KORZIKA – izravnim letom iz Zagreba

letovanje-korzika preuzmi windmill-gard-2551072_1280

 

Datum putovanja: 01.-04.11.2018.

Cijena po osobi od 3.999 kn

Volite ležerna putovanja,  kada ste dio grupe, a ne morate  u stopu pratiti njihov tempo.

 Imamo rješenje za vas. Krenite s nama na Korziku i sami odaberite koje dane će te provesti u razgledavanju, a kada će te samo uživati u suncu i ispijanju kave. Možda imate i avanturistički duh, a da toga niste ni svjesni – nudimo vam mogućnost da i sami istražite Korziku

 

01.11.2018: MYX8511 Zagreb (ZAG) – Bastia (BIA) 09:20 – 10:50
04.11.2018: MYX8512 Bastia (BIA) – Zagreb (ZAG) 17:15 – 18:35

Vrijednost više: Pristojbe zračnih luka uključene u cijenu!

 

 

Program putovanja

 

 

01.11.2018.
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod check-in pulta dva sata prije polaska zrakoplova. Prijave na let započinju 2 sata te traju do 40 minuta prije polaska zrakoplova.

Direktan let posebnim zrakoplovom iz Zagreba za Bastiu u 09:20. Slijetanje u zračnu luku Bastia predviđeno u 10:50 sati. Po dolasku u zračnu luku Bastia slijedi transfer autobusom do hotela. Smještaj u hotel te odlazak na fakultativni izlet – regija Balagne.

Regija Balagne
Polazak autobusom ispred hotela u 12:00 te vožnja prema Ile Rousse.

Ile Rousse je mjesto izgrađeno u zaljevu omeđenom stjenovitim otočićima sa sjeverozapadne strane koji su građeni od crvenog kamena porfira po kojem je mjesto dobilo ime, te besprijekornom bijelom pješčanom plažom sa južne strane. Turisti mogu uživati u svoj njegovoj ljepoti koja se pruža protežući se zapadno od mora do brda Sémaphore i klanca Fogata.
Slijedi ručak u Ile Rousse.
Nakon ručka, put nas dalje vodi u Calvi, mjesto okruženo planinama, s gotovo 5 kilometara dugom bijelom pješčanom plažom, marinom i malim, ali slavnim genoveškim kaštelom iz 13. stoljeća. S mjesta Notre Dame de la Serra, smještenim visoko iznad grada uživat ćemo u pogledu. Posjetit ćemo i tvrđavu Calvi, jedno od najljepših mjesta na Korzici. Autobusom ćemo se zaustaviti  u malom selu Corbara kako bismo još malo uživali u prekrasnim pogledima i vizurama.

Povratak u Bastiju u popodnevnim satima.
Trajanje izleta: 7 sati
Izlet uključuje: razglede po planu, prijevoz autobusom, lokalni vodič, voditelj putovanja na hrvatskom jeziku, ručak (piće uključeno).
Cijena: 550 Kn (djeca do 12 godina 50% popust)

 

02.11.2018.

Poluotok Cap Corse
Polazak autobusom ispred hotela gdje će nas dočekati i lokalni vodič.  Prvo zaustavljanje je u ribarskom mjestu Erbalunga, malom selu na obali Cap Corse, oko 10 kilometara sjeverno od Bastije i jednom od važnijih odredišta u obilasku poluotoka. Nakon toga stajemo u Macinaggiju, koja svoje ime duguje vjetrenjačama, i najveća je luka na Cap Corseu. Rimljani su ga u doba antike koristili kao vojnu luku. Ručak u restoranu u Macchinaggiju.
Nakon ručka posjetit ćemo Saint Florent poznato i vrlo popularno ljetovalište i drevno genoveško mjesto. Pristaništa odlična za šetnju, ispunjena su brojnim restoranima i kafićima. Ljeti je ovdje vrlo živahno i vlada super atmosfera. Nastavljamo do Patrimonija gdje ćemo imati degustaciju vina. Vina ove regije su prva dobila poznatu akreditaciju 1968. godine. Najzanimljivija su svakako bijela koja se slažu sa svim vrstama riba i morskih plodova ulovljenih od strane lokalnih ribara. Vinogradi su prilično mali (20 hektara) što im daje poseban šarm, a bijela, crna i rose vina koja se ovdje proizvode imaju posebnu vrijednost zbog proizvodnje u  ograničenim količinama. Povratak u Bastiju oko 18:30.

Trajanje izleta: 9 sati
Izlet uključuje: lokalni vodič, voditelj putovanja na hrvatskom jeziku, prijevoz autobusom, ručak (vino i voda uključeni), kušanje vina u Patrimonio.
Cijena: 650 Kn (djeca do 12 godina 50% popust).

 

03.11.2018.

