TALLINN – izravni let zrakoplovom iz Zagreba

tallinn-old-town-1500-cs kadriorg-park-with-in Vabaõhu-2

 

 

Datum putovanja: 28.04.-01.05.2018.   

Cijena: let + zrakoplovne pristojbe  2.499  kn
Let + zrakoplovne pristojbe + transferi + hotel : 3.499 kn

 

28.04.2018: OU9700 Zagreb      06:30 – 10:00 Tallinn
01.05.2018: MYX8508 Tallinn   20:15 – 21:55 Zagreb

Hestia Hotel Ilmarine 4*

 

 

 

Tallinn je glavni grad Estonije te idealna destinacija za provesti kratki odmor ukoliko želite kombinirati moderan svijet, raznolik noćni život i luksuzne avanture s bogatom kulturnom ponudom u povijesnoj sredini.

Osnovan u ranom srednjem vijeku današnji Tallinn je zanimljiv spoj starog i novog. Njegov stari grad jedan je od najbolje očuvanih Hanzeatskih gradskih centara na svijetu. U neposrednoj blizini starog grada nalazi se poslovni centar s impozantnim zgradama i luksuznim hotelima, modernim naseljima te velikim shopping centrima.

Tallinn je živahan ali miroljubiv gradić, iznimno fotogeničan i pun prekrasnih pogleda i znamenitosti – drevne crkve, srednjovjekovne uličice i plemenite kuće trgovaca.

 

 

Program putovanja:

 

 

28.04.2018. Zagreb – Tallinn

 

 

Okupljanje putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman sat i pol prije leta. Upoznavanje s pratiteljem putovanja. Polazak za Tallinn letom u 6,30. Po slijetanju u Tallinn transfer autobusom do hotela.

Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje Tallina ili predlažemo

 

 

Razgled grada u pratnji lokalnog vodiča

Odlazak grupe na razgled grada  uz lokalnog vodiča (fakultativno). Grad Tallinn poznat je po svojem lijepom povijesnom starom gradu koji je pod zaštitom UNESCO-a te prekrasnim panoramskim pogledima. Tallinn posjetitelji pamte kao živahan grad gdje se staro i moderno spajaju u harmoniji. Tijekom razgleda grada posjetit ćemo – gornji dio starog grada zvan Toompea: pravoslavna katedrala Alexander Nevsky koja je izgrađena 1900. godine, najstariju estonsku crkvu Toomkirik izgrađenu 1233. godine, estonski parlament i gornji dio starog grada koji je okužen zidinama i kulama; donji dio starog grada: Gradsku Vijećnicu, Veliki ceh trgovaca i lokalnu tržnicu s ručno rađenim proizvodima.

Trajanje izleta: 3 sata

 

 

29.04.2018.  Kadriorg Park i Kumu Muzej Umjetnosti

Doručak u hotelu i slobodan dan ili predlažemo cjelodnevni izlet u

 

 

Kadriorg Park i Kumu Muzej Umjetnosti.

Polazak u 10 sati ispred hotela. Obogatite svoje znanje o estonskom bogatom umjetničkom naslijeđu – Kadriorg Park i Kumu, dom impresivne zbirke umjetnosti. Divite se zbirci estonske i međunarodne umjetnosti te steknite uvid u povijesni i kulturni kontekst značajnih radova. Cijenite kontraste različitih arhitektonskih stilova svakog od muzeja.

Mnogi smatraju da je 290 godina star Kadriorg park krunski dragulj grada Tallinna. Glavni prizor parka je, naravno, palača – impresivna građevina izvorno napravljena kao ljetnikovac za rusko plemstvo. Ova Palača trenutno je dom Kadriorg Muzeja Umjetnosti, ogranak Estonskog Muzeja Umjetnosti.

