FARSKI OTOCI – Uskrs 2019. – garantirani polazak

Faroes-1 Faroes-2018 20180427_190912copy FARSKI

FARSKI OTOCI – Uskrs 2019. – garantirani polazak FARSKI OTOCI – Uskrs 2019. – garantirani polazak FARSKI OTOCI – Uskrs 2019. – garantirani polazak

Farski otoci – direktnim letom iz Zagreba

Provedite Uskrs na Farskim otocima

Prvi put iz Hrvatske putovanje direktnim letom iz Zagreba na Farske otoke. Posjetite netaknutu prirodu, prekrasne krajolike i prave prirodne ljepote koje nisu uništene turističkim gužvama. Budite jedan od rijetkih posjetitelja koji su imali mogućnost posjetiti Farske otoke!

Datum putovanja: 19.-23.04.2019.

Cijena programa od: 5.990 kn

 

Program putovanja

19.4.2019. Zagreb - Vágar (Farski otoci)

( fakultavitni izlet Gásadalur vodopad )

Sastanak putnika s voditeljem putovanja na odlaznom terminalu (1. kat) Međunarodne zračne luke Zagreb „Franjo Tuđman“ 2 sata prije polijetanja zrakoplova. Prijave na let započinju 2 sata te traju do 40 minuta prije polaska zrakoplova. Direktan let posebnim zrakoplovom iz Zagreba za Farske otoke (Vágar) s među stajanjem u Linzu (putnici ostaju u zrakoplovu). Slijetanje u Zračnu luku Vágar (Farski otoci) predviđeno u 16:55 sati. Po dolasku u zračnu luku Vágar predlažemo fakultativni izlet Gásadalur vodopad.

Nakon slijetanja u Zračnu luku na Farskim otocima čeka nas transfer za hotel. Slobodno poslije podne.

Predlažemo fakultativni izlet Gásadalur vodopad. Na izlazu iz Zračne luke čeka nas autobus s lokalnim vodičem te ćemo se uputiti u malo mjesto zvano Gásadalur, gdje ćemo obići prekrasan vodopad Múlafossur. Ovaj vodopad je jedna od najimpozantnijih i najpoznatijih atrakcija na Farskim otocima. Slijedi obilazak ovog malog mjestašca te slobodno vrijeme za razgledavanje i fotografiranje. Nakon obilaska ovog šarmantnog mjesta autobusom ćemo se uputiti prema hotelu Føroyar u glavnom gradu Torshavn, putem ćemo vidjeti prekrasan krajolik i čuti nešto više o Farskim otocima.

Dolazak u hotel oko 20:00h. Slobodna večer. Noćenje.

Cijena: 450 Kn

Trajanje: 3 sata

Cijena uključuje: razglede prema planu, prijevoz autobusom, lokalnog vodiča.

 

20. travanj 2019. – 10:00 sati polazak autobusom ispred hotela

Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme. Predlažemo izlet u poučni Nacionalni Muzej u Torshavnu i na otok Nólsoy. Nakon doručka okupljanje ispred hotela u 10:00 sati te odlazak autobusom na izlet. Današnji izlet započinjemo posjetom Nacionalnog Muzeja u Torshavnu. Lokalni vodič će nam ispričati povijest Farskih otoka te razne zanimljivosti o ovim teško dostupnim otocima te ćemo u muzeju vidjeti razne zanimljive ostatke povijesti.

Nakon obilaska muzeja uputit ćemo se prema luci u gradu Torshavnu gdje ćemo se ukrcati na jedan brod kojim ćemo se prevesti do obližnjeg otoka zvanog Nólsoy, vožnja traje oko 20 minuta. Ovdje ćemo otkriti otok koji je totalno drugačiji od Europe 2019. godine – otputovat ćemo nekoliko desetljeća u povijest.

Dolaskom u Nólsoy čeka nas topli ručak i riba spravljena na lokalni način.

