Istanbul – Festival Tulipana 4 dana avionom

istanbul-6 istanbul-9 3

 

Istanbul

   Polasci: 27.04. – 30.04.  (Siguran polazak)

 

Festival tulipana!
Jeste li znali da tulipan potjeće iz Turske, odnosno nekadašnjeg Osmanskog carstva koje se prostiralo do zapadnih granica današnje Kine!?
Samo ime dolazi od perzijsko-turske riječi „tulbent“ što u prijevodu znači turban.
Svako proljeće uprava grada Istanbula financira sadnju više miliona lukovica tulipana od kojih neke vrste i boje možete vidjeti samo tada.
Manifestacija, danas poznata kao Festival tulipana, datira iz davne 1700. godine, doba vladavine sultana Ahmeda III  (1703-1730) koje je u povijesti poznato i kao „Doba lala“.
*Vrijednost više: odličan hotel na odličnoj lokaciji, besplatna izrada turske vize, popust za djecu do 800 kn
Program putovanja:
 
1. dan ZAGREB – ISTANBUL
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci ”Pleso” kod šaltera Pošte u 07.30h. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na letu Turkish Airlinesa, TK 1054 u 09.30h. Po dolasku u Istanbul u 12.35h obavljanje pograničnih formalnosti i transfer do hotela. Prijava i smještaj u sobe te nakon kraćeg odmora odlazak na fakultativno krstarenje Bosporskim tjesnacem, koji razdvaja Europu i Aziju, uz pogled na carske palače i tvrđave. Nakon plovidbe, odlazak na večeruu jedan od autentičnih restorana na Galati, mostu koji spaja obale Zlatnog roga. Slijedi odlazak do Trga Taksim i poznate Ulice Oslobođenja (Istiklal Caddesi), pješačke zone, gdje se nalaze brojne trgovine, restorani i barovi. Povratak u hotel, noćenje.
2. dan ISTANBUL
Nakon doručka, odlazak na poludnevni razgled Istanbula u pratnji lokalnog vodiča; Hipodrom koji je nekoć služio za konjske trke, a danas je memorijalni trg s impozantnim obeliskom; Plava džamija, monumentalno zdanje i posljednja velika kraljevska džamija, jedinstvena sa svojih šest minareta i ukrasima od plavog porculana po kojima je i dobila ime; Aja Sofija iz 6. st., najpoznatija građevina Istanbula sagrađena u doba cara Justinijana. Prvotno je bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća tog vremena; bazilika Cisterna, poznata i pod nazivom Utonula palača, najveća od nekoliko stotina antičkih rezervoara vode koje još uvijek leže ispod Istanbula, svakako najneobičnija turistička atrakcija u gradu. U nastavku posjet palači Topkapi, osmanlijskom carskom dvorcu, kojeg je sagradio sultan Mehmed II, a nalazi se na krajnjem dijelu uzvišenog rta, s kojeg se pruža pogled na Zlatni rog, Mramorno more i Bospor. U poslijepodnevnim satima odlazak do Grand Bazaara, zatvorene tržnice i najvećeg bazara na svijetu s više od 4000 trgovina, gdje možete osjetiti čar kupovine zlata, tekstila, suvenira i dr. Noćenje.
3. dan ISTANBUL – 1 DAN NA 2 KONTINENTA
Doručak. Predlažemo da današnji dan iskoristite za odlazak na cjelodnevni izlet 1 dan na 2 kontinenta. Odlazak autobusom preko mosta Galata, u uvali Zlatni rog, koja dijeli povijesni poluotok od starog Konstantinopolisa, prema novom dijelu grada – četvrti Beyoğlu, poznatoj po kuli Galata iz 1348.g., koja je nekada služila za praćenje brodova i kao zatvor, a danas je vidikovac. Vožnja do palače Dolmabahçe, posljednje rezidencije turskih sultana iz 19. st. Razgled ove impozantne građevine izgrađene u baroknom stilu koja će vas svakako impresionirati svojom pričom o novijoj turskoj povijesti. Slijedi vožnja kroz četvrti Beşiktaş i Şişli i dalje Bosporskim mostom (jednim od dva viseća mosta koji spajaju Europu i Aziju) na azijsku stranu Istanbula. Odlazak do vidikovca Çamlıca, jednog od najljepših parkova i najviše točke Istanbula, odakle se pruža prekrasan pogled na Zlatni rog – srce Istanbula. U nastavku ručak u jednom od lokalnih restorana. Panoramska vožnja azijskim dijelom Istanbula i odlazak do avenije Bagdad, 6 km duge ulice, prepune malih tržnih centara i elegantnih radnji koje nude najpoznatije svjetske brendove te je mnogi zbog toga smatraju šoping centrom na otvorenom. Prijevoz do metro stanice Üsküdar te vožnja Marmaray tunelom, jednim od najdubljih podmorskih željezničkih tunela na svijetu koji povezuje europski i azijski dio Istanbula. Tunel je otvoren 2013. godine, dug je 13,6 km, a za prelazak su potrebne samo četiri minute! Povratak na europsku stranu – na stanicu Sirkeçi, odredište legendarnog Orient Expressa te slobodno vrijeme za osobne programe. Noćenje.
4. dan ISTANBUL – ZAGREB
Doručak. Posjet živopisnoj Egipatskoj tržnici začina i odlazak  do Sulejmanije (ulaz besplatan), jedne od najljepših istanbulskih džamija, djelo slavnog osmanlijskog arhitekta i graditelja Sinana. U njoj se nalazi mauzolej osmanlijskog sultana Sulejmana Veličanstvenog, koji ju je i dao sagraditi u 16. stoljeću, kao i njegove žene sultanije Haseki Hurem, zatim sultana Ahmeta II, te samog arhitekte Sinana. U poslijepodnevnim satima prijevoz do zračne luke. Prijava za let Turkish Airlinesa, TK 1055 u 18.05h; s očekivanim dolaskom u Zagreb u 19.15h. Završetak programa.

