Normandija i Bretanja – 5 dana zrakoplovom

Normandija i Bretanja – 5 dana zrakoplovom Normandija i Bretanja – 5 dana zrakoplovom Normandija i Bretanja – 5 dana zrakoplovom

NORMANDIJA I BRETANJA – 5 dana zrakoplovom:

Datumi putovanja: 29.08.2018 , 12.09.2018 , 06.10.2018 , 24.10.2018

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan – ZAGREB – PARIZ- ROUEN – LE HAVRE

Sastanak putnika u Zračnoj luci u Zagrebu 2 sata prije polaska. Let zrakoplovom Croatia Airlines OU 470 za Pariz u 9.00 sati, s dolaskom u 11.05 sati. Nakon slijetanja, slijedi vožnja do slikovitog mjesta Étretat, smještenog na strmim liticama normandijske obale, koji je inspirirao slikare Courbet, Boudin i Moneta, kao i pisce: Maupassant, Gustave Flaubert, George Simenon. Pogled na novoizgrađeni Normandijski most, nastavak vožnje do grada Le Havre, na desnoj obali ušća rijeke Seine u La Manche. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan – LE HAVRE – HONFLEUR – MONT SAINT – MICHEL – SAINT MALO

Doručak. Vožnja do gradića Honfleur koji je bio inspiracija mnogih impresionista. Šetnja centrom gdje se nalazi najveća drvena crkva u Francuskoj – sv. Katarina i slikovite raznobojne kuće oko stare gradske luke. Nastavak vožnje „Cvjetnom obalom” – Côte Fleurie, s poznatim mondenim odmaralištima Trouville – sur Mer i Deauville Nastavak vožnje do jedinstvenog i prekrasnog gradića-samostana Mont Saint-Michel – „otočića na stijeni“, na hridi između kopna i oceana. koji je zahvaljujući svom položaju izdržao mnoge opsade. Mont Saint-Michel je najposjećenije spomeničko mjesto u Francuskoj pod UNESCO zaštitom. Šetnja do zidina povijesnog dijela te stepenicama do crkve i samostana na brdu. S mnogobrojnih terasa pruža se veličanstven pogled na zaljev. Vožnja do piratskog grada” St. Malo. Smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan – SAINT MALO – DINAN – RENNES

Doručak. Razgled grada kojeg zovu „granitna tvrđava“, opasanog kamenim zidinama s kojih se pruža veličanstven pogled na plaže i otočiće Bretanje, šetnja do nekadašnje katedrale sv. Vinka iz XII. st., šetnja starim zavojitim uličicama do utvrda koje je maršal Vauban izgradio kako bi grad zaštitio od engleske i nizozemske flote u XVII. st. a tijekom oseke može se posjetiti grob slavnog pisca Chateaubrianda na otočiću Grand Bé. Slobodno vrijeme za šetnju uskim kamenim ulicama s luksuznim buticima i restoranima poznatim po morskim specijalitetima. Poslijepodne, vožnja do tipično bretonskog utvrđenog grada Dinan sa zidinama iz 13. st., strmim uličicama i zamkom vojvotkinje Ane od Bretanje. Nastavak do grada Rennes, povijesnog glavnog grada Bretanje. Smještaj u hotel. Večernja šetnja slikovitim centrom: zgrada Parlamenta, palača Saint-Georges. Noćenje.

4. dan – RENNES – BAYEAUX – CAEN – ROUEN

Doručak. Vožnja do gradića Bayeux , gdje se u muzeju nalazi najdulja tapiserija na svijetu iz XII st , koja u slikama svjedoči o Viljemovoj invaziji na Englesku 1066.g. Kratka šetnja centrom s romaničko–gotičkom katedralom.Nastavak vožnje do legendarne normandijske plaže Omaha Beach gdje su se u 2. svjetskom ratu na „dan D” iskrcavali saveznički vojnici, tu se nalazi američko groblje Saint Laurent s 9.386 bijelih mramornih križeva na 70 ha zelene površine. Nastavak do Rouena, „grada sa sto zvonika“, rodnog mjesta Gustava Flauberta: katedrala, Palača pravde – nekadašnje sjedište prvog normandijskog parlamenta, trg Vieux Marche na kojem je Ivana Orleanska spaljena na lomači, astronomski sat Gros Horloge. Smještaj u hotel. Noćenje.

5. dan – ROUEN – GIVERNY – PARIZ – ZAGREB

Doručak.Vožnja do obližnjeg Givernyja, posjet kući i čudesnim vrtovima slavnog slikara Claudea Moneta, građenih prema njegovim zamislima u razdoblju od 1883 do 1926 g. Maštovita igra svjetla, vode i cvijeća inspiracija je serije slika „Les Nymphées“ (lopoči), a nadahnute opise lopoča na vodi, grmova rascvalog gloga i stabala jabuke u cvatu pisac Marcel Prousta pretočio je u djelo „U potrazi za izgubljenim vremenom“.
Vožnja do Zračne luke Paris CDG,prijava na let za Zagreb na liniji OU 471 u 18.30 sati, s dolaskom u 20.20 sati.

 

 

Cijena aranžmana: od 4.890 kn

 

Cijena uključuje

- prijevoz zrakoplovom prema programu,
- transfere od/do zračne luke – hotela
- 4 noćenja s doručkom u hotelima 3* u dvokrevetnim sobama na području Le Havre,Saint Malo,Rennes,Rouen
- ulaznicu za Monetovu kuću s vrtom u Giverny
- razglede prema programu
- pratitelja na putovanju
- jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

 

 

Cijena ne uključuje

zrakoplovne pristojbe iz Zagreba 1.050 kn, iz Splita, Zadra i Pule 1.200 kn
- doplata za polazak iz Splita,Dubrovnika, Zadra i Pule 370 kn
-za jednokrevetnu sobu 1.250 kn

Informativne cijene ulaznica: Opatija Mont Saint – Michel 10 Eur, muzej Bayeux 9,50 Eur

 

 

Obavezne doplate po osobi

- zrakoplovne pristojbe iz Zagreba 1.050 kn, iz Splita,Zadra I Pule1.200 kn

 

 

Neobavezne doplate po osobi

Informativne cijene ulaznica: Opatija Mont Saint – Michel 10 Eur, muzej Bayeux 9,50 Eur

 

 

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

  007

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

Putno osiguranje

Uniqua putno osiguranje

Kupite osiguranje online

Kupite putno osiguranje online i ostvarite popust od 10%.

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42