Istanbul – 4 dana avionom 2020.

Istanbul – 4 dana avionom 2020. Istanbul – 4 dana avionom 2020. Istanbul – 4 dana avionom 2020.

 

Istanbul 

 Polasci: 25.-28.08.2020.  – avio – GARANTIRANI POLAZAK

4 dana / 3 noćenja
 
 
Istanbul je jedna od najvažnijih kopnenih, vodenih i zračnih raskrsnica na našoj planeti, s preko 15 mil. stanovnika. Zbog neprocjenjivog nasljeđa 3 velika carstva (Rimsko, Bizantsko i Osmansko) grad godišnje posjeti preko 10 mil turista.
 
Možda znate da je svaki 5-i euro u turskom proračunu zarađen upravo u tom gradu, megalopolisu. Međutim, nasljeđe današnje sekularne republike Turske postat će bez svake sumnje, Novi Istanbul! Posve novi, tehnološko-ekološki supermoderan grad, gradi se na obali Crnog mora pod dirigentskom palicom najprestižnijih arhitekata i urbanista današnjice. Bit će to doprinos proslavi 100-godišnjice osnivanja Republike Turske 2023.
 
 
1. dan: ZAGREB – ISTANBUL
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija  u 07.20h. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na letu Turkish Airlinesa, TK 1054 u 09.10h. Po dolasku u Istanbul u 13.25h po lokalnom vremenu obavljanje carinskih formalnosti i transfer do hotela. Prijava i smještaj u sobe te nakon kraćeg odmora odlazak u orijentacijsku šetnju gradom uz pratitelja putovanja.
Šetnju do trga Taksim, preko poznate Ulice Oslobođenja (Istiklal Caddesi) – pješačke zone s brojnim trgovinama, restoranima i barovima do četvrti Beyoğlu, poznatoj po kuli Galata iz 1348.g., koja je nekada služila za praćenje brodova i kao zatvor, a danas je vidikovac. Predlažemo odlazak na Grand Bazar. Slobodno vrijeme do povratka u hotel. Noćenje.
 
 
2. dan:ISTANBUL
Nakon doručka, odlazak na razgled Istanbula u pratnji lokalnog vodiča; Hipodrom koji je nekoć služio za konjske trke, a danas je memorijalni trg s impozantnim obeliskom; ***Plava džamija, monumentalno zdanje i posljednja velika kraljevska džamija unutrašnjost je samo djelomično otvorena za posjete, jedinstvena sa svojih šest minareta i ukrasima od plavog porculana po kojima je i dobila ime; Aja Sofija iz 6. st., najpoznatija građevina Istanbula sagrađena u doba cara Justinijana. Prvotno je bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća tog vremena; bazilika Cisterna, poznata i pod nazivom Utonula palača, najveća od nekoliko stotina antičkih rezervoara vode koje još uvijek leže ispod Istanbula, svakako najneobičnija turistička atrakcija u gradu. U nastavku posjet palači Topkapi, osmanlijskom carskom dvorcu, kojeg je sagradio sultan Mehmed II, a nalazi se na krajnjem dijelu uzvišenog rta, s kojeg se pruža pogled na Zlatni rog, Mramorno more i Bospor. Navečer predlažemo zajednički odlazak na tradicionalnu večeru sa zabavnim programom i trbušnim plesačicama. Noćenje.
 
*** Plava džamija je trenutno u obnovi te je konstrukcija vidljiva samo djelomično zbog postavljenih skela. Obavezno je pokrivanje glave prilikom ulaska u  džamiju.
 
 
3. dan: ISTANBUL  (Dolmabahce palaća i krstarenje Bosporom )
Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet „Ljepote Bospora“ koji uključuje i posjet Dolmabahce palači, jednoj od najglamuroznijih palača svijeta, posljednje rezidencije turskih sultana iz 19. st.
Slijedi plovidba Bosporom, morskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju,   uživajte  u pogledu na carske palače, tvrđave i mala  romantična mjesta Bosporskog tjesnaca.Nakon plovidbe krećemo u Aziju jer brod nas odvozi ne Azijsku stranu grada. Ovdje će te se upoznati s kulturološkim razlikama europskog i azijskog dijela Istanbula. Kraća šetnja do stanice metroa te vožnja kroz Marmaray tunel. Marmary tunel  prolazi ispod bosporskog kanala i to ja najdublji tunel na svijetu. Za dužinu od nešto više od 13 km potrebe su samo 4 minute. Povratku na europski dio grada izlet završavamo posjetom Egipatskoj tržnici. Slobodno vrijeme za kupovinu i uživanje u turskim specijalitetima. Povratak u hotel. Noćenje.
 