Nakon ručka uputit ćemo se u podrum Turističkog ureda gdje ćemo vidjeti brod „Diana Victoria“ kojim je lokalni heroj Ove Joensen, 1986. godine, veslao od Nólsoya do Danske. Zatim ćemo se uputiti u šetnju i obilazak otoka, koji broji oko 200 stanovnika. Tijekom obilaska otoka čut ćemo priču o nekadašnjim stanovnicima, srest ćemo pokoju ovcu koja slobodno paše livadama otoka te iskoristiti svaki trenutak za prekrasan pogled i stanku za fotografiju. Nakon obilaska otoka kratko vrijeme slobodno za posjet jedinom pubu na otoku ili za fotografiranje prekrasne prirode.

Ukrcaj na brod koji će nas prevesti nazad u Torshavn. Brod kreće u 16:50 sati.

Dolazak u hotel oko 17:30 sati. Slobodno poslije podne. Noćenje.

Cijena: 940 Kn

Trajanje izleta: 7,5 sati

Cijena uključuje: razglede prema planu, prijevoz autobusom, lokalnog vodiča, ulaznicu u Nacionalni Povijesni Muzej, ručak u Nólsoyu, vožnja brodom.

 

 

21. travanj 2019. – 10:00 sati polazak autobusom ispred hotela

Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme. Predlažemo fakultativni izlet na Sjeverne otoke. Polazak autobusom ispred hotela u 10:00 sati. Vožnja prekrasnim krajolikom uz razne zanimljive informacije koje će nam pružiti lokalni vodič. Prva postaja je vikinška nastamba Leirvík. Vidjet ćemo ostatke nekadašnjeg imanja Vikinga. Nastavljamo sjeverno te ćemo proći kroz podvodni tunel koji nas vodi do drugog po veličini grada – Klaksvík. U Klaksvíku ćemo posjetiti Christianskirkjan – moderna Kršćanska crkva. Za ovu crkvu kažu da je jedna od najljepših crkvi na Farskim otocima.

U 12:30 sati slijedi topli ručak u restoranu u Klaksvíku.

Nakon ručka autobusom ćemo se odvesti do najsjevernijeg mjesta na Farskim otocima – Viðareiði, gdje se nalazi druga najviša litica u Europi – 754 metara visine. S ovog mjesta pruža se prekrasan pogled na otoke Fugloy, Svínoy, Borðoy and Kunoy.

Nakon obilaska Viðareiði zaputit ćemo se na otok Kunoy gdje možemo vidjeti jedne od rijetkih i najljepših plantaža na ovim otocima. Slobodno vrijeme za razgledavanje.

Povratak autobusom u hotel. Dolazak u hotel oko 17:00 sati. Slobodna večer. Noćenje.

Cijena: 990 Kn

Trajanje: 7 sati

Cijena uključuje: razglede prema planu, prijevoz autobusom, lokalnog vodiča, ručak u Klaksvíku, ulaznicu u Christianskirkjan

 

 

 

22. travanj 2019. – 09:00 sati polazak autobusom ispred hotela

 

Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme. Predlažemo odlazak na jedan od najpoznatijih izleta na Farskim otocima – Vestmanna.

Polazak autobusom  ispred hotela u 09:00 sati. Autobusom ćemo se uputiti u mjesto Vestmanna gdje ćemo se ukrcati na brod kojim ćemo otići na dvosatnu uzbudljivu vožnju. Ovo je jedan od najpoznatijih i najposjećenijih izleta na Farskim otocima.

Plovit ćemo u razne špilje, kroz uske tjesnace te ćemo se približiti vrlo blizu 700 metara visokim stijenama gdje se razne ptice gnijezde, kao što su Tupik (Puffin), Njorke, Fulmarus, Rissa (troprsti galeb). Nekada a ponekad i u današnje doba, lokalni stanovnici su se penjali na vrhove klifova kako bi pokupili ptičja jaja koja se smatraju delikatesom na Farskim otocima.

Nakon vožnje brodom vračamo se u luku u Vestmanni gdje ćemo se uputiti u restoran Fjørukrógvin kako bi se okrijepili uz topli ručak.

