Malta – otok sunca i kulture u 2020.

Malta

KRUŽNO PUTOVANJE: 8 dana / 7 noćenja

Dobrodošli na Maltu, destinaciju okupanu suncem cijele godine. Ovo otočje nalazi se gotovo u središtu Mediterana, 93 km južno od Sicilije i 288 km sjeverno od Afrike. Sa 7000 godina povijesti, Malteški otoci i Valletta izvrstan su primjer urbanističkog planiranja, koji je zbog svoje jedinstvenosti uvršten na listu svjetske baštine UNESCO-a.

Kamo god krenuli, očekuju vas jedinstvene povijesne znamenitosti. Hramovi, palače, katedrale i utvrde pružaju uvid u živopisnu povijest koju gotovo da možete osjetiti. Povijest Malte duga je i bogata, a seže do osvita civilizacije. Na putu ćete naići na misteriozne prapovijesne lokalitete, srednjovjekovne kapele i osamljene palače vitezova. Oduševit će vas jedinstveni pretpovijesni hramovi, neke od najstarijih kamenih građevina na svijetu, rimske katakombe, srednjovjekovni gradovi i izvanredna arhitektonska i umjetnička ostavština vitezova sv. Ivana (Malteški vitezovi).

Malteški otoci pružaju uzbudljive kombinacije prizora: mediteransko plavetnilo, vapnenačku arhitekturu boje meda i čisto nebo. Gotovo se možete zaljubiti u svaku usku ulicu čarobne Vallete. Malta je apsolutno nezaobilazno odredište za one koji vole kombinirati fascinantnu antičku povijest s arhitekturom i prekrasnom prirodom.

 

 

 1. dan: LET ZA MALTU

Sastanak u zračnoj luci u Zagrebu/Ljubljani dva I pol sata prije leta. Prijava na let za Maltu preko Istanbula. Nakon dolaska slijedi transfer i smještaj u hotel. Noćenje.

 

 1. dan: VALLETTA (cijeli dan) – uključen izlet

Doručak. Odlazimo autobusom na cjelodnevni izlet u Vallettu. Tijekom vođenog razgleda kroz živahne ulice Vallette otkrit ćete ljepotu i šarm ovog grada-utvrde kojeg su utemeljili vitezovi 1566. godine. Viteški red sv. Ivana upravljao je otocima 268 godina, a Valleta je najbolji primjer njihove jedinstvene kulturne ostavštine. Najprije ćemo uživati u fascinantnom pogledu na prirodnu luku Grand harbour koji se pruža iz vrtova Barracca. Nakon toga posjetit ćemo Katedralu sv. Ivana (ulaznica uključena), razgledati Caravaggiove majstorske freske u Oratoriju, flamanske tapiserije i crkveni muzej. U katedrali se nalazi i jedan od najljepših mramornih podova na svijetu. Nastavljamo ulicom Republike i prolazimo pored Palače velikog meštra. Slobodno vrijeme za ručak (nije uključen) i kupovinu. Poslijepodne nastavljamo autobusom u panoramski razgled zidina starog grada Vallete, a u povratku prema hotelu prolazimo promenadama Ta Xbiex i Sliema. Noćenje.

 

 1. dan: MDINA – RABAT – MOSTA – TA’ QALA (cijeli dan) – uključen izlet

Doručak. Današnji izlet vodi nas u središnji dio Malte u kojem dominira srednjovjekovni utvrđeni grad Mdina, drevna prijestolnica Malte. Uske, vijugave ulice, koje datiraju još iz srednjeg vijeka, vode do impozantnih utvrda s kojih se pružaju veličanstvene panorame otoka. Tijekom šetnje gradom, koji izgleda kao da je u njemu vrijeme stalo, otkrit ćete primjere različitih stilova arhitekture, uključujući Siculo-Norman palače kao i druge barokne građevine od velike povijesne važnosti. Upravo zbog svega navedenog ovaj “Tihi grad” omiljena je kulisa filmske industrije. Napuštamo Mdinu kroz Grčka vrata i zaustavljamo se kod ranokršćanskih katakombi u Rabatu prije no što nastavimo do prekrasnih klifova Dingli. Nakon stanke za ručak (nije uključen u cijenu) posjetit ćemo botanički vrt  San Anton smješten u blizini predsjedničke palače, kojoj ćemo se moći diviti izvana. U nastavku ćemo posjetiti obrtničko naselje TA’QALI uz obilazak radionica malteških obrtnika, prisustvovanje puhanju i oblikovanju stakla, kao i izradi tradicionalnih filigranskih srebrnih i zlatnih predmeta. Za kraj izleta izvana ćemo razgledati prekrasnu crkvu u gradiću Mosta, poznatu po jednoj od najvećih kupola u Europi. Povratak u hotel. Noćenje.

 

 1. dan: Aristokracija i vinarstvo Malte (poludnevni izlet) – fakultativno

Doručak. Danas nam se možete pridružiti na poludnevnom fakultativnom izletu Aristokracija i vinarstvo Malte. Ovo je vrlo posebnan izlet koji obuhvaća jedno od najistaknutijih aristokratskih mjesta Malte s 400 godina starim vinogradima, u kojima sazrijevaju premium vrhunska vina. Palazzo Parisio opisuju kao ‘minijaturni Versailles’. Njegovi bogati interijeri sadrže fine freske, veličanstvena mramorna djela, zrcalne zidove, tromp l’oeil i rijetke slike. Lijepo uređeni vrtovi, priznati kao jedni od najljepših u Europi, odražavaju sjaj ovog gracioznog mjesta. Nakon upoznavanja bogatstva palače, jedna od vodećih vinarija na Malti poziva vas u svoje podrume gdje ćete dobiti detaljnu prezentaciju lokalnog vinarstva i biti pozvani na degustaciju odabranih vina i domaćih specijaliteta.

