Azori i Lisabon

Azori i Lisabon Azori i Lisabon Azori i Lisabon

Individualni polasci: srijedom iz Zagreba

Cijena programa po osobi: 9.559


Program uključuje:

 • Avionski prijevoz Zagreb – Lisabon – Ponta Delgada – Terceira-Horta -  Lisabon – Zagreb (Tap Portugal/Sata)
 • Svi transferi na Azorima
 • Svi transferi u Lisabonu
 • 5 noćenja sa doručkom u hotelu 4* u Lisabonu
 • 2 noćenja sa doručkom u hotelu 4* u Ponta Delgadi ili okolici (Sao Miguel)
 • 2 noćenja sa doručkom u hotelu 4* u Angra de Heroismo ili okolici (Terceira)
 • 2 noćenja sa doručkom u hotelu 4* u Horti ili okolici (Faial)
 • Troškovi organizacije i izvedbe programa
 • Jamčevina za turistički paket aranžman


Cijena ne uključuje:

 • Avio pristojbe: 1.350 kn (podložno promjenama)
 • Troškovi osobne potrošnje, ulaznice


Moguće doplate:

 • Doplata za polupansion na Azorima (6 x večera): 1.150  kn po osobi


Izleti iz Lisabona (rezervacije i uplate u agenciji):

 • Poludnevni izlet Sintra & Estoril – 400 kn po osobi
 • Poludnevni izlet Fatima- 450 kn po osobi
 • Lisabon by night (noćni razgled grada +večera + Fado)- 550 kn po osobi
 • Poludnevni izlet  Klasični Lisabon- 290 kn po osobi


Izleti iz Ponta Delgade (rezervacije i uplate u agenciji):

 • Poludnevni  izlet u nacionalni park Sete Cidades + plantaža ananasa: 390 kn po osobi
 • Cjelodnevni izlet u Lagoa do Fogo + nacionalni park Sete Cidades: 1.075 kn po osobi
 • Cjelodnevni izlet u Lagoa do Fogo i Furnas: 830 kn po osobi


Izleti iz Angra de Heroismo (rezervacije i uplate u agenciji):

 • Cjelodnevni izlet otokom Terceira: 950 kn po osobi
 • Cjelodnevni izlet Biscoitos i Praia da Vitoria: 635 kn po osobi (poludnevni: 430 kn po osobi)


Izleti iz Horte (rezervacije i uplate u agenciji):

 • Cjelodnevni izlet Vulkan Capelinhos + Caldeira (ručak uključen): 540 kn po osobi
 • Cjelodnevni izlet na otok Pico (uključen ručak i trajektna karta): 1.050 kn po osobiProgram putovanja


1. dan  Zagreb – Lisabon

Dolazak u zračnu luku Pleso 2 sata prije leta, check in, let iz Zagreba do Lisabona. Transfer do hotela 4* u Lisabonu,noćenje.


2. dan  Lisabon

Doručak. Slobodan dan za odmor ili za razgledavanje grada. Predlažemo fakultativni izlet Klasični Lisabon (doplata). To je savršena prilika da se u nekoliko sati upoznate sa ovim predivnim gradom; most 25 de Abril sa kojeg se pruža prekrasan pogled na na cijeli grad i njegove brežuljke (ako bude moguće), arapska četvrt Belem- sa najljepšim povijesnim spomenicima 15. i 16.stoljeća,izgrađena u čast Vasca de Game, samostan Sv. Jeronima. Posjet tradicionalnoj četvrti Alfama, šetnja i mogućnost degustacije vina u trgovini rukotvorina. Odlazak prema donjem dijelu grada (Baixa); Praca do Comercio, Trg Rossio- „srce“ Lisabona, glavni trg koji predstavlja središte kulturnog života Lisabona, Trg Restauratora-posvećen borbi Portugalaca protiv španjolske vlasti. Vožnja prema Avenida da Liberdade- „bulevardu“ Lisabona i završetak razgleda na znamenitom trgu markiza de Pombala, posvećen jednom od najvažnijih portugalskih državnika. Ostatak dana slobodan za shopping ili šetnju gradom. Povratak u hotel i noćenje.


3. dan  Lisabon

Doručak. Slobodan dan  za vlastite programe. Predlažemo izlet u Fatimu-obilazak svetišta gospe Fatimske (doplata).

