FOTO TURE – FARSKI OTOCI

Faroes-2018 Faroes-1 Faroes-2

FARSKI OTOCI – putovanje s objektivom

Termin putovanja: 21.-26.05.2018.
6 dana/ 5 noćenja
samo 2 mjesta
2 putnika + 2 fotografa

Zaljubljenik ste u fotografiju ili jednostavno volite promatrati sve oko sebe kroz objektiv fotoaparata ili vas privlači fotografija? Do sada se niste odvažili na prvi korak. Za sve vas spremili smo nekoliko putovanja na kojima možete snimiti prekrasne fotografije, uživati u prirodi u krajoliku i doživjeti putovanje na jedan sasvim drugačiji način.
Foto ture su specijalizirani programi za mali broj sudionika u jednom polasku. Grupe su maksimalno do 6 putnika, a s vama u ekipi su i dva profesionalna fotografa. Ovaj način putovanja gotovo da je kreiran samo za vas jer vas vodiči/fotografi voze automobilima, boravak je predviđen u kućama za odmor, vode vas u restorane i jednom riječju brinu o vama i vašim fotografijama.
U timu fotografa: učiti će te od profesionalaca
VODIČI / FOTOGRAF
Valentino Valkaj je objavljeni svjetski fotograf i turistički vodič specijaliziran za fotografiju krajolika. Početkom 2016. osnovao je fotografsku tvrtku Wide View Studios, smještenu u Turku u Finskoj, koja je specijalizirana za Google See Inside virtualne ture. On dijeli svoju strast i znanje na foto radionicama i turama koje organizira u suradnji s Rézom Kalfaneom.
Réza Kalfane je fotograf krajolika sa sjedištem u Francuskoj. Od 2012. godine redovito putuje na Island, koji je postao njegova strast. Godine 2016. objavio je svoju prvu fotografsku knjigu “ÍSLAND”.

 

PROGRAM ZA FARSKE OTOKE

U svibnju 2018. godine tim od dva fotografa vodi sa sobom samo dvije osobe na fotografsko istraživanje Farskih otoka, kao pripremu za sljedeće foto ture u 2018. godini. Po prvi puta pozivaju dva sretna gosta da im se pridruže na putovanju.
2 GOSTA + 2 FOTOGRAFA
Za jednu kvalitetnu foto turu potrebno je više od godinu dana pripreme i rada kako bi se određena destinacija uvrstila za novo odredište neke foto ture.
Nakon puno sati istraživanja i planiranja, određivanja najbolje rute, poučavanja mjesta za fotografiranje, posljednji korak je pozvati jako mali broj ljudi koji bi se pridružili izviđačkoj turi. U ovom slučaju samo dvije osobe.
Zamislite sebe kao foto istraživača na Faraskim otocima zajedno s profesionalnim fotografima iz tima 66° Photo Explorers, dok istražuju područja na kojima će napraviti bezbroj fotografija i snimiti sate videozapisa za upotrebu na njihovim portfeljima i web stranici.
Tim, foto istraživača, također provjerava uslugu smještaja, hrane, lokalne vodiče, prijevoz i sve ostale pojedinosti kako bi osigurali da će foto-obilazak biti besprijekoran i ispuniti očekivanja gostiju. Vi ste ovdje s njima da dajete svoju ocjenu i sugestije kao putnik istraživač.
Doživite Farske otoke uz profesionalne fotografe na terenu i otkrite neke novine u fotografiranju.
Tijekom prvog izvidničkog izleta u trajanju 5 dana imate mogućnost pridružiti se timu profesionalnih fotografa na terenu. Zajedno ćete istraživati mjesta za snimanje, fotografirati ptice, valove te doživjeti nevjerojatan divlji krajolik kojeg Farski otoci nude
O FARSKIM OTOCIMA
Na pola puta između Škotske i Islanda, u Danskom kraljevstvu, nalaze se Farski otoci. Osamnaest otoka koji pružaju veličanstveni spektakl svim putnicima koji se tamo nađu.
Ovi veličanstveni otoci su otkriće za sva ljubitelje prirode, a osobito za fotografe: impresivne litice uranjaju u uzburkano more, a zrake sunčeve svjetlosti pojavljuju se između oblaka.
Osim jezera i zelenih dolina možete vidjeti i mnogo divljih životinja i raznih ptica.
Farski otoci zasigurno su fantastično odredište za napuniti baterije odmarajući u prekrasnim krajolicima.