Kumu Muzej Umjetnosti jedan je od glavnih ogranaka Estonskog Muzeja Umjetnosti te jedan od najvećih muzeja umjetnosti u sjevernom dijelu Europe. Suprotno od povijesne arhitekture palače, Kumu muzej je elegantna, moderna građevina , otvoren 2006. godine te je bio nagrađen kao najbolji europski muzej 2008. godine.

Trajanje izleta: 3 sata

30.04.2018. Helsinki

Za one koji ne idu na izlet slobodno vrijeme za vlastite programe.

 

 

Predlažemo – jednodnevni izlet u Helsinki

Polazak iz hotela autobusom u 6:45 te vožnja do luke gdje se ukrcavamo na trajekt za Helsinki. Vožnja trajektom oko 2 sata. Po dolasku u Helsinki krećemo u razgledavanje grada s lokalnim turističkim vodičem koji će nam predstaviti znamenitosti Helsinkija, uključujući vanjski obilazak luteranske crkve Temppeliaukio, poznate kao „Rock Church“ (Crkva u kamenu), zatim park Sibelius te slijedi lagana šetnja kako bi vidjeli Sibelius spomenik, Olimpijski stadion, modernu kuću opere, koncertnu dvoranu Finlandia Hall (Alvar Aalto dizajn), Nacionalni Muzej, Muzej Moderne Umjetnosti Kiasma, Glavnu Tržnicu i luku te rusku pravoslavnu katedralu Uspenski. Kružeći po gradu imat ćemo vremena prošetati Trgom Senata (Senaatintori) neo-klasičnim srcem Helsinkija te obići Helsinšku katedralu koja je zapravo Evangelističko-Luteranska katedrala.U popodnevnim satima uputit ćemo se u poznati tradicionalni finski restoran Savotta gdje ćemo ručati tradicionalnu finsku hranu. Restoran Savotta pruža pravi domaći starinski ugođaj te finsku hranu i atmosferu, a nalazi se kod Trga Senata tj. u samom srcu Helsinkija. Većina namještaja u ovom restoranu je donesena iz raznih dijelova Finske a njezina kuhinja je poznata po ukusnim jelima koja imaju okus domaće tradicionalne kuhinje te su spravljena po receptima koji se prenose generacijama. U ovom restoranu možete probati svježu ribu iz finskih jezera, divljač i bobice iz prastarih finskih šuma, Karleliansku platu, janjetinu te ostala tradicionalna finska jela.
Nakon cjelodnevnog razgledavanja Helsinkija i ručka slijedi povratak autobusom do luke u Helsinkiju kako bi se ukrcali na trajekt koji će nas odvesti nazad u Tallinn, vožnja brodom oko 2 sata. Dolaskom u luku u Tallinnu čeka nas autobus s kojim ćemo se odvesti do hotela.
Trajanje izleta: 15 sati

 

 

01.05.2018.  Rocca al Mare – Muzej na otvorenom

Doručak u hotelu i slobodan dan za vlastite programe do polaska transfera u zračnu luku.

 

 

Predlažemo da posljednji dan posjetite Rocca al Mare – Muzej na otvorenom. 

Polazak autobusa ispred hotela u 10:00 sati. Samo petnaestak minuta vožnje autobusom od centra Tallinna, nalazi se jedno prekrasno mjesto – Muzej na otvorenom „Rocca al Mare“, gdje se prikazuje tradicionalna ruralna arhitektura te način života.

