskoj i sveučilišni grad. Stari grad obilježavaju kamene kuće s drvenim pročeljima. Na slikovitim ulicama se osjeća živahnost, a posebno atraktivni su ulični umjetnici koji posjetitelje zabavljaju tradicionalnim pjesmama i tako predstavljaju dio irske kulture i kulture Galwaya. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

11. DAN: GALWAY – CLIFFS OF MOHER – BUNRATY CASTLE – ADARE doručak, noćenje
Doručak. Južno od Galwaya, nalaze se značajni Moherski klifovi od kojih zastaje dah zbog savršenih prirodnih ljepota i impresivnih pogleda na Atlantski ocean. Odlazak do jednog od najautentičnijih irskih dvoraca Bunraty Castle u sklopu kojeg se nalazi Folkpark, u kojem je prukazan tradicionalni irski život tijekom 19. stoljeća. Napustiti ćemo područje najduže irske rijeke Shannon i posjetiti najljepše irsko selo Adare u okrugu Limerick, prekrasno smještenom u šumovitom kraju, s izvrsno sačuvanim kućicama/kolibicama iz 19.st. sa slamnatim krovovima. Earl of Dunraven dao ih je sagraditi kako bi unutra smjestio radnike koji su gradili njegovu rezidenciju, a danas se u tim slikovitim kućicama nalaze obrtničke radionice i trgovine, restorani, a u blizini se igrajući svoj omiljeni sport opuštaju golferi. Dobrodošli u “the prettiest village in Ireland”. Noćenje.

12. DAN: ADARE – RING OF KERRY – CORK – DUBLIN
Doručak, noćenje 

Doručak. Vožnja regijom Kerri, odnosno znamenitom cestom Ring of Kerry i jednim od najljepših djelova Irske, do dvorca Blarney. Na tornju dvorca koji je star skoro 600 godina, nalazi se legendarni Blarney Stone tj. kamen. Legenda kaže da nikada nećeš ostati bez riječi ako poljubiš taj kamen odnosno da će ti poljubac donijeti dar elokventnosti. Odlazak do grada Cork, koji je 2005 godine proglašen kulturnom prijestolnicom. Nakon kraćeg vremena, slijedi vožnja u smjeru Dublina. Noćenje.

13. DAN: DUBLIN doručak, noćenje
Doručak. Dan ćemo provesti u živahnom Dublinu, najvećem i glavnom gradu Irske, koji je smješten na istočnoj obali otoka, uz široko ušće rijeke Liffey. Mogućnost obilaska brojnih muzeja ili odlaska na degustaciju najpoznatijeg irskog piva Guiness. Slobodno vrijeme za istraživanje najživahnijeg gradskog dijela – Temple Bara s brojnim barovima, pubovima, restoranima. Noćenje.

14. DAN: DUBLIN – MANCHESTER  doručak, noćenje
Doručak. Odlazak u grad gdje ćemo razgledati Trinity College, gdje je sačuvana dragocjena, a po nekima i najljepša knjiga na svijetu – Book of Kells. Rukopis je pravo blago mašte, humora i prirode. Šetnja pokraj najljepšeg parka St. Stephens Green do katedrale sv. Patricka, sveca-zaštitnika zemlje. U poslijepodnevnim satima slijedi vožnja u gradsku luku, od kuda ćemo trajektom isploviti prema Engleskoj, prema Holyheadu. Po dolasku slijedi vožnja uz obalu do Manchestera odnosno okolice, gdje ćemo se smjestiti u hotelu. Noćenje.

15. DAN: MANCHESTER – LJUBLJANA/ZAGREB  doručak
Doručak, poslije doručka slijedi transfer do zračne luke i let prema Ljubljani. Po dolasku u Ljujbljanu mogućnost transfera (doplata) prema Zagrebu.

 

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI (min. 45 putnika): 13.290 kn

Doplata za manji broj putnika (od 30-44 putnika): 390 kn

Doplata za manji broj putnika (do 29 putnika): 690 kn
DOPLATA ZA ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE: 1.100 kn

 

CIJENA UKLJUČUJE: zrakoplovni prijevoz Ljubljana – Manchester – Ljubljana, 7 noćenja s doručkom i 6 polupansiona u hotelima 2/3*, utobusni prijevoz prema programu, cestarine i ostale pristojbe, vanjske razglede, pratitelja* i organizaciju putovanja.

DOPLATE PO ŽELJI, prilikom prijave:
•    jednokrevetna soba
•    povratni transfer Zagreb-Ljubljana-Zagreb 349 kn

FAKULTATIVNE DOPLATE, tijekom puta:
dodatni izleti ili večernje predstave: ulaznice po izboru približno 110 € ukupno (dvorci, Trinity College, Book of Kells, razgled i degustacija piva u pratnji vodiča, razgled i degustacija u Jameson destileriji 15 €).

VAŽNO: trokrevetne su sobe na upit. Programi se mogu izvesti i u obrnutom redoslijedu. Let je moguć s obližnjih zračnih luka.

*Minimum za pratitelja na hrvatskom jeziku je 25 prijavljenih putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih vođenje će biti na slovenskom jeziku.

POPUSTI: za djecu do 12 god. u pratnji dvije odrasle osobe popust iznosi 15 % od osnovne cijene aranžmana.

CIJENA UKLJUČUJE: zrakoplovni prijevoz Ljubljana – Manchester – Ljubljana, 7 noćenja s doručkom i 6 polupansiona u hotelima 2/3*, utobusni prijevoz prema programu, cestarine i ostale pristojbe, vanjske razglede, pratitelja* i organizaciju putovanja.

DOPLATE PO ŽELJI, prilikom prijave:
•    jednokrevetna soba
•    povratni transfer Zagreb-Ljubljana-Zagreb 349 kn

FAKULTATIVNE DOPLATE, tijekom puta:
dodatni izleti ili večernje predstave: ulaznice po izboru približno 110 € ukupno (dvorci, Trinity College, Book of Kells, razgled i degustacija piva u pratnji vodiča, razgled i degustacija u Jameson destileriji 15 €).

VAŽNO: trokrevetne su sobe na upit. Programi se mogu izvesti i u obrnutom redoslijedu. Let je moguć s obližnjih zračnih luka.

*Minimum za pratitelja na hrvatskom jeziku je 25 prijavljenih putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih vođenje će biti na slovenskom jeziku.

POPUSTI: za djecu do 12 god. u pratnji dvije odrasle osobe popust iznosi 15 % od osnovne cijene aranžmana.

 

Vrijede Opći uvjeti  putovanja organiztora

 

 

 

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

  006

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

Putno osiguranje

Uniqua putno osiguranje

Kupite osiguranje online

Kupite putno osiguranje online i ostvarite popust od 10%.

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42