 

Cijena organiziranog puta na Farskim otocima: 12.375 ,00 kn (1670 eura)

 

Cijena uključuje:

  • 5 noćenja u dvokrevetnim sobama, smještaj u autentičnim Vikinškim kućama u vlasništvu mještana
  • prijevoz po Farskim otocima na sve destinacije koje se obilaze
  • obroci uračunati u cijenu (doručak, ručak, večera)
  • 2 profesionalna fotografa u pratnji cijelo vrijeme boravka
  • jamčevno osiguranje

Cijena ne uključuje:

  • zrakoplovnu kartu do Farskih otoka
  • putno osiguranje – preporučujemo

** Državljani Republike Hrvatske na područje Grenlanda i Farskih otoka mogu ulaziti isključivo na osnovi valjane putovnice.
Informativna cijena od dostupnih letova iz (na dan 02.02.2018.)
Trsta: 2.650,00 kn
Pula: 2.957,00 kn
Zagreb: 3.153,00 kn

 

TKO JE 66° Photo Explorers
66° Photo Explorers je turistička agencija specijalizirana za fotografiju i ture.
Osnovana je kao suradnja između Réza Kalfane i Valentina Valkaj 2015. godine. Od tada oni vode fotografske izlete na najzanimljivija svjetska odredišta, kao što su Island, Norveška, Farski otoci, Grenland, Finska i Hrvatska.
Izleti su prikladni za sve mogućnosti fotografiranja; doživjet ćete nevjerojatno putovanje bez obzira da li ste potpuni početnik ili profesionalac. Kombiniramo našu strast za fotografijom s ljubavlju za putovanjem. Time vam nudimo foto ture na najbolje lokacije s pravom dozom zabave i opuštanja.
Jezik komunikacije na turama je : engleski, hrvatski i francuski

 

Farski otoci (Ferski otoci, Ferojski, Danski otoci ili Ovčji otoci) su grupa od 18 otoka, zapadno od sjeverne Europe, između Norveškoga mora i sjevernog Atlanskog oceana, na pola puta između Norveške i Islanda. Kordinate su 62°00′ SGŠ 06°47′ ZGD. Površina otočja iznosi 141.000 km², uključujući rijeke i jezera, i sa obalom od 11700 km. Jedini nenaseljeni otok je Lítla Dímun.

Farski otoci imaju hladnije ljeto i blagu zimu, uglavnom je uvijek oblačno i česte su pojave magle i dosta je vjetrovito. Iako je sjeverna zemlja, zbog Golfske struje klima je amelioratedna. Otočja su pretežno strma i bez vegetacije. Føroyar imaju najstrmije morske litice u Europi. Najniža točka je 0, dok je najviša 882 m iznad mora. Zbog litica gradnja prometnica je otežana, ali tek odnedavno je počela izgradnja tunela. (izvor Wikipedija)

Vizni sustav za sve zemlje možete provjeriti na stranicama MVEP

 

Vrijede Opći uvjeti putovanja 

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

  000

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

PDF ulaznice za Gardaland

PDF ulaznice za Gardaland

PDF ulaznice – kupite ulaznice unaprijed i izbjegnite gužve na blagajnama!

Putno osiguranje

Uniqua putno osiguranje

Kupite osiguranje online

Kupite putno osiguranje online i ostvarite popust od 10%.

Naši partneri

Air Plus

Tui incoming

Mondial

Vidi Web Top 100

Vidi Web Top 100

Vidi Web Top 100

Web nominiran u izboru najboljih web stranica za 2011. godinu

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42