 

 1. dan: Hram Hagar Qim i vapnenačka baština (poludnevni izlet) – fakultativno

Doručak. Danas nam se možete pridružiti na poludnevnom fakultativnom izletu “Hram Hagar Qim i vapnenačka baština”. Izlet započinje posjetom jednom od najstarijih kamenoloma na Malti. Danas je pretvoren u vrhunsku turističku atrakciju i pruža živopisan prikaz jedne od vodećih vještina Malte – korištenje vapnenca u građevinske svrhe, vještine čija tradicija seže tisućama godina unatrag. O čaroliji antičke Malte naučit ćete u Hagar Qimu, najznačajnijem pretpovijesnom nalazištu na Malti, s fantastičnim pogledom na širok obzor plavog Mediterana i otočić Filfla. Od Hagar Qima nastavit ćemo do mjesta Wied iz-Zurrieq, gdje se možete, ovisno o vremenskim prilikama, ukrcati na brod (nije uključeno u cijenu izleta) i posjetiti Plavu lagunu poznatu po kristalno čistom moru.

 

 1. dan: Tura Tri grada (poludnevni izlet) – uključeno

Doručak. Današnji izlet vodi nas na područje Grand Harbour koje se nalazi nasuprot Valletti, a poznato je po nazivu Tri grada – Vittoriosa, Cospicua i Senglea, gdje su se vitezovi sv. Ivana prvi put naselili 1530. godine. Vožnjom uz Cospicuau stižemo do Vittoriosa gdje ćemo prošetati kroz uske ulice u sjeni povijesnih zgrada i vidjeti prve utvrde raznih viteških redova. Iz vrta Senglea, smještenog na vrhu poluotoka, uživajte u zadivljujućem pogledu od 360 stupnjeva na Grand Harbor, uključujući i impresivan Fort Sant Angelo, odakle je Grand Master La ValLette vodio obranu otoka tijekom Velike opsade 1565.

 

 1. dan: Gozo (cijeli dan) – fakultativno

Doručak. Danas nam se možete pridružiti na cjelodnevnom fakultativnom izletu na otok Gozo. Kratkom plovidbom od oko 20 minuta trajektom stižemo do luke Mgarr, gdje ćete odmah osjetiti jedinstveno ozračje ovog otoka. Najprije odlazimo do megalitskog hrama Ggantija, jedne od najstarijih građevina na svijetu uvršetne na UNESCO listu svjetske baštine, starije čak i od egipatkih piramida ili čuvenog Stonehenga. Zatim slijedi posjet srednjovjekovnom kaštelu u Victoriji te zaljevima nalik na fjordove u Xlendi i Dwejri. Gozo je poznat i po svojim zanatima, osobito ručno izrađenoj čipki i pletenim odjevnim predmetima. Posjetitelji otoka bit će impresionirani bujnim zelenilom otoka, njegovim mirnim ozračjem i razlikama u odnosu na veću Maltu.

 

 1. dan: Povratak u Zagreb

Doručak. Slobodno vrijeme. Transfer autobusom do zračne luke. Prijava na let. Let zrakoplova za Zagreb/Ljubljanu preko Istanbula.

 

 

Termini i cijene:

 

Polazak 10.10.-17.10.2020. 17.10.-24.10.2020. 24.10.-31.10..2020. 31.10.-7.11.2020.
*FM cijena po osobi 4.319 kn 4.219 kn 4.119 kn 3.919 kn
Cijena po osobi 4.669 kn 4.569 kn 4.469 kn 4.269 kn

 

*FM (first minute) cijena vrijedi do 90 dana prije putovanja.

*Polazak 24.10.-31.10. je iz Zagreba, ostali polasci su iz Ljubljane

.

Cijena uključuje:

 • povratni let Zagreb – Malta/Ljubljana – Malta preko Istanbula
 • 7x noćenje u hotelima s 3* u dvokrevetnoj sobi
 • 7x doručak
 • razgledi prema programu: Valletta, Mdina, Rabat, Mosta, tura tri grada
 • prijevozi prema programu u klimatiziranom i udobnom turističkom autobusu
 • pratitelj grupe na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

 

Cijena ne uključuje:

 • Zrakoplovne pristojbe
 • Paket večera
 • Paket putnog osiguranja (preporučujemo)
 • Napojnice za lokalne vodiče i vozače
 • Dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode
 • (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezno ako osoba putuje sama)

 

Doplate u agenciji:

 • Paket 7x večera: 499 kn po osobi 
 • Paket izleta 899 kn po osobi

 Otok Gozo

 Hram Hagar Qim i klesarstvo

 Malta – aristokracija i vinarstvo

 

 • Go Opti dijeljeni transfer Zagreb – Ljubljana za polaske iz Ljubljane (oba smjera): 299 kn
 • Parking u zračnoj luci Ljubljana: od 270 kn

 

 • Obavezna doplata po osobi:

– Zrakoplovne pristojbe: 980 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama): 899 kn

 

Najmanji broj putnika po polasku: 25

  

Napomene:

Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda. 

Letovi se organiziraju na redovnoj liniji kompanije Turkish Airlines. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom za 2019. godinu i podložna su promjeni.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.

Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Nikal d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije Nikal. O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika bit ćete informirani do najmanje 15 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.

Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr

 

Dokumenti potrebni za putovanja:

Hrvatskim državljanima za ovo putovanja potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica koja mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju.

 

 

Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene korisnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Nikal d.o.o. HR-AB-01-080761107. 

 

 

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

 

Izdvajamo

Najam autobusa

Najam autobusa

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42