"/>

Korzika i Sardinija – 7 dana autobusom iz Zagreba

Korzika i Sardinija – 7 dana autobusom iz Zagreba Korzika i Sardinija – 7 dana autobusom iz Zagreba Korzika i Sardinija – 7 dana autobusom iz Zagreba

Korzika i Sardinija – 7 dana autobusom iz Zagreba
Termini putovanja: 11.05.2017 , 15.09.2017 , 06.10.2017

1. dan – ZAGREB/RIJEKA(Vrata Jadrana) – BOLOGNA – LIVORNO

Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506 u 6:00 sati i iz Rijeke (obavezno napomenuti kod prijave) s benzinske postaje “Vrata Jadrana – sjever” u cca 8.00 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju do Bologne. Razgled grada poznatog po kulinarstvu, brojnim kolonadama i Sveučilištu, jednom od prvih u Europi. Šetnja gradom: Piazza Maggiore, Neptunova fontana, crkva sv. Petronija, mnogobrojni tornjevi kojima su nekada plemićke obitelji pokazivale svoju moć, zgrada Sveučilišta…Nastavak vožnje do Livorna, smještaj u hotel u okolici. Noćenje.

2. dan – LIVORNO – BASTIA – ST FLORENT

Doručak (u hotelu ili na brodu). Ukrcaj na brod u Livornu i plovidba u trajanju od cca. 4 sata do Bastije. Po dolasku ,odlazak do grada, šetnja: Place du Marche – stara luka – citadela. Vožnja do slikovitog povijesnog gradića St. Florent. Tijekom vožnje prolazimo idiličnim šumovitim krajolikom s tipičnim kućicama i atraktivnim pejzažima, otkuda se pruža pogled na nizinu sjeverne Korzike, i prema sjeveru na brda obrasla makijom i vinogradima te prema zaljevu St. Florent na zapadu Cap Cose. St. Florent se smjestio u istoimenom slikovitom zaljevu oko luke, gdje su nekada pristajali brodovi genovskih guvernera i trgovci čuvenim vinom Patrimonio. Iznad promenade sa kafićima i tavernama uske vijugave uličice sa kamenim kućicama i trgovinama vode prema ostacima đenovske tvrđave. Predah za šetnju gradićem i osvježenje uz poznata korzikanska vina. U nastavku vožnja prema hotelu u okolici Bastije. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

3. dan – BASTIA/OKOLICA – PORTO – AJACCIO

Doručak. Vožnja otokom do zaljeva Porto živopisnom prirodom s vrletima i granitnim stijenama različitih boja oblikovanih vjetrom i vodom, koje su obilježje Korzike. Radi iznimne prirodne ljepote zaljev Porto se nalazi pod UNESCO zaštitom. Vožnju nastavljamo uz obalu s panoramskim pogledom na zaljev do Ajaccia, najvećeg grada Korzike i rodnog mjesta Napoleona Bonaparte, smještenog u prekrasnom zaljevu. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

4. dan – AJACCIO – BONIFACIO

Doručak. Odlazak na razgled grada: glavna ulica Cours Grandval, Cours Napoleon, Napoleonova rodna kuća, Casone, gdje se nalazi impozantni spomenik Napoleonu – kopija onoga u Parizu, kao i memorijal brojnim pobjedama zapisanim na mramornom zdanju. Nastavak do prekrasnog gradića na jugu Korzike – Bonifacio, poznatog i kao „biser Korzike“;najstariji je grad na otoku, smješten na stijeni iznad prirodne luke. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

5. dan – BONIFACIO – S.TERESA GALLURA – RAJSKA OBALA SARDINIJE – ALGHERO

Doručak. Kratka vožnja do luke u Bonifaciju i ukrcaj na brod za Sardiniju. Plovidba u trajanju od cca 60 min. do luke Santa Teresa Gallura,na krajnjem sjeveroistoku otoka. Mjestom dominira masivna kula Longosardo iz 16. stoljeća.Vožnja uz tzv. „rajsku obalu Sardinije“ do šarmantnog grada Alghero na zapadnoj obali, Zbog jakog utjecaja Katalonije, pod čijom je dugogodišnjom vladavinom bio u prošlosti, Alghero još nosi i naziv „Mala Barcelona“. Ovdje stanovnici govore katalonski, a natpisi na ulicama i jelovnicima su dvojezični. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