Nakon ručka slobodno vrijeme za razgledavanje ili mali Shopping u obližnjem dućanu.

Povratak u hotel oko 14:00 sati.

Slobodno poslijepodne, predlažemo obilazak Torshavna te večeru u nekom  od restorana u centru grada. Noćenje.

Cijena: 990 Kn

Trajanje izleta: 5 sati

Cijena uključuje: razglede prema planu, prijevoz autobusom, lokalnog vodiča, izlet i vožnja brodom u Vestmanni, ručak u Vestmanni.

 

 

 

23. travanj 2019. – 10:00 sati polazak autobusom ispred hotela

Doručak u hotelu. Slobodno prijepodne.

Odjava iz hotela Føroyar te polazak autobusom u 10:00 sati prema zračnoj luci Vágar.

Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Zagreb u 12:30 sati, tehničko stajanje u Linz (putnici ostaju u zrakoplovu) te nastavak leta prema Zagrebu. Dolazak u Zagreb predviđen u 18:15 sati.

 

 

 

HotelHotel Foroyar 4**** → Booking.com ocjena: 8.5Izgrađen od strane poznatih danskih arhitekata Friis & Moltke, Hotel Foroyar **** nalazi se oko 2 km od glavnog grada Farskih otoka i fjorda Nolsoy, na koji gledaju prozori hotela. Sobe su uređene u umirujućim tonovima i u svijetlom modernom stilu prema dizajnu Philippea Starcka i Montane.Na krovu hotela raste trava i ovce pasu u blizini zgrade.Najbliža autobusna stanica udaljena je samo 5 minuta pješice.Prostrane i udobne sobe hotela nude sve pogodnosti: grijanje, kabelsku i satelitsku televiziju, Wi-Fi, mini bar, sušilo za kosu, sve za pripremu kave / čaja. Na recepciji se nalazi sef.Doručak i večera nude se u hotelskom restoranu, a pića su dostupna u baru.Unajmljeni automobil može se parkirati na besplatnom parkiralištu.Check-in: 14:00 sati

Check-out: 11:00 sati

 

Cijene (pristojbe zračnih luku uključene u cijenu)

 

Paket aranžman (let + smještaj u 4**** hotelu): 5.990 Kn

 

 

Cijena uključuje:

 • povratni let
 • pristojbe zračnih luka
 • ručna prtljaga 8kg +  predana prtljaga 23 kg
 • piće na letu
 • transferi od i iz hotela na Farskim otocima
 • 4 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 4****
 • boravišne pristojbe
 • voditelj grupe na putovanju na hrvatskom jeziku

Cijena ne uključije

 • fakultativne izlete
 • troškove osobne potrošnje
 • policu putnog i zdravstvenog osiguranja (informacije na upit)
 • sve što nije navedeno pod cijena uključuje

 

Fakultativni izleti:

19.4.2019. Gásadalur vodopad: 450 Kn

20.4.2019. Nacionalni muzej Torshavn i otok Nólsoy: 940 Kn *Uključuje ručak

21.4.2019. Sjeverni otoci: 990 Kn *Uključuje ručak

22.4.2019. Vestmanna „ptičje stijene“: 990 Kn *Uključuje ručak

*Minimalni broj putnika za izlete je 15 prijavljenih po izletu

 

Popusti:

* djeca do 12 godina ostvaruju 50% popust na izlete

* djeca do 2 godine putuju besplatno

* popust za dijete do 12 godina na Paket aranžman  - 800 Kn (pomoćni krevet)

* popust za odraslu osobu na pomoćnom krevetu (trokrevetna soba)  - 400 Kn

Nadoplate: 

* Doplata za jednokrevetnu sobu 1.300 Kn

 

Program je podložan promjenama stoga pratite stranicu www.flymeaway.hr

 

 

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

  111

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

Putno osiguranje

Uniqua putno osiguranje

Kupite osiguranje online

Kupite putno osiguranje online i ostvarite popust od 10%.

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42