Egipat – tragovima faraona

Egipat – tragovima faraona Egipat – tragovima faraona Egipat – tragovima faraona

Egipat - tragovima faraonaEgipat - tragovima faraonaEgipat - tragovima faraona

Polasci utorkom i petkom iz Budimpešte

Putovanje drevnom civilizacijom tisućljetnih lotusa, papirusa i granitnih spomenika magičnim vladarima i mističnim bogovima. Egipat obojan pijeskom pustinje, zelenilom Nila – ključa života i crvenim odsjajem koraljnog mora neće Vas ostaviti ravnodušnima!

 

Program uključuje:

 • let avionom Budimpešta – Kairo – Budimpešta,
 • letove Kairo – Aswan i Hurghada – Kairo
 • svi transferi u Egiptu,
 • 3 dana u hotelu 4* u Kairu /polupansion, u dvokrevetnoj sobi
 • 3 dana krstarenja na brodu 5* u klimatiziranim dvokrevetnim kabinama s punim pansionom
 • 1 polupansion hotelu 4* u Hurghadi u dvokrevetnoj sobi
 • svi razgledi iz programa osim fakultativnih,
 • državne takse, stručni vodiči na engleskom/ hrvatskom*
 • troškovi organizacije i izvedbe programa, jamčevina za turistički paket aranžman


Program:

 

1. dan

Dolazak na budimpeštanski aerodrom 2 sata prije poleta aviona Egypt Air-a (javiti se na check in). Polet u pravcu Kaira (let traje oko 3 sata – obrok na letu). Po dolasku u Kairo i obavljanja carinskih formalnosti, kratko osvježenje i transfer do lokalnog aerodroma te nastavak leta za Aswan ( let traje 1 sat ). Transfer do broda, ukrcaj, smještaj po kabinama, večera, noćenje.

 

2. dan

Vožnja felukama kraj otoka koji je pretvoren u botanički vrt s brojnim egzotičnim primjercima biljaka te oko otoka Elephantine koja nam omogućuje pogled na mramorni mauzolej Aga Khana. Otok dijeli Nil u 2 kanala nasuprot Assuanu i čuva ostatke brojnih hramova uključujući i Hram Khnumu i Hram Satetu (koji je sagradila kraljica Hatshepsut). Plovidba u pravcu Kom Omba, razgled Hramova Horoerisa i Sobeka. Slika je fascinanta: hram okružen poljima šećerne trske jedinstven je po svoja dva ulaza. Reljefi na zidovima upoznaju nas sa drevnim kirurškim instrumentima (Horoeris je bog liječnik), zubarskim priborom i kostima.  Sobek- bog krokodila čija su tri mumificirana primjerka pronađena u blizini. No, Kom Ombo je zanimljiv i zbog veselog sajma deva svakog utorka, koje dolaze iz Sudana i ovdje se prodaju. Povratak na brod i plovidba prema Edfu gdje se nalazi najbolje očuvan hram u Egiptu posvećen bogu Horusu – bog u liku sokola, a do kojeg ćemo doći simpatičnim konjskim zaprekama  Večera, noćenje na brodu.

 

3. dan

Doručak na brodu i plovidba prema ustavu Esna na Nilu te dalje prema Luksoru. Po dolasku razgled grada i hrama Luxor. Večera na brodu, zabava, noćenje.

 

4. dan

Poslije doručka razgled počinjemo monumentalnim statuama Colossi Memnona koje su nam na putu u Dolinu kraljeva (desna obala – obala smrti) , prava poslastica za povjesničare i arheologe, a gdje ćemo razgledati grobnice čuvenih egipatskih faraona te nastavljamo do hrama kraljice Hatshepsut. Poslijepodne ostavljamo za razgled fascinantnog Karnak hrama u kojem su se faraoni vijekovima natjecali u tome tko će ostaviti bolji i jači pečat. Odlazak u Hurghadu – na Crveno more. Transfer autobusom cca 4-5 sati kroz pustinju. Smještaj u hotelu 4* na bazi dvokrevetne sobe., večera, noćenje.

 

5. dan

Hurghada – slobodan dan za sunčanje, kupanje i vlastite programe. Polet prema Kairu. Transfer do hotela s 4*, smještaj, večera, noćenje. Fakultativno: mogućnost izleta brodom na otok Gouna.

 

6. dan

Doručak u hotelu nakon čega odlazimo u pravcu Gizeha – danas sastavnog dijela egipatske prijestolnice: razgled Cheopsove,  Chefrenove i Micherinisove piramide, Sfinge, Hrama. Povratak u hotel, večera, noćenje. Fakultativno: Sound & light show na piramidama – fascinantna igra svjetla i zvuka koja nas vraća u Egipat otprije 5.000 godina.

