Kupa – rafting/kanu safari – jednodnevni

kay_kupa_featured_450x400-1 aktivniodmor06 kanuing-kupa

RAFTING/KANU SAFARI NA KUPI

 

Termin: 01.04.-31.10. svaki dan po dogovoru

Cijena po osobi: 230 kn

Šume, planine i rijeke su glavno obilježje Gorskog kotara, najzelenijeg dijela Hrvatske.Uživat cete u svemu tome ploveci bistrom i zelenom rijekom Kupom. Kanu izleti su prilagodeni svim uzrastima: mladim ljudima, obiteljima, djedovima i unucima.
Naše putovanje pocinje u Brodu na Kupi, slikovitom mjestu u dolini rijeke. Brzo cete nauciti veslati u otvorenim kajacima (za dvije osobe) koji su vrlo stabilni i jednostavni za upravljanje, s dodatnim sjedištem za dijete te 25-litarskim vodonepropusnim kontejnerom za sigurno cuvanje vaše kamere te ostalih stvari.
Veslati ćete, plivati i igrati se u zelenoj i bistroj vodi, laganim brzacima, šljunćanim i pjeskovitim plažama. Na kraju putovanja uživati ćete u tipičnom domaćem objedu.
Nije potrebno imati prethodnog kanu iskustva. U izletu mogu sudjelovati djeca od 6 godina.
Kratke hlače, kupaći kostim, sportske sandale ili tenisice te majica kratkih rukava je sve što vam treba na rijeci. Dobit ćete prsluk i veslo no ponesite kremu s zaštitnim faktorom te ručnik-sigurno ćete se smočiti. Preporuča se ponijeti putovnicu ili drugi putni dokument zato što je Kupa granica između Hrvatske i Slovenije.
Čamci i oprema
Ljeti koristimo stabilne hypalon Gumar kajake za dvije odrasle osobe i dodatnim sjedalom za dijete do 12 godina. Svaki kajak ima i vodonepropusan kontejner volumena 25 litara (za kameru, dokumente, suhu odijecu, hranu….) i dva vesla. Na raspolaganju su i prsluci za plivanje no dobri plivači ne moraju ih koristiti ako ne žele.
U vrijeme visokih vodostaja (proljeće), koristimo čamce za rafting za 8-10 osoba. Prema vremenskim uvjetima dajemo dodatnu opremu za hladnije vrijeme.
Program izleta
Početak (presvlačenje, instrukcije, ukrcavanje i početak plovidbe Kupom) je 7 km uzvodno od Broda na Kupi u 12 sati. Plovidba traje cca 3 sata. Rijeka je ljeti bistra i topla, tako da je u riječnim uvalama gdje radimo pauze, moguće kupanje i uživanje u masažama na slapovima.
Plovidba kajacima po slapovima, uskim prolazima i predivnom prirodom kojom obiluje Gorski kotar, idealna je za pocetnike. Nakon tri sata laganog veslanja, kupanja i uživanja, dolazimo do Broda na Kupi (cilj). Nakon presvlacenja moguca je okrijepa u obližnjem restoranu.
Osobna oprema
Ponesite čvrste sandale, tenisice ili sličnu sportsku obuću, majicu, kupaći kostim, kremu za sunčanje, sendvič ili lunch paket, piče za osvježenje. Neobavezno – kapa, foto aparat, ručnik.
Dolazak iz smjera Karlovca / Zagreba / Osijeka
Oko 11 sati treba stici u Brod na Kupi i javiti se vodicu.
Za dolazak iz pravca:
Zagreba: Osobni automobili – u mjestu Brod Moravice skrenuti desno i nastaviti do Broda na Kupi (13 km). Cesta je nešto uža i ima nekoliko vrlo oštrih zavoja. Autobusima savjetujemo vožnju preko Delnica.
Dolazak iz smjera Rijeke / Pule / Rovinja / Poreca
Rijeke:Osobni automobili i autobusi – voziti preko Delnica (13 km) do Broda na Kupi.

 

Opcija dodatnih usluga:

- prijevoz iz Zagreba od 4 – 50 osoba

- ručak u nekom od restorana

- roštilj i zabava nakon spusta

- noćenje

 

Vrijede Opći uvjeti putovanja 

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

 

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

Putno osiguranje

Uniqua putno osiguranje

Kupite osiguranje online

Kupite putno osiguranje online i ostvarite popust od 10%.

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42