 

 
First minute cijena aranžmana po osobi do 15.04.2017. :  1.790 kn
 
Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:  1.990  kn
 
 
Pristojbe u zračnim lukama, po osobi: 950 kn
 
Napomena:  first minute cijene vrijedi do 15.04.2017.  ili do popunjenja određenog broja mjesta!   
 
Cijena uključuje: 
  •  povratni prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa) iz Zagreba do Istanbula;
  •  smještaj u hotelu Novotel Istanbul Bosphorus 4*sup. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 3 noćenja s doručkom;
  •  transfere i razglede prema programu;
  •  razgled grada u pratnji lokalnog vodiča;
  •  pratitelja iz Zagreba;
  •  ishođenje turske vize;
  •  pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinua

 

Cijena ne uključuje: pristojbe u zračnim lukama – obavezna doplata 950 kn (promjenjivo do izdavanja karata), doplatu za jednokrevetnu sobu od 790 kn, trošak turske vize 150 kn, ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda, karte javnog gradskog prijevoza, doplate za fakultativne usluge i obroke koji nisu predviđeni programom, osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje i putno osiguranje (preporučamo).
Popusti za djecu na pomoćnom ležaju: 
Dijete 2-5,99  godina:    800 kn
Dijete 6-11,99  godina:  400 kn
Napomena:
Smještaj u trokrevetnoj sobi
Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog ležaja + pomoćni krevet.
Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.
Fakultativna ponuda, cijene po osobi (minimum prijavljenih 10 osoba):
 Krstarenje Bosporom: 330 kn
- uključena povratna karta/žetoni za javni gradski prijevoz do/od brodske luke, krstarenje Bosporom i večera u autentičnom lokalnom restoranu (bez pića), u pratnji našeg vodiča
 Paket ulaznica (Aja Sofija, palača Topkapi, bazilika Cisterna): 250 kn
 Cjelodnevni izlet 1 dan na 2 kontinenta: 490 kn
- uključen prijevoz autobusom, pratnja lokalnog vodiča, ulaznica za palaču Dolmabahçe*, ručak i karta za metro.
*na polasku 11.04. posjet palači Dolmabahçe bit će organiziran zadnji dan putovanja
Red letenja:
TK1054 ZAGREB ISTANBUL 09:30 12:35
TK1055  ISTANBUL ZAGREB 18:05 19:15
*lokalna vremena
Važno: 
Državljani Republike Hrvatske moraju imati vizu za ulazak u Republiku Tursku.
GO putnička agencija svojim putnicima pribavlja online turske vize.
Cijena online vize iznosi 20,70 USD – Multiple Entry Visa koja vrijedi 180 dana, a unutar tog perioda dozvoljen je boravak u Republici Turskoj najviše 90 dana.
Putovnica treba važiti najmanje 8 mjeseci od dana ulaska u zemlju.
Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 20 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov.
Minimalni broj putnika: 15
NAPOMENE:
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Sve cijene su izražene po osobi u dvokrevetnoj sobi. Kategorizacija smještaja u Turskoj odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja.
Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz prosinca 2016. i mogu biti podložne promjeni.
O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

  019

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 9-17h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

t: 01/58-01-486

f: 01/58-01-484

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR9423600001102297560

ID:

HR-AB-01-080806214

OIB:

69520296219

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

PDF ulaznice za Gardaland

PDF ulaznice za Gardaland

PDF ulaznice – kupite ulaznice unaprijed i izbjegnite gužve na blagajnama!

Putno osiguranje

Uniqua putno osiguranje

Kupite osiguranje online

Kupite putno osiguranje online i ostvarite popust od 10%.

Naši partneri

Air Plus

Tui incoming

Mondial

Vidi Web Top 100

Vidi Web Top 100

Vidi Web Top 100

Web nominiran u izboru najboljih web stranica za 2011. godinu

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42