Rafting Mrežnica gornji tok – jednodnevni

mrežnica 3 mrežnica 6 mrežnica 2

Rafting Mrežnica gornji tok – jednodnevni Rafting Mrežnica gornji tok – jednodnevni Rafting Mrežnica gornji tok – jednodnevni

MREŽNICA GORNJI TOK

DIONICA RONČEVIĆA SLAP – TOUNJSKI TRŽIĆ

Datum: od 01.04. do 31.10. svaki dan

 

Opis plovidbe


Doživite s nama neispričanu priču slunjskog kraja o neukroćenoj i divljoj Mrežnici. Provest ćemo vas preko nekih od najljepših slapova i sedrenih barijera. Na našoj turi od Čićinog mosta do Tržičkog mosta nešto dužoj od 5 km preveslati ćemo preko čak 26 barijera i slapova što je jedna trećina od 93 sedrene barijere na ukupnome toku od 64 km «tirkizne krške ljepotice». Nakon širokog i prostranog plitkog toka dolazimo na veličanstven Rončevića slap.

Odmah nakon Rončevića slapa, podno strmih litica koje su formirale kratki tjesnac smjestio se fascinantan Milkovića slap (8 m) koji oduzima dah svakom posjetitelju ili tragatelju za netaknutim. Ovo je drugi po visini slap na Mrežnici, a po svojem obliku i načinu na koji, za mala vodostaja praktički spušta vodu preko malog “tobogana” formiranog na sredini slapa, spada među najljepše slapove na Mrežnici, teče sve do Smoljanovića slapa tj. do mosta u Tounjskom Tržiću. Upravo na ovom dijelu u svega 1,2 km toka, stisnuti u uskom gusto obraslom kanjonu prošaranom bijelim stijenama u koje samo nakratko ulazi danja svjetlost, zaredalo se čak 9 slapova. Na ovom dijelu toka nalazi se snažno vrelo koje ljeti snižava temperaturu Mrežnice za otprilike 6-7 °C. Utjecaj ovog vrela osjeća se skoro 5 kilometara nizvodno, što je vidljivo i po drukčijoj vegetaciji uz rijeku te na slapovima i drukčijem obliku sedrenih fenomena. Upravo na tom mjestu završava naša krška avantura.

 

Čamci i oprema

 

Koristimo profesionalne SOTAR rafting čamce kapaciteta do 10 osoba, svaki čamac ima iskusnog vodiča-skipera zaduženog za uvježbavanje i sigurnost posade. U čamcu je i vodonepropusna vreća ili kontejner (bačva) za foto aparate i slično. Svaki učesnik dobije veslo i prsluk za plivanje, u slučaju hladnijeg ili vjetrovitog vremena zaštitnu opremu. Ako se radi o kanu/kajak izletu koristimo hypalon kajake Gumar – model za dvije odrasle osobe i jedno dijete. Kajaci su vrlo stabilni i jednostavni za korištenje. Svaka grupa ima jednog ili dva vodiča (ovisno o veličini).
KORISNE INFORMACIJE:
S obzirom na klimatske uvjete, predlažemo da sa sobom ponesete majicu (za hladnijeg vremena majicu dugih rukava), kupaći kostim, ručnik, rezervne čarape, sandale ili tenisice za vodu, kapu, kremu i sunčane naočale (privežite ih uzicom) za zaštitu od sunca te fotoaparat. Također predlažemo da ponesete rezervnu odjeću i obuću. Neophodno je da sudionici znaju plivati i da se pridržavaju uputa vodiča-skipera kako ne bi u opasnost doveli sebe i suputnike. Skiper ima obavezu i pravo da ne dozvoli ukrcavanje u čamac osobama za koje je ocijenio da su pod utjecajem alkohola ili narkotika. Novac u tom slučaju ne vraćamo. Canoeing se izvodi u profesionalnim čamcima kapaciteta 2+1 osoba. Svaka grupa ima iskusnog vodiča-skipera zaduženog za uvježbavanje i sigurnost. U čamcu je i vodonepropusna vreća ili kontejner za fotoaparate i slično.

 

Cijena po osobi:  230,00 kn

 

Rafting na Mrežnici  klikni

 

Opcija dodatnih usluga:

- prijevoz iz Zagreba od 4 – 50 osoba

- ručak u nekom od restorana

- roštilj i zabava nakon spusta

- noćenje

Vrijede Opći uvjeti poslovanja agencija Best travel

 

 

 

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

 

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

Putno osiguranje

Uniqua putno osiguranje

Kupite osiguranje online

Kupite putno osiguranje online i ostvarite popust od 10%.

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42