OSLO - 4 dana avionom iz Zagreba| 15.06.-18.06.2017. i 05.10.-08.10.2017
Cijena po osobi od: 3.490 kn "/>

Oslo 4 dana avionom iz Zagreba

Oslo 4 dana avionom iz Zagreba Oslo 4 dana avionom iz Zagreba Oslo 4 dana avionom iz Zagreba

OSLO – 4 dana avionom

15.06.-18.06.2017.

05.10.-08.10.2017.

 

 

1. dan  ZAGREB – OSLO

Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija u 13:15 sati. Prijava na let za Oslo. Polazak zrakoplova Croatia airlinesa na liniji OU 488 u 15:15 sati. Dolazak u  zračnu luku u Oslu u 17:45 sati. Prijevoz autobusom do hotela i smještaj u sobe. Prva orijentacijska šetnja s pratiteljem putovanja gradskim središtem do glavne ulice Karla Johanna i živahne pješačke zone oko katedrale i parlamenta. Vrijeme za prvo upoznavanje glavnog grada Norveške. Povratak u hotel. Noćenje.

 

2. dan  OSLO

Doručak. Cjelodnevni razgled grada javnim prijevozom i pješice s pratiteljem putovanja. Posjet gradskoj vijećnici, jedinstvenom arhitektonskom spomeniku 50-tih godina prošlog stoljeća. Prostorije su bogato ukrašene mozaicima koji prikazuju povijest Osla i Oslofjorda, a velika ulazna dvorana mjesto je dodjele Nobelove nagrade za mir. (pristup unutarnjim prostorijama vijećnice je besplatan, može biti ograničen u slučaju održavanja sjednice gradskog vijeća ili posebnih događanja). Šetnja kroz četvrt Kvadraturen „stari Oslo“ danskog kralja Christiana IV s nekoliko očuvanih zgrada iz 17. stoljeća i posebnim geometrijskim planom gradskih palača. Odlazak do utvrde Akershus renesansnog dvorca – utvrde i vanjski obilazak područja. Šetnja do jednog od novih simbola Osla zgrade Norveške Opere i baleta. Ovdje ćete moći besplatno ući u prostorije predvorja, prošetati se terasom i poznatim krovom i fotografirati panoramu Osla. Četvrt oko Opere Bjorvika jedna je od najzanimljivijih arhitektonskih gradskih četvrti sa najnovijim primjerima moderne arhitekture. Razgled grada nastavljamo šetnjom do parlamenta te glavnom ulicom Karla Johanna do zgrade kazališta, parkova i kraljevske palače. Nakon kraće pauze u gradskom središtu odlazak javnim prijevozom do Vigeland parka. Posjet Vigeland parku  remek djelu velikog norveškog kipara Gustava Vigelanda s 227 monumentalnih skulptura na temu života i smrti i ljudske sudbine. Razgled parka uz monolit, fontanu života, parkove ruža i most života ostavlja dubok utisak na svakog posjetitelja. Na kraju razgleda posjet nekad mornaričkoj četvrti Aker Brygge, centru noćnog života, modnih trgovina i gradske živosti.  Slobodno vrijeme. Noćenje.

 

3. dan  OSLO

Doručak. Nastavak razgleda odlaskom gradskim brodićem uz kratku plovidbu Oslo fjordom do poluotoka Bygdoy četvrti muzeja. Na vrhu poluotoka možete se fotografirati uz kipove slavnih polarnih istraživača. Odličan izbor muzeja u ovoj četvrti puno govori o pomorskoj tradiciji i nemirnom istraživačkom duhu Norvežana. Moguć posjet muzeju vikinških brodova, muzeju polarnih istraživanja Fram, muzeju Kon Tiki, Norveškom pomorskom muzeju ili vrlo zanimljivom muzeju Norveške na otvorenom gdje možete vidjeti  najrazličitije tradicionalne zgrade, drvene kolibe i poznate norveške stave crkve. Povratak javnim prijevozom do gradskog središta. Slobodno vrijeme za osobne programe, predlažemo posjet Nacionalnoj galeriji s vrlo vrijednom zbirkom slika uključujući slavnu Munchovu sliku „Krik“, norveško romantično slikarstvo i francuske impresioniste. U blizini Kraljevske palače je i poznati muzej velikog norveškog književnika Ibsena gdje su nastala neka od njegovih najpoznatijih djela. Za gastronomski doživljaj predlažemo posjet Ostbanehallen centru na mjestu stare željezničke stanice s iznimno velikom ugostiteljskom ponudom. Ako si želite priuštiti nešto stvarno posebno posjet slavnoj kavani Grand Cafe s tradicijom duljom od 140 godina i mjestu susreta svakoga tko je nešto značio u javnom životu Norveške. Noćenje.