6. dan – ALGHERO – TEMPIO PAUSANIA – SMARAGDNA OBALA SARDINIJE – OLBIA

Doručak. Vožnja unutarnjim dijelom sjeverne Sardinije do mjesta Tempio Pausania, smještenog na gotovo 600 metara nadmorske visine, vožnja s pogledom na brojna stabla hrasta plutnjaka od čije se kore proizvodi pluto. Ovo područje poznato je po brojnim vinogradima i mineralnim vodama. Vožnja prema Costi Smeraldi – „Smaragdnoj obali“, najpoznatijem dijelu talijanske obale i jednom od najluksuznijih ljetovališta na Sredozemlju, omiljenom ljetovalištu bogatih i slavnih:prekrasne pješčane plaže, kristalno čisto more, bujna mediteranska vegetacija, skrovite uvale, zaljevi i slikovita mjesta krase ovu 55 kilometara dugu obalu. Panoramska vožnja uz zaustavljanje na najpoznatijim mjestima, Palau i Porto Cervo, lukama s privatnim jahtama bogatih i slavnih. Slobodno vrijeme za šetnju, ručak. Nastavak vožnje do Olbije/Golfo Aranci, ukrcaj na brod. Smještaj u dvokrevetnim unutarnjim kabinama. Na brodu postoji restoran-samoposluživanje i bar. Isplovljavanje broda u kasnim večernjim satima. Noćna plovidba.

7. dan – BROD – LIVORNO – LUCCA – RIJEKA/ZAGREB

Doručak na brodu. Dolazak broda u Livorno u jutarnjim satima. Iskrcaj, te vožnja do slikovitog gradića Lucca-bisera Toskane, rodnog grada slavnog skladatelja G. Puccinnija.Razgled: katedrala sv. Martina, Napoleonov trg, crkva sv. Mihaela, Piazza dell’Amfi teatro. Nakon slobodnog vremena za šetnju, ručak, povratak prema Hrvatskoj uz usputna zaustavljanja. Dolazak u Rijeku (Vrata Jadrana)/Zagreb u kasnim večernjim satima.

 

First minute cijena po osobi od: 5.750 kn

Cijena uključuje

- prijevoz turističkim autobusom prema programu;
- smještaj u hotelima 3*/4* u dvokrevetnim sobama na osnovi 6 noćenja s doručkom, 4 večere, 1 noćenje na brodu
- pratitelja na putovanju
- razglede i izlete prema programu
- jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje

- doplata za dvokrevetnu vanjsku kabinu na brodu: 250 kn
- doplata za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu unutarnju kabinu na brodu): 1.750 kn
- boravišnu pristojbu (plaćanje na hotelskoj recepciji u nekim hotelima na Sardiniji): cca 1,50 – 2,50 Eur po osobi i danu
- Informativne cijene ulaznica: Napoleonova rodna kuća 7 Eur, Muzej Fesch Ajaccio 8 Eur, Nuraghe na Sardiniji od 2 Eur na više

Neobavezne doplate po osobi

doplatu za dvokrevetnu vanjsku kabinu na brodu 250 kn, doplatu za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu sobu i unutarnju kabinu na brodu) 1.750 kn
Informativne cijene ulaznica: Napoleonova rodna kuća 7 Eur, Muzej Fesch Ajaccio 8 Eur, Nuraghe na Sardiniji cca 2 Eur

Važne napomene

boravišna pristojba (plaćanje na hotelskoj recepciji u nekim hotelima u Italiji i na Sardiniji) cca 1,50 -2,50 Eur po osobi i danu,

 

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

  007

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 9-17h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

t: 01/58-01-486

f: 01/58-01-484

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR9423600001102297560

ID:

HR-AB-01-080806214

OIB:

69520296219

Last minute

Last minute

Sva last minute putovanja

 

Grčka – Južna Kreta

Polazak: 29.07.2017. iz Ljubljane

Hotel Zafiria  2*, 2 tjedna

6.122 kn, Noćenje sa doručkom

 

 

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

PDF ulaznice za Gardaland

PDF ulaznice za Gardaland

PDF ulaznice – kupite ulaznice unaprijed i izbjegnite gužve na blagajnama!

Putno osiguranje

Uniqua putno osiguranje

Kupite osiguranje online

Kupite putno osiguranje online i ostvarite popust od 10%.

Naši partneri

Air Plus

Tui incoming

Mondial

Vidi Web Top 100

Vidi Web Top 100

Vidi Web Top 100

Web nominiran u izboru najboljih web stranica za 2011. godinu

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42