Dolazak u svetište, mogućnost posjeta Basilici sa grobovima djece: Lucije, Francisca i Jacinte, Kapeli Ukazanja… Mogućnost prisustvovanja Sv. misi po želji.  Nastavak vožnje prema mjestima Aljustrel/ Valinhos/ Loca do Anjo uz posjet rodnim kućama troje djece kojima se ukazala Gospa Fatimska i mjestu njenog 4. ukazanja 1917.godine. Povratak u hotel. Noćenje.


4. dan  Lisabon – Sao Miguel (Ponta Delgada)

Doručak. Transfer iz hotela do aerodroma i slijedi let do Ponta Delgade (Azorski otok Sao Miguel- poznat kao zeleni otok, najnaseljeniji i najveći je azorski otok). Slijedi vožnja do hotela 4* u Ponta Delgadi. Ostatak dana slobodan za šetnju, kupanje i vlastite programe.

Predlažemo samostalni razgled grada; stari dio grada, posjet muzeju Carlos Machado koji je poznat po etnografskoj zbirci, bogatoj zbirci povjesnih artefakata i brojnim izložbama, Vrata de Cidade, Igreja de Sao Jose…. Noćenje u hotelu.


5. dan  Ponta Delgada

Doručak. Slobodan dan za vlastite programe. Noćenje. Mogućnost odlaska na fakultativni izlet u nacionalni park Sete Cidades sa plantažom ananasa ili kombinacija izleta sa Lagoa do Fogo (doplata).

Nacionalni park Sete Cidades predstavlja jednu od najvećih prirodnih ljepota na Azorima i najčešće aktivan vulkan na ovom području u posljednjih 5000 godina, a nalazi se na zapadnoj strani otoka Sao Miguel. Slijedi vožnja i kraće zaustavljanje na vidikovcu Rei Belvedere sa kojeg se pruža prekrasan pogled na 2 jezera (plavo i zeleno) smještena u u samom vulkanskom krateru. Nastavak vožnje prema Pico do Carvao Belvedere gdje moguće upoznati ovaj otok na drukčiji način. Slijedi posjet plantaži ananasa gdje se može vidjeti proces uzgoja voća i probati poznati liker.

Lagoa do fogo predstavlja prekrasno vulkansko jezero smješteno u planini Agua de Pau gdje se pruža fantastičan pogled na vulkanski krater i čudesnu vegetaciju.

Dolina Furnas. poznata po vulkanskoj aktivnosti, te izvorima hladne i tople mineralne vode.

Povratak u hotel, večera i noćenje.


6. dan  Ponta Delgada/ otok Terceira

Doručak. Slijedi transfer od hotela do aerodroma i let na relaciji do otoka Terceira trećem po redu otkrivenom azorskom otoku. Po slijetanju slijedi vožnja do hotela 4* u Angri de Heroismo, glavnom povijesnom i administrativnom središtu otoka koji se nalazi na listi kulturne baštine UNESCO-a zbog svoje tradicije i specifične arhitekture. Ostatak dana raspolaganju za odmor ili šetnju gradom.

Noćenje.


7. dan  otok Terceira

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe ili predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet po otoku ili posjet Prai da Vitoria, Biscoitosu, te Monte Brasil koji se nalazi na popisu UNESCO-a. (doplata)


Otok Terceira smješten centralno u Azorskom otočju.

ANGRA DO HEROISMO; Najstariji azorski grad, datira iz 1534 g. i jedan od najljepših gradova Azora sa dvorcima i palačama. Grad je 1980 g. pogodio jak potres koji je oštetio veliki broj prekrasnih građevina.

PRAIA DA VITORIA; smješten u blizini američke zračne baze u Lajes, što je civilni aerodrom Terceire.

BISCOITOS; Područje sa vinogradima i vinskim podrumima

CALDEIRA DE CUILHERME MONIZ; Najveći azorski vulkanski krater sa znamenitom spiljom ALGAR DO CARVAO sa unutarnjim jezerom.


8. dan otok Faial/ Horta

Doručak. Transfer do aerodroma i let sa Terceire na otok Faial. Vožnja do hotela 4* u Horti. Slobodno vrijeme za kupanje ili šetnju gradom. Noćenje.