 

4. dan  OSLO – ZAGREB

Doručak. Odjava iz soba, prtljagu možete pohraniti na recepciji do odlaska transfera u zračnu luku. Odlazak s pratiteljem javnim prijevozom do ski skakaonice Holmenkollen iznad Osla. Položaj grada koji ste posjetili, panorama zelenih brežuljaka koji ga okružuju i pogled na Oslofjord najbolje su vidljivi  s vidikovca u centru za posjetioce na poznatoj ski skakaonici. Moguć je posjet najstarijem muzeju skijanja na svijetu ili vožnja ski simulatorom gdje se možete uživjeti u ulogu skijaša koji se spušta snježnim padinama iznad Osla. Slobodno vrijeme u gradskom središtu  za kupovinu tipičnih norveških suvenira od figurica trolova do prekrasnih i poznatih norveških pulovera, tradicionalni riblji ručak ili uživanje u šetnji središtem Osla. Odlazak iz hotela i transfer do zračne luke. Prijava na let za Zagreb. Polazak zrakoplova Croatia airlinesa na liniji OU 489 u 18:50 sati. Dolazak u Zračnu luku Zagreb u 21:35 sati.

 

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI 3.490 kn
REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 3.690 kn
First Minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni
 

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom redovne linije prijevoznika  Croatia airlines na liniji Zagreb-Oslo -Zagreb
 • smještaj u hotelu 3/4* u Oslu na osnovi 3 noćenja s buffet doručkom
 • transfer od zračne luke u Oslu do hotela i natrag
 • razglede javnim prijevozom i pješice prema programu putovanja
 • pratitelja putovanja
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

 

Cijena ne uključuje:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu  1.190 kn
 • zrakoplovne pristojbe :  1.090 kn ( iznos može biti podložan promjenama)
 • karte javnog prijevoza u Oslu (pojedinačna karta za odraslu osobu od 33 NOK, postoje različite vrste dnevnih karata)
 • ulaznice za muzeje i kulturno povijesne spomenike (cijene mogu biti podložne promjeni): Nacionalna galerija 100 NOK,  Fram muzej 100 NOK, Muzej vikinških brodova 100 NOK, muzej Kon Tiki 100 NOK, Norveški pomorski muzej 100 NOK, Norveški folklorni muzej 130 NOK, muzej u utvrdi Akershus 100 NOK, Ibsenov muzej 115 NOK, ski skakaonica Holmenkollen 130 NOK.  Muzeji nude popuste u cijenama ulaznica za djecu, starije osobe, obitelji i grupe. Ulaznica Oslo Pass cijena od 395 NOK  za 24 sata za odraslu osobu omogućuje besplatni ulaz u preko 30 muzeja kao i besplatno korištenje javnog prijevoza. Popusti na Oslu passu postoje za djecu i starije osobe.
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • putno osiguranje

 

Trokrevetne sobe: Rezervacija dvokrevetne sobe s pomoćnim ležajem moguća je za dijete ili odraslu osobu uz popust od 5 % na osnovnu cijenu aranžmana.

 

Doplata za polazak iz Zadra, Splita, Pule i Dubrovnika: : 410 kn + zrakoplovne pristojbe. Potvrda letova na upit !

 

NAPOMENE: iznos zrakoplovnih pristojbi podložan je promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Organizator putovanja zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Redoslijed razgleda može biti promijenjen ovisno o prometnoj situaciji, državnim praznicima i radnom vremenu muzeja i znamenitosti. Vrijeme polaska zrakoplova navedeno je prema redu letenja zrakoplovne kompanije Croatia airlines i može biti podložno promjeni. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

 

 

 

PRAKTIČNE NAPOMENE:

U Norveškoj je valuta norveška kruna (NOK). Preporučujemo ukoliko imate mogućnosti da nabavite krune prije početka putovanja u Hrvatskoj jer je tečaj često povoljniji nego na licu mjesta. Plaćanje kreditnim karticama  vrlo je rašireno je u Norveškoj. Ponesite na put odjeću i obuću za različite vremenske prilike,obavezno jaknu, vestu, čvršću sportsku obuću, zaštitu od kiše, ali naravno i ljetnu laganiju odjeću.

 

Norveška je država Sjeverne Europe koja obuhvaća zapadni dio Skandinavskog poluotoka, kao i otok Jan Mayen te arktičko otočje Svalbard. Ovu zemlju površine 385 252 kvadratna kilometra nastanjuje oko 5.258..000 stanovnika. Norveška je jedna od najrjeđe naseljenih država Europe. Glavni grad Norveške je Oslo. Razvedena norveška obala uz Atlanski ocean i Barentsovo more dom je znamenitih fjordova.

 

Oslo je glavni grad Norveške, ima 680.000 stanovnika i prostire se na površini od 426 km². Oslo se nalazi na rubu istoimenog fjorda. U granicama grada postoji 40 otoka od kojih je najveći Malmøya i 343 jezera, Iako je populacija mala s obzirom na druge europske metropole, zauzima veliki prostor jer gradski prostor nije skučen i podignut u visinu. Unutar grada nalaze se mnogi parkovi i otvoreni prostori, stvarajući prozračno i zeleno ozračje.

 

Granične i vizne formalnosti:

Za sve programe za Skandinaviju hrvatski državljani ne trebaju vizu, preporučujemo odlazak na putovanje s putovnicom. Ukoliko želite putovati s osobnom iskaznicom savjetujemo da prije polaska na putovanje provjerite da li je ulazak u Norvešku moguć s osobnom iskaznicom. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju

 

 

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.

Minimalan broj putnika za putovanje je 20. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Završno pismo šaljemo 3 dana prije prije početka putovanja.

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

  002

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

Putno osiguranje

Uniqua putno osiguranje

Kupite osiguranje online

Kupite putno osiguranje online i ostvarite popust od 10%.

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42