Muzej uključuje 14 farmi koje daju uvid u način života raznih obitelji iz različitih slojeva društva te kako su živjeli od 18. do 20. stoljeća. Kao što se i očekuje od svih većih sela, ovdje možete pronaći crkvu, gostionicu, školu, mlinove, vatrogasnu postaju, dućan te ribarske kućice uz more. U muzeju možete kupiti lokalne rukotvorine, možete jahati konje te kušati tradicionalnu estonsku kuhinju u gostionicama.
Muzej je otvoren tijekom cijele godine te nudi raznoliku zabavu, razne radionice i događaje te svakako ćete upoznati nešto novo što do sada niste imali prilike vidjeti.
Trajanje izleta: 4 sata

 

 

Cijena samo leta: 2.799 Kn
(uključeno: povratni let, pristojbe zračnih luka, ručna prtljaga 5kg, predana prtljaga 15 kg, snacks i piće na povratnom letu)

 

 

Let + smještaj 4* hotel Hestia Hotel Ilmarine 3.899 Kn

Cijena:  uključeno: povratni let, pristojbe zračnih luka, ručna prtljaga 5kg, predana prtljaga 15 kg, snacks i piće na povratnom letu, transferi, 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 4* u Tallinnu, boravišne pristojbe, voditelj grupe na putovanju na hrvatskom jeziku, jamčevina i troškovi organizacije putovanja

 

Mogućnost doplate:

Doplata za jednokrevetnu sobu: 560 kn.
Djeca od 0-2 godine putuju besplatno!
Popust za djecu od 2 do 12 godina za Flight only opciju – 180 Kn.
Dijete u starosti do 12 godina može biti smješteno u dvokrevetnoj sobi  u krevetu s roditeljima -cijena 3.049 Kn (dijeljeni krevet).
Trokrevetne sobe dostupne na upit ,Deluxe soba ( u hotelu postoje samo trokrevetne sobe Delux koje su skuplje)
Cijena za odraslu osobu/ dijete od 12 godina: 5.579 Kn (uključuje smještaj u Deluxe sobi s dodatnim ležajem)
Cijena za dijete staro do 12 godina: 5.349 Kn (uključuje smještaj u Deluxe sobi s dodatnim ležajem)Mogućnost doplate za transfer kod opcije Samo let: 100 Kn po smjeru.

Paket izleta:

 

Tallinn – razgled grada: 200 kn,djeca 2-12 godina 100 kn
Uključeno u cijenu: razglede po planu, prijevoz busom, vodič na engleskom jeziku.

Kadriorg Park i Kumu Muzej Umjetnosti
Cijena: 300 Kn , djeca 2-12 godina 150 kn
Uključeno u cijenu: lokalni vodič na engleskom jeziku, prijevoz autobusom, ulaznicu u Kadriorg Park i Palaču, ulaznicu u Kumu Muzej Umjetnosti.

Helsinki
Cijena: 870 kn, djeca 2-12 godina 435 kn
Uključeno u cijenu: razglede po planu, lokalni vodič na engleskom jeziku, prijevoz autobusom od hotela do luke u Tallinnu te od luke do hotela, prijevoz autobusom od luke u Helsinkiju do centra grada te povratno, ručak u restoranu Savotta u centru Helsinkija (bez pića).

Rocca al Mare – Muzej na otvorenom
Cijena: 300 Kn (djeca 2-12 godina, 150 kn
Uključeno u cijenu: vodič na engleskom jeziku, prijevoz autobusom, ulaznica u muzej Rocca al Mare.

 

Vrijede Opći uvjeti putovanja organizatora putovanja

 

 

 

 

pošalji upit

Vrijede opći uvjeti putovanja putničke agencije Best Travel. Uplaćena jamčevina kod Kvarner Vienna osiguranja. Preporučamo putno osiguranje!

 

Best Travel

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Adresa:

Best Travel, turistička agencija

Ilica 49, galerija Obrtničke komore

HR-10000 Zagreb

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-petak: 10-16h

Kontakt:

t: 01/48-17-675

t: 01/58-01-485

e: besttravel@besttravel.hr

Žiro-račun:

HR2423600001102645207

OIB:

58648734664

Gardaland

Izleti u Gardaland

Izleti u Gardaland

Jednodnevni i višednevni izleti u Gardaland

Putno osiguranje

Uniqua putno osiguranje

Kupite osiguranje online

Kupite putno osiguranje online i ostvarite popust od 10%.

Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42