 

7. dan

Doručak u hotelu nakon čega odlazimo u srce Kaira, u posjetu Egipatskom muzeju: najsvjetliji moment je svakako intaktna postava Tuth-ank-Amonova blaga. Po razgledu odlazimo na Khan-el – Khalili bazar – sigurno najveći na afričkom kontinentu. Opojan miris nargile uz osvježavajući čaj od šipka, šarenilo boja  i vreva vječitog nadmetanja kupaca i trgovaca vratit će nas iz daleke povijesti u svakidašnjicu. Dan nastavljamo posjetom institutu papirusa gdje ćemo se upoznati s načinom njihove izrade s mogućnošću povoljne narudžbe “vlastitog papirusa” , laboratoriji parfema i ljekovitih eteričnih ulja s mogućnošću kupnje te posjetom manufakturi čuvenih tepiha. Povratak u hotel, večera, noćenje. Fakultativno: odlazak na večeru uz derviš i trbušne plesačice.

 

8. dan

Rani doručak i transfer do aerodroma te polet prema Budimpešti. Dolazak u Budimpeštu u jutarnjim satima.

 

Cijena:  6.890 kn

Doplata za avionske pristojbe (podložno promjeni): 1.100 kn po osobi

Soba 1/1 doplata: 1.150 kn

Djeca do 12. godina uz 2 odrasla: 5.300 kn

Nije uključeno: napojnice-cca. 35 eur, troškovi ulaza u Egipat- cca. 35 eur po osobi-plaća se na aerodromu u Kairu.


Fakultativni izleti (informativne cijene)

 • STARI KAIRO - poludnevni (posjet citadeli i džamiji Mohammeda Ali Mosque, te najljepšoj i najbogatijoj zbirci koptske umjestnosti kao i najstarijoj sinagogi iz 11. St.: 50 €
 • SAKKARA & MEMPHIS – poludnevni (stara prijestolnica Mennofer ili kako su ga Grci zvali Memphis datira iz 3300 g. prije Krista, te potpuno različita Sakkara svjetski poznata po Stepenastoj piramidi, predstavlja grobnicu kralja Djessera: 50 €
 • ALEXANDRIA - cjelodnevni (pustinjskom cestom stižemo nakon 3 sata do grada kojeg je osnovao Aleksandar Veliki: grčko rimsko kazalište, katakombe, palača posljednjeg egipatskog kralja Montazaha: 80  €
 • EGIPATSKA NOĆ s večerom - orjentalni show program u Kairu na plovećem brodu/restoranu s večerom sa švedskog stola, folklorom, trbušnim plesačicama i dervišima: 45 €
 • IGRA SVIJETLA i ZVUKA s nevjerovatnim efektima (moguće na Gizi i u Luksoru): 40 €
 • ABU SIMBEL avionom- fascinantni hram Ramsesa II i Naserovo jezero i brana: 250 €
 • SINAJSKA GORA I SAMOSTAN SVETE KATARINE (Iz Sharm El Sheikha): 55 €
 • SAFARI NA DEVAMA i ROŠTILJ (iz Hurghade): 50 €
 • IZLET BRODOM NA OTOK GIFTON s  ručkom (kupanje, ronjenje…): 40 €

 

Napomene:

 • program je moguće izvesti u bilo kojem terminu  s polascima utorkom i petkom svakog tjedna individualno sa polaskom iz Budimpešte!
 • u razdoblju Nove godine cijene povećavaju za cca. 30 %
 • Agencija ima pravo izmjene programa po danima radi prilagodbe voznom redu brodara i avio prijevoznika

* Nije ograničen broj putnika za izvedbu programa, a za više od 15 putnika Agencija daje vodiča na hrvatskom.

 

pošalji upit

Air plus putovanjeAir plus putovanje

Što je Air Plus?

 

Air Plus je turistički brand,odnosno proizvod namjenjen isključivo gostima koji putuju na svoj godišnji odmor ili na city-tours programe zrakoplovom, a što predstavlja prva riječ u imenu, a druga riječ plus označava sve bolje i drugačije nego to imaju druge putničke agencije ili touroperatori. Dakle, bolji hoteli, lokalni transferi, predstavnici i drugi putnički servisi.

 

Besttravel je u ugovornom posjedu licence Air Plus koja je niz godina razvijana na domaćem i inozemnim tržištima, a koju mi kao manja ali organizacijski vrlo profesionalna agencija želimo daje razvijati.

 

S povjerenjem potražite naše programe sa znakom Air Plus i provjerite našu kvalitetu, gostoljubivost i profesionalnost na način kao što su to činile mnoge generacije putnika do sada. I upamtite: Vaše putovanje započinje dolaskom u našu putničku agenciju…

 

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

 

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

Putno osiguranje

Uniqua putno osiguranje

Kupite osiguranje online

Kupite putno osiguranje online i ostvarite popust od 10%.

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42