9. dan Horta

Doručak. Slobodan dan za vlastite programe ili predlažemo cjelodnevni izlet Capelingos Vulcano + Caldeira ili cjelodnevni izlet na otok Pico (doplata). Noćenje.


10. dan Horta-Lisabon

Doručak. Slijedi transfer iz hotela do aerodroma i let za Lisabon. Vožnja do hotela 4* u Lisabonu. Slobodan ostatak dana ili predlažemo odlazak na program Lisabon noću gdje možete uživati u noćnom razgledu grada i u tradicionalnoj portugalskoj večeri uz Fado program (doplata). Noćenje.


11. dan Lisabon

Doručak. Slobodan dan za uživanje u ovom čarobnom gradu ili mogućnost poludnevnog izleta Sintra & Estoril (doplata). Vožnja iz Lisabona prema Sintri (pod zaštitom UNESCA), nekadašnja rezidencija portugalskih kraljeva i omiljenog boravišta pjesnika i pisaca 19.st. Posjet nacionalnoj palači (srijedom posjet palači Queluz), vožnja u Cabo da Roca-najzapadniji rt Evrope (01.03.-31.10.),zaustavljanje u gradiću Cascais,ribarskog mjesta i ljetne rezidencije portugalskog dvora iz 19.stoljeća, vožnja preko Estorila (luksuznog ljetovališta) do Lisabona. Noćenje.


12. dan Lisabon – Zagreb

Doručak. Slijedi transfer iz hotela na aerodrom i let prema Zagrebu. Dolazak u Zagreb u poslijepodnevnim satima.Dobro je znati – Azori:

Portugalsko otočje (9 otoka) smješteno u sjevernom Atlantiku, ukupne površine 2.346 km², sa cca. 245.000 stanovnika. Otoci su vulkanskog porjekla i ističu se 3 grupe kojima su glavni otoci: Flores i Corvo na sjeverozapadu, Faial, Pico, Sao Jorge, Gracioza i Terciera u središtu, te Sao Miguel i Santa Maria na jugoistoku.

 • Glavna naselja: Ponta Delgada, Horta i Angra de Heroismo
 • Najveći grad: Ponta Delgada
 • Službeni jezik: Portugalski
 • Valuta: €
 • Struja: 220 V
 • Mobitel: Roaming VIP, T MOBILE i TELE2
 • Viza: nije potrebna
 • Klima: mediteranska , temperatura zraka: 14-22 stupnjeva
 • Hrana: tradicionalna azorska jela od ribe i mesa
 • Piće: Lokalni konjak koji se zove Aquadente, lokalno pivo Especial, lokalna proizvodnja crvenog i bijelog vina


Mjesec Prosječna temperatura zraka
Siječanj 14° C
Veljača 14° C
Ožujak 14° C
Travanj 16° C
Svibanj 17° C
Lipanj 19° C
Srpanj 21° C
Kolovoz 22° C
Rujan 21° C
Listopad 18° C
Studeni 17° C
Prosinac 15° C

pošalji upit

Air plus putovanjeAir plus putovanje

Što je Air Plus?

 

Air Plus je turistički brand,odnosno proizvod namjenjen isključivo gostima koji putuju na svoj godišnji odmor ili na city-tours programe zrakoplovom, a što predstavlja prva riječ u imenu, a druga riječ plus označava sve bolje i drugačije nego to imaju druge putničke agencije ili touroperatori. Dakle, bolji hoteli, lokalni transferi, predstavnici i drugi putnički servisi.

 

Besttravel je u ugovornom posjedu licence Air Plus koja je niz godina razvijana na domaćem i inozemnim tržištima, a koju mi kao manja ali organizacijski vrlo profesionalna agencija želimo daje razvijati.

 

S povjerenjem potražite naše programe sa znakom Air Plus i provjerite našu kvalitetu, gostoljubivost i profesionalnost na način kao što su to činile mnoge generacije putnika do sada. I upamtite: Vaše putovanje započinje dolaskom u našu putničku agenciju…

 

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

 

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

Putno osiguranje

Uniqua putno osiguranje

Kupite osiguranje online

Kupite putno osiguranje online i ostvarite popust od 10%.

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42