Bonifacio
U  08:30 polazak autobusom iz hotela
Današnji izlet započinjemo u mjestu Aleria, to je danas važno turističko i kulturno središte na istočnoj obali Korzike. Mjesto je poznato po poljodjelstvu zahvaljujući svojoj blagoj klimi i plodnom tlu. Zastupljena je poljoprivreda općenito, zatim arborikultura, vinogradarstvo i hortikultura. Slijedi ručak u Bonifaciju. Bonifacio se nalazi na pomorskom raskrižju između Sardinije i Italije, sa specifičnim zemljopisnom i geološkom karakteristikama. Njegov srednjevjekovni grad, okružen stijenama, izgleda vječno, te čini jedan od najljepših detalja Mediterana. Bonifacio ima izvanrednu prirodu. Većina teritorija je zaštićena zahvaljujući aktivnom sudjelovanju dviju organizacija: Prirodni rezervat Bonifacio tjesnaca i Međunarodni morski park. Njegove stijene trenutačno se razvrstavaju na popis svjetske baštine UNESCO-a. Slijedi mali kruzing brodom u trajanju od 1 sat (ovisno o vremenskim prilikama).
Posljednja stanica na ovom izletu je Porto-Vecchio. Mjesto na kojem su senatori Genove 1539. predložili Uredu San Giorgio, bogate genovske banke, da podigne tvrđavu za razvoj i izvoz dobara u svoj grad.
Povratak u Bastiju oko 19:30 sati.

Trajanje izleta: 11 sati
Izlet uključuje: razglede po planu, lokalni vodič, voditelj putovanja na hrvatskom jeziku, prijevoz autobusom, ručak (vino i voda uključeni), vožnja brodićem.
Cijena: 750 Kn (djeca do 12 godina 50% popust).

 

04.11.2018.

Bastia – razgled grada
04. studeni 09:00 polazak autobusom iz hotela
Bastia je glavna luka otoka i njegov glavni trgovački grad, a posebno je poznat po svojim vinima. Grad umjetnosti i povijesti, Bastia je također glavni grad Gornje Korzike. Njegov stari grad sačuvao je svoj autentičan aspekt: tipične uske ulice i zgrade iz Terra-Vecchia četvrti; stara slikovita luka, crkva Saint-Jean-Baptiste iz 17. stoljeća, atmosfera gradskih kafića i restorana. U blizini stare luke, trg Svetog Nikole ukrašen je palmama i vrlo je užurbano mjesto s terasama za kafiće, posebno tijekom nedjeljnog jutra na tržnici. Tržnica, omeđena starim kućama, vrlo je popularna zbog tradicionalnih proizvoda koje je ovdje moguće kupiti. Genoveška citadela (Terra-Nova) sagrađena je između 15. i 17. stoljeća. Njezini bedemi su dom palače guvernera, bivšeg sjedištra genoveških guvernera, ali i katedrale Sainte-Marie iz 17. stoljeća i kao i bratstva Sainte-Croix iz XV. stoljeća (kapela Sainte-Croix).
Ručak u Bastiji.
Povratak u hotel u 14:00 sati.

Trajanje izleta: 5 sati
Izlet uključuje: lokalni vodič, voditelj putovanja na hrvatskom jeziku, prijevoz autobusom, ručak (vino i voda uključeni).
Cijena: 450 Kn (djeca do 12 godina 50% popust).

Hotel
Cors’Hotel 3***
Adresa: Rue National 193, 20600 Biguglia
Check-in: 16:00 sati
Check-out: 11:00 sati

 

Doručak (kontinentalni): od 07:00 do 09:00 sati

 

 

Cors’Hotel nalazi se u Bigugliji, na pola puta između međunarodne zračne luke Poretta i centra Bastije. U blizini hotela nalaze se pješčane plaže omeđene parkom s drvećem i borovom šumom. Hotel je otvoren cijele godine te je dostupan 0-24 h osiguravajući toplu dobrodošlicu i opušten i ugodan odmor.
Hotel ima 60 klimatizitranih i suvremeno opremljenih soba. Također svim klijentima hotela dostupna je terasa na otvorenom, bar, tenisko igralište te veliki vanjski bazen.

 

Cijena osnovnog programa po osobi: 3.999 kn

 

 

Cijena uključuje : 

  • Let + smještaj 3*** Cors’Hotel
  • povratni let, pristojbe zračnih luka, ručna prtljaga 6kg, predana prtljaga 17 kg, transferi, 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3***, boravišne pristojbe, voditelj grupe na putovanju na hrvatskom jeziku)

Cijena ne uključuje:

fakultativne izlete: 

Regija Balagne- 550 kn odrasli, 275 kn djeca do 12 god

Poluotok Cap Corse – 650 kn odrasli, 325 kn djeca do 12 god

Bonifacio -  750 kn odrasli, 375 kn djeca do 12 god

Bastia – razgled grada – 450 kn odrasli, 225 kn djeca do 12 god

*Odabirom svih izleta ostvaruje se popust od 450 kn po osobi na cjelokupnu cijenu!

Cijena putovanja s uključenim svim izletima: 5.949 kn

 

Vrijede Opći uvjeti putovanja 

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

  010

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

Putno osiguranje

Uniqua putno osiguranje

Kupite osiguranje online

Kupite putno osiguranje online i ostvarite popust od 10%.

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42