 
 
4. dan: ISTANBUL – ZAGREB (Egipatska tržnica)
Doručak. Odjava iz hotela i odlazak  do  – džamije Sulejmana Veličanstvenog, nastavljamo do Kapaly Carsi  odnosno  Grand Bazar. Slobodno vrijeme za vlastite programe, shopping ili ispijanje čaja uz sakupljanje posljednjih dojmova. U poslijepodnevnim satima prijevoz do zračne luke. Prijava za let Turkish Airlinesa, TK 1055 u 18.10h s očekivanim dolaskom u Zagreb u 19.20h po lokalnom vremenu. Završetak programa.
 
Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
Ultra first minute  po osobi do 28.02.2020.: 2.390 kn

First minute cijena  po osobi do 01.04.2020. : 2.470 kn

Redovna cijena  po osobi:  2.690  kn

 
Napomena: ultra first minute i first minute cijene vrijedi do 28.02.2020.  odnosno 30.04.2020. ili do popunjenja određenog broja mjesta!  
 
 
 
Pristojbe u zračnim lukama, po osobi: 1.190 kn 
(pristojbe zračnih luku podložne su promjeni cijene do trenutka izdavanja karata)
 
 
 
Cijena uključuje:
 • povratni prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa) iz Zagreba do Istanbula
 • smještaj u hotelu  4* u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja s doručkom;
 • transfere i razglede prema programu;
 • razgled grada u pratnji lokalnog vodiča;
 • pratitelja iz Zagreba
 • ishođenje turske vize
 • pripremu i organizaciju putovanja te jamčevina

 

Cijena ne uključuje:
 • pristojbe u zračnim lukama – obavezna doplata  1.190 kn (promjenjivo do izdavanja karata)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu  650 kn
 • viza za Tursku (radi se on line, potrebna putovnica) 290 kn po osobi, plaćanje prilikom prijave (Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.) Ako želite sami izraditi vizu istu možete na stranici www.visa.gov.tr 
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda
 • doplate za fakultativne izlete,usluge i obroke 
 • osobne troškove
 • pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje 
 • putno osiguranje (preporučamo cca 125 kn zdravstveno i osiguranje od otkaza Allianz)
 
Napomena za smještaj u trokrevetnoj sobi:
Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog ležaja + pomoćni krevet.
Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.
 
 
 
Fakultativna ponuda, cijene po osobi (minimum prijavljenih 15 osoba – prijave u agenciji):
 • Paket ulaznica (Aja Sofija, palača Topkapi, bazilika Cisterna): 45 eura
 • Krstarenje brodom po Bosporu i  Dolmabahce palaća 65 eur po osobi (min. 15 osoba); uključen povratni javni gradski prijevoz do/od brodske luke,ulaznica i slušalice uz stručno vodstvo u Dolmabahce palači, krstarenje Bosporom  u pratnji lokalnog  vodiča
 • doplata za harem u Topkapi 10 eur po osobi
 • tipična turska večera s programom 45 eur po osobi, uključena večera, folklorni program i dva domaća pića po osobi (min. 15 osoba)
 
 
 
Red letenja:
 
TK1054  ZAGREB     ISTANBUL   09:10 12:25
 
TK1055  ISTANBUL  ZAGREB      18:10 19:20
 
*lokalna vremena
 
 
 
Važno: Državljani Republike Hrvatske moraju imati vizu za ulazak u Republiku Tursku.
 
Putnička agencija svojim putnicima pribavlja online turske vize.
 
Putovnica treba važiti najmanje 8 mjeseci od dana ulaska u zemlju.
 
 
Od 05.01.2016. sve osobe koje putuju u Republiku Tursku moraju imati valjano putno-zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Republici Turskoj
 
Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 20 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov.
 
Napomene: Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Sve cijene su izražene po osobi u dvokrevetnoj sobi. Kategorizacija smještaja u Turskoj odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda. U slučaju promjene reda letenja  (vremena, zračne luke)ili drugih tehničkih okolnosti organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa putovanja.
 
Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz sječnja 2020.  i mogu biti podložne promjeni.
 
O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr
 

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

  000

Izdvajamo

Najam autobusa

Najam autobusa

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42