Jordan- Nova godina 2017 – let iz Zagreba

jordan-3 jordan-1 jordan-2

JORDAN

Polasci: 30.12.2016. – 4.1.2017.

Avionom iz Zagreba

 

Grupni polazak!

 

Program putovanja:

1. dan: ZAGREB – ISTANBUL – AMAN
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci s pratiteljem putovanja. Podjela putne dokumentacije te prijava na let za Istanbul na liniji TK 1054 (Turkish Airlines) i polijetanje zrakoplova u 9.30 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 12.35 sati. Nastavak leta za Aman na liniji TK 812 (Turkish Airlines) u 20.35 sati. Predviđeni dolazak u zračnu luku Aman je u 23.40 sata po lokalnom vremenu. Po dolasku sastanak s predstavnikom lokalnog agenta. Obavljanje pograničnih i viznih formalnosti. Organizirani transfer do hotela 4* u Amanu. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.
2. dan: AMAN – JERASH – AMAN
Nakon doručka odlazak u razgled znamenitosti Amana, glavnog grada Kraljevine Jordan, među ostalim antičke Citadele s brojnim iskopinama oko koje se počeo formirati grad, Arheološkog muzeja u čijem se podnožju nalazi antičko kazalište, džamije kralja Abdulaha, posvećene djedu kralja Husseina, tržnice i starog dijela grada. Slijedi vožnja do 48 km udaljenog Jerasha, najbolje očuvanog rimskog grada, gdje još i danas možete proći kroz trijumfalnu arkadu posvećenu caru Hadrijanu te prošetati 600 metara dugom ulicom s kolonadama. Po razgledu Jerasha povratak u Aman. Večera i noćenje u hotelu.
SRETNA NOVA 2017. GODINA!
3. dan: AMAN – MADABA – NEBO – MRTVO MORE – PETRA
Doručak. Odjava iz hotela. Slijedi vožnja do Madabe, grada mozaika s crkvom Sv. Jurja u kojoj se čuva mozaik karte Svete zemlje iz predislamskog doba. Nastavak puta prema planini Nebo, mjestu gdje je Mojsije gledao prema Obećanoj zemlji i gdje je na kraju bio sahranjen. Za lijepa vremena s planine se pruža pogled na Mrtvo Ayyubid–Mamluk. Smješten je u južnom Jordanu, 35 km sjeverno od fantastičnog Nabatejskog grada  Petre. Nakon obilaska zamka, slijedi odlazak do obale Mrtvog mora na  400 m nadmorske visine; mogućnost kupanja. Zbog velikog saliniteta (oko 30%) nemoguće je potonuti te se preporučuje maksimalno kupanje od 20 minuta. Slijedi vožnja do Petre. Po dolasku prijava i smještaj u hotel 4*. Večera i noćenje.
4. dan: PETRA – WADI RUM – AQABA
Nakon doručka, odlazak na razgled Petre, fascinantnog mističnog mjesta uklesanog u visokim crvenim stijenama. Petra je nekoć bila glavni grad Nabatejaca. Zbog bogatstva iscrpina, Petra je najveća znamenitost Jordana i pod zaštitom je UNESCO-a, a proglašena je i jednim od sedam novih svjetskih čuda. Do grada se dolazi pješice kroz Siq – uski prosjek među stijenama. Razgled kamene grobnice, crvenog pročelja al-Khazne, Dvorane pravde. Po završetku razgleda, odlazak u spektakularnu pustinju Wadi Rum. Po dolasku, dvosatna vožnja džipovima u unutrašnjost pustinje, kako bi se doživjela njezina bezvremenska ljepota tijekom vožnje u Dolini mjeseca. To je tiho i golemo područje, najviše povezano sa životom beduina, koji su najbolji poznavatelji bespuća i priča o Lawrencu od Arabie. časniku koji je ovdje živio sudjelujući u arapskom ustanku početkom 20. stoljeća. Potom, vožnja do Aqabe. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.
5. dan: AQABA
Doručak. Slobodan dan za kupanje i sunčanje u Aqabi, poznatoj po prekrasnom podmorskom svijetu koralja i ostalog morskog života. Mogućnost odlaska na ronjenje (uz doplatu). Večera. Noćenje.
6. dan: AQABA – ISTANBUL – ZAGREB
Ranojutarnji transfer do zračne luke u Aqabi i prijava na let za Istanbul na liniji TK819 (Turkish Airlines) u 4.15 sata. Dolazak u Istanbul predviđen je u 6.50 sati, a nastavak leta prema Zagrebu u 7.15 sati na liniji TK1053  (Turkish Airlines). Dolazak u Zagreb u 8.35 sati.

 

Cijena aranžmana po osobi : 6.590 kn
*First minute cijena po osobi: 6.190 kn

 

*First minute popust: 400 kn za uplate do 60 dana prije polaska ili do popunjenja mjesta po ponudi
 
Cijena po osobi uključuje: prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi prema programu, smještaj u hotelima 4* na osnovi 5 polupansiona, razglede, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku, prijevoze klimatiziranim prijevoznim sredstvima prema programu, razglede prema programu putovanja s uključenim ulaznicama za posjet navedenim lokalitetima, pratnju lokalnih vodiča na lokalitetima koji se posjećuju tijekom putovanja, troškove organizacije putovanja te jamčevinu.
Cijena ne uključuje: zrakoplovne pristojbe, dodatne usluge, obroke i izlete, napojnice vodiču i vozaču na putu, pića uz večere, dodatne obroke, osobne troškove te osiguranje od otkaza putovanja.
 
Obavezne doplate: kod prijave – pristojbe zračnih luka (1.890 kn); obavezna doplata kod prijave, izlaznu taksu u Jordanu 15 USD (obavezna doplata na licu mjesta), napojnice za lokalne vodiče, vozače i za nosače prtljage 30 USD (obavezna doplata na licu mjesta).
Ostale doplate: doplatu za jednokrevetnu sobu 1.300 kn, putno osiguranje (preporučujemo)
 
NAPOMENE
- Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu. Agencija pridržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika. Agencija zadržava pravo izmjene letova i programa. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.
- Viza: dobiva se na licu mjesta, na ulasku u Jordan (15 USD), potrebna kopija putovnice (važeća najmanje 6 mjeseci nakon početka putovanja).
- Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr
KORISNE INFORMACIJE
JORDAN
Službeno ime: Hašemitska kraljevina Jordan
Površina: 92.300 km2
Geografski položaj: jugozapadna Azija, Bliski istok
Broj stanovnika: cca 6,5 milijuna
Glavni grad: Amman, 1.919.000 stanovnika
Jezik: arapski je službeni jezik, koristi se engleski i francuski
Religija: 92% muslimani, 6% kršćani, 2% ostali
Vremenska razlika: + 1 sat
Novčana jedinica: jordanski dinar (JOD), 1 USD = cca 0,70 JOD
Kupovina: srebro i zlato, staklo, pamuk, slastice i karamelizirano voće, predmeti od drva, gline, mirodije.
Odjeća: Preporučamo laganu pamučnu odjeću za ljetne mjesece i nešto topliju za ljetne večeri te toplu odjeću i zaštitu od kiše za period od studenog do travnja. Preporučamo udobnu obuću, sunčane naočale i pokrivalo za glavu.
Hrana i piće: hrana je slična zemljama iz regije. U hotelima se služe međunarodna jela; domaća jela od janjetine, ovčetine, pikantni namazi. Nacionalno jelo: mansaf – jelo od janjetine s jogurtom i rižom. Piti isključivo flaširanu vodu.
Kava je popularna. Alkohol je moguće konzumirati u hotelskim restoranima i barovima.
Napon struje: 220 V / 50 Hz (nije potreban adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: potrebna, mogućnost posredovanja
Mobilne mreže: VIPnet, T-Mobile i TELE2 partneri
Pozivni broj zemlje: +962
Korisna web stranica: www.visitjordan.com
Klima: Mediteranska; vruća i suha ljeta sa svježim večerima. Zimi je hladnije, kišna sezona traje od studenog do travnja.

 

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

  007

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 9-17h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

t: 01/58-01-486

f: 01/58-01-484

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR9423600001102297560

ID:

HR-AB-01-080806214

OIB:

69520296219

Last minute

Last minute

Sva last minute putovanja

 

Grčka – Lefkas

Polazak: 30.07.2017. iz Ljubljane

Hotel Lydias Beach 3*+,14 noćenja

6.460 kn, All Inclusive
 

Grčka – Kos

Polazak: 02.08.2017. iz Ljubljane

Hotel Frosini 2+, 14 dana

4.966 kn, Noćenje sa doručkom
 

Grčka – Južna Kreta

Polazak: 29.07.2017. iz Ljubljane

Hotel Zafiria  2*, 2 tjedna

6.122 kn, Noćenje sa doručkom

 

 

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

PDF ulaznice za Gardaland

PDF ulaznice za Gardaland

PDF ulaznice – kupite ulaznice unaprijed i izbjegnite gužve na blagajnama!

Putno osiguranje

Uniqua putno osiguranje

Kupite osiguranje online

Kupite putno osiguranje online i ostvarite popust od 10%.

Naši partneri

Air Plus

Tui incoming

Mondial

Vidi Web Top 100

Vidi Web Top 100

Vidi Web Top 100

Web nominiran u izboru najboljih web stranica za 